رئیس قوهقضائیه: متهمان حقوق بشر در عرصه داخلی و بین المللی مدعیان انسانیت و آزادی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جمع سفرا و کارداران کشورهای خارجی افزود: آمریکا کمترین نرخ مشارکت سیاسی در انتخاباتها را در میان کشورهای غربی دارد که علت آن در ساختارهای پنهان این کشور برای حذف حق رای افراد است.
وی گفت: جامعه ایالات متحده از نظر نژادی تکه تکه شده است و سیاهان دو و نیم برابر سفیدان احتمال زندگی در فقر را دارند و نوزادان شان دو و سه دهم درصد برابر نوزادان سفید پوست میمیرند و نرخ بیکاری آنها دو برابر سفیدپوستان است و این نشان دهنده یک تبعیض ساختاری و بلندمدت در امریکاست.
رئیس قوه قضاییه گفت: شگفت این است که متهمان حقوق بشر مدعیان انسانیت و آزادی اند، کشورهایی که در عرصههای داخلی و بین المللی از متهمان حقوق بشر به معنای واقعی کلمه به شمار میروند آیا چشمها نمیبینند که در خیابانهای کشوری که خود را مهد دمکراسی میداند چشم معترضان کور میشود؟
رئیسی افزود: در ایران اسلامی اقلیتهای دینی صاحب کرامت و آزادی هستند، اما شما میبینید در کشور امریکا مرکز یک فرقه از فرق مسیحیت چگونه به آتش کشیده میشود؟ تاریخ گویای این واقعیت است.
وی گفت: حرف اصلی ما این است که اعمال فشار با ابزار حقوق بشری بر کشورهایی که متفاوت فکر و زندگی میکنند، یک جنایت است.
رئیس قوه قضاییه گفت: آنچه در زمینه حقوق بشری نیازمند توجه جدی است حقوق بنیادین انسان از حیث انسانیت است و این حقوق هیچ ارتباطی با سبک زندگی کشور خاصی ندارد.
رئیسی افزود: یکی از معیارهای اصلی در فهم حقوق بشر احترام به اصل تفاوت در کنار اصل جهان شمولی است.
وی در ادامه درباره سیاست جهانی تزویرآلود و متناقض گفت: سیاستی که در آن کشورهای مستقل و مردم سالار مانند جمهوری اسلامی ایران علیرغم همه تلاشهایی که برای ارتقاء حقوق شهروندان خود انجام میدهند و در عین حال مورد تهاجم انواع تروریسم است، محکوم میشود، اما رژیمهای دیکتاتوری و خاندانهای قرون وسطایی مورد تکریم قرار میگیرند. این نشان دهنده حاکم بودن نگرش سیاسی و قدرت محور به مقوله حقوق بشر است.
رئیس قوه قضاییه گفت: برای رسیدن به صلح و امنیت در جهان بایستی نگرش محدود را به کناری نهاد و صرفا حقوق بشر همانگونه که انسانیت و انصاف حکم میکند مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: ستاد حقوق بشر که از مهمترین نهادهای حکومتی برای نظارت و پیگیری امور مربوط به حقوق بشر و مرجع رسمی کشور درا ین زمینه است ابتکار جالبی محسوب میشود که در جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است و مدل بسیار موفقی بود و این ستاد با حضور مسئولان قوه قضاییه و قوای دیگر کشور با همکاری و هماهنگی بخشهای مختلفی موضوعات حقوق بشری در دبیرخانه پیگیری میکند.
رئیس قوه قضاییه افزود: علاوه بر این ستاد، حدود ۲۴ نهاد مردمی در کشور فعال هستند که حدود نیمی از اینها به امور حقوق بشری مربوط است.
رئیسی گفت: علاوه بر آن تاسیس نهاد حقوق بشر در دستور کار است که ان شاء الله در شورای عالی ستاد حقوق بشر که به زودی برگزار خواهد شد، موضوع این نهاد حقوق بشری مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.
وی افزود: ما در قوه قضاییه برای تحول در دستگاه قضایی جدی هستیم تا به سوی آرمانها و اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت کنیم هرچند که تاکنون گامهای بسیاری از سوی روسای پیشین قوه قضاییه در این ۴۰ سال برداشته شده است و با این حرکت این گامها تکمیل خواهد کرد.
رئیس قوه قضاییه گفت: دادگستری مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی در این ۴۰ سال شکل گرفته، اما لازم است برای رسیدن به آرمانهای بلند و اجرای عدالت و حق در کشور گامهای بلندی طی شود.
رئیسی افزود: یکی از حوزههای تحرک در زمینه تکامل محتوایی با دنیا میتواند موضوع تجربیات قضایی باشد بنای ما تعامل و همکاری با همه کشورها به ویژه کشورهای اسلامی در موضوع قضایی و حقوق بشر است که میتواند مناسبات جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی و ستاد حقوق بشر با کشورهای دیگر را رقم بزند.
آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی افزود: آیا کشورهای غربی که با آمریکاییها علیه ملت ایران همراهی کرده و حتی از ارائه مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی به ایران نیز خودداری میکنند دلسوزان و حامیان حقوق بشر هستند؟.
وی گفت: جالب است همین کشورها که مانع دسترسی ملت ایران به دارو و تجهیزات پزشکی هستند محور اصلی تدوین و تصویب قطعنامههای حقوق بشری علیه ملت ایران هم محسوب میشوند. رئیس قوه قضاییه افزود: امریکا و متحدان کلیدی اش در منطقه مهمترین ناقضان حقوق بشر در فلسطین و یمن هستند و شهروندان این کشورها با بیشترین مشکلات ناشی از رعایت نشدن حقوق شهروندی مواجه اند. در مهمترین مورد حق مردم فلسطین با داشتن یک حکومت دموکراتیک به نحو مستمر نقض میگردد، موضوعی که ناقض بنیادیترین اصل حقوق بشری یعنی حق تعیین سرنوشت در ماده یک میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی ۱۹۶۶ است.
وی گفت: اکنون بر اساس برآورد نهادهای تحقیقاتی بین المللی آوارگان فلسطین به مرز ۷ میلیون نفر رسیده اند.
آقای رئیسی ادامه داد: رژیم صهیونیستی حقوق اعراب در سرزمینهای اشغالی را نقض میکند که مهمترین مثال آن تصویب قانون دولت یهود و شهرک سازی آن است که آشکارا این رژیم را به یک رژیم آپارتاید تبدیل میکند و البته با جدیت هرچه تمامتر مورد حمایت آمریکا نیز قرار دارد.
رئیس قوه قضائیه گفت: طرح از پیش شکست خورده معامله قرن نیز ناظر بر همین موضوع است و این در حالی است که راه حل جمهوری اسلامی برای فلسطین مبتنی بر اصل دموکراسی است. همچنان که مقام معظم رهبری میفرمایند مردمانی که فلسطین به آنها تعلق دارد از مسلمانان، مسیحی و یهودی سرزمین تاریخی آنهاست و تاریخ و جغرافیا به این گواهی میدهد، بایستی رای و نظر بدهند و در یک نظرخواهی مقابل چشم مردم جهان در یک همه پرسی تکلیف دولت فلسطین را معین کنند و آن دولت، دولت مشروعی خواهد بود.
وی افزود: پرونده حقوق بشر و جنایات رژیم سعودی دیگر مثال بزرگ نقض حقوق شهروندی است که با رفتار متناقض آمریکا مورد حمایت قرار میگیرد بطوریکه هم اکنون صفهای اعدام بزرگی از فعالان سیاسی و مدنی در عربستان و بحرین ایجاد شده است که بسیاری از آنها را نوجوانان تشکیل میدهند.
آقای رئیسی ادامه داد: کشورهایی که در آنجا درخواست برگزاری انتخابات و وجود یک دموکراسی به یک آرزوی محال تبدیل شده است، اما آمریکاییها همچنان به حمایت از دولت این کشورهای غیردموکراتیک ادامه داده و در برابر سرکوب مردم همراهی شان میکنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: این کشورها هم اکنون وارد یک جنگ نابرابر علیه دموکراسی خواهی مردم یمن شده اند و سعودیها با حمایت آمریکاییها و متحدانش وارد جنگ شدند که منجر به کشته شدن بیش از ۶۰ هزار نفر از مردم یمن شده که بارها به عنوان جنایت جنگی از سوی نهادهای حقوق بشری محکوم شده است.
وی افزود: طبق گزارش سازمان ملل تاکنون ۸۵ هزار کودک یمنی بر اثر گرسنگی جان داده اند آیا این تعداد هنوز اشتهای فروشندگان تسلیحات به سعودی و امارات را برطرف نکرده است؟
آقای رئیسی ادامه داد: متاسفانه اعتراضات در کشورهای غربی نیز نتوانسته است این سیری ناپذیری را متوقف کند و سیاست آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی در حمایت از شرارت سعودیها همچنان ادامه دارد.
رئیس قوه قضائیه افزود: آمریکا ضمن اینکه بزرگترین حامی رژیمهای ناقض حقوق بشر است در درون خود نیز با نابرابری اجتماعی شدید و کاستی دموکراسی، حقوق شهروندی خودش را نیز نقض میکند.
آقای رئیسی ادامه داد: طبق گزارش نماینده حقوق بشر سازمان ملل ۴۴ میلیون نفر در آمریکا در فقر زندگی میکنند و ۳۲ درصد خانوادههای آمریکایی نیز علی رغم درآمد از جیره غذایی دولتی استفاده میکنند و ساختار طبقاتی به گونهای است که یک درصد ثروتمند در آمریکا حدود ۴۰ درصد ثروت این کشور را در اختیار دارند.