رئیس مجلس: شکایت آقای تجری در خصوص شبهات ایجاد شده در انتخابات رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس، در هیئت رئیسه مجلس بررسی میشود
نماینده مردم قصر شیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی افزود: در جمع آوری آراء انتخاب هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ دوباره با اینکه نمایندگان رأی دادند برخی همکاران رأی تجری را از آنها میگرفتند و خط میزدند به همین دلیل آراء باطله حدود ۵۰ رأی است.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان تصور میکردند افرادی که رأی آنها را دریافت میکنند در گلدان میاندازند، اما آنها را خط میزدند، گفت: نسبت به نحوه رأی گیری انتخاب هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ اعتراض دارم، من بیش از ۱۳۰ رأی داشتم که به علت تعلل مورد سوءاستفاده قرار گرفت و این نتیجه رقم خورد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: درخواست دارم هیئت رئیسه از آراء همکاران صیانت کند، امروز این صیانت صورت نگرفت، هیئت رئیسه این موضوع را بررسی و نتیجه آن را اعلام کند.
علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: این مشکل در برخی از رأی گیریها صورت میگیرد و افراد رأی خود را در اختیار فرد دیگری قرار میدهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این مشکل باید یک بار برای همیشه برطرف شود، افزود: در کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی رأی گیری الکترونیک مطرح شد که علیرغم سرعت بالا و صحیح بودن آراء لازم را کسب نکرد، روش قدیمی رأی گیری وقت گیر است و شبهاتی که آقای تجری مطرح کرد پیش میآید.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس یک بار دیگر موضوع رأی گیری الکترونیک در صحن علنی را مورد بررسی قرار داد تا رأی اعتماد به وزرا نیز به صورت الکترونیک انجام شود، خاطرنشان کرد: شکایت آقای تجری در هیئت رئیسه مورد بررسی قرار میگیرد.
اشکال در آیین نامه، معرفی چند نامزد برای کمیسیون اصل ۹۰ را محدود کرد
مهرداد بائوج لاهوتی در نشست علنی امروز (دوشنبه ۳ تیر) مجلس شورای اسلامی، در تذکر آیین نامهای با استناد به تبصره یک ماده ۴۴ آیین نامه داخلی مجلس در خصوص انتخاب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: هیئت رئیسه یک نفر را به عنوان کاندیدای ریاست کمیسیون اصل ۹۰ انتخاب کرد، در حالی که سالهای گذشته ۲ نفر به عنوان گزینه ریاست مطرح میشدند و مجلس بین آن دو نفر یک نفر را انتخاب میکرد. انتخاب یک نفر از سوی هیئت رئیسه روند اشتباهی است.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: در گذشته روال انتخابات رئیس کمیسیون اصل ۹۰ به همین نحو بوده است و تنها یک دوره هیئت رئیسه نظر متفاوتی داشت، ما در مجلس قبل و همین مجلس معمولا یک نفر را به عنوان کاندیدای ریاست کمیسیون مطرح میکردیم. هیئت رئیسه تمایل داشت دو یا سه نفر معرفی کند، چرا که راحتتر بود، منتهی اشکال در آیین نامه ما را محدود میکرد.
وی با اشاره به ماده ۴۴ آیین نامه داخلی مجلس افزود: رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با پیشنهاد هیئت رئیسه انتخاب میشود، ۴ نفر گزینه ریاست کمیسیون بودند و یک نفر که رأی بیشتری را از هیئت رئیسه کسب کرد به عنوان گزینه نهایی از طرف هیئت رئیسه مطرح شد.
لاریجانی گفت: درخصوص رأی گیری نیز باید اکثریت مطلق نمایندگان حاضر به فرد معرفی شده رأی بدهند و رئیس کمیسیون باید نصف به علاوه یک رأی از مجلس کسب کند، بنابراین برای کسب رأی اعتماد تنها یک نفر را باید اعلام میکردیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کاتب اعلام کرد این موضوع اصلاح شده است، اما باید در صحن تصویب و به تایید شورای نگهبان برسد تا ما مطابق با آن عمل کنیم؛ بنده نیز معتقدم اعلام چند کاندیدا از طرف هیئت رئیسه برای انتخابات ریاست کمیسیون اصل ۹۰ بهتر است.