به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری در نشست خبری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا جایگاه قوه قضائیه در دولت الکترونیکی بالا نیست؟ افزود: دولت الکترونیک از دو سال پیش کلید خورد و با راه اندازی شبکه اطلاعات بین دستگاهی این کار آغاز شد.
وی گفت: در تفاهمی با دولت الکترونیک مقرر شد که قوه قضائیه دارای شبکه اختصاصی متعلق به خود باشد و آنها خیلی از آمار ما را ندارند که بخواهند بگنجانند.
معاون رئیس قوه قضائیه گفت: بجز در برخی شعب شورای حل اختلاف، هیچ ثبت و ضبطی را در قوه قضائیه بصورت دستی انجام نمیدهیم و همه موارد بصورت شبکهای و سیستمی است و حتی سیستم خرید کالا در قوه قضاییه نیز به صورت سیستمی است.
شهریاری افزود: شبکه سراسری قوه قضاییه بعد از شبکه بانکی، بزرگترین شبکه داخلی کشور است وما بالغ بر ۶۰ هزار کاربر نهایی داریم و فقط قوه قضائیه از احراز هویت تحت شبکه برخوردار است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: پروندههای تا سال ۹۴ همه الکترونیکی شده است و در خصوص سامانه ابلاغ الکترونیکی نیز تاکنون ۸۰ درصد ابلاغها الکترونیکی انجام شده است در حالی که در سیستم قبلی و سنتی گذشته، بخش قابل توجهی از ابلاغها به دست شهروندان نمیرسید.
شهریاری گفت: ما امروز به ۲۰ میلیون از شهروندان دسترسی داریم و هر ابلاغی که به آنها بخواهیم میتوانیم انجام دهیم و شماره تلفن همراه و نشانی آنها را در اختیار داریم و همه اطلاعاتشان در صورت تغییر قابل به روز شدن است، اما برخی از دستگاهها اطلاعاتشان کهنه است.
وی افزود: ما در حوزه نظارت هم رفتار قضات و کارکنانمان را از پشت شبکه در مرکز فناوری اطلاعات رصد میکنیم و در همین خصوص در سال ۹۶ نزدیک به ۷ هزار قاضی و کارکنان قضایی رصد شدند.
شهریاری گفت: دو خدمت را بر بستر دولت الکترونیک طراحی کردیم که به زودی اجرایی میشود.
وی درباره حضور قوه قضائیه در نمایشگاه الکامپ امسال که قرار است از ۲۷ تا ۳۰ تیر برگزار شود هم افزود: همه دستگاههای تحت پوشش قوه قضائیه خدمات الکترونیکی و فناورانه خود را عرضه خواهند کرد.
شهریاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا براساس اعلام یکی از مسئولان سازمان فناوری اطلاعات ایران، قوه قضائیه بیشتر به جای اینکه پاسخگوی استعلامات باشد فقط دریافت کننده استعلامات است؟ گفت: ظاهرا افرادی که این اظهارنظر را داشتند اطلاعاتشان به روز نیست چرا که ۴۰ درصد خدمات دولت الکترونیک به فعالیت ما بستگی دارد و باید از ما خدمات بگیرند.
وی افزود: ما در تلاشیم در عین حال تعامل بیشتری در این زمینه داشته باشیم و قطعا تا یکسال آینده خدمات افزایش پیدا میکند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سامانه ثبت اموال مسئولان چه زمانی راه اندازی میشود؟ گفت: ما در حال طراحی این سامانه هستیم و سایت آن آماده است و فقط به خاطر برخی ملاحظات امنیتی مقرر شد بیشتر روی آن کار کنیم.
وی افزود: این سامانه در دو ماه آینده براساس آئین نامه رئیس قوه قضائیه آماده شود و ما با لحاظ کردن تدابیر حفاظت اطلاعات تلاش میکنیم تا دو سه ماه آینده آماده شود.
شهریاری گفت: ما باید به لحاظ امنیتی توجه ویژهای در این خصوص داشته باشیم چرا که این سامانه از سامانههای پروندههای قضائی هم حساستر است و هم اکنون طراحی سامانه شکل گرفته و مجری آن هم انتخاب شده و پیشنهادهایی برای اجرا آمده است.
وی از همه شرکتهایی که در حوزه امنیت و فناوری فعالیت میکنند خواست طرحهای امنیتی خود را در حوزه شبکه و حوزه زیرساخت و نرم افزار ارسال کنند.
شهریاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه قرار است با چه معاونتی ادغام شود؟ گفت: گویا قرار است تصمیماتی گرفته شود که هنوز اجرایی نشده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامهای برای امنیت هرچه بیشتر سامانههای قوه قضائیه در نظر دارید؟ افزود: در حوزه امنیت مطالعات جدی کردیم و جوانان دانشگاهی به ما مشاورههای خوبی میدهند و تاسیس شبکه ملی عدالت، بزرگترین اقدام امنیتی در دستگاه قضایی بوده است.
شهریاری گفت: من فکر میکنم شبکههای ما در قوه قضائیه امنیت قابل قبولی دارد و در خصوص نرم افزارها هم در حال ارتقا هستیم.