صرفه جویی 400 میلیارد تومانی با اجرای ابلاغ الکترونیکی قضایی
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه : بیش از 40 میلیون و 205 هزار ابلاغ الکترونیکی در دو سال اخیر صادر شده که با حذف روش های سنتی ابلاغ قضایی، شاهد صرفه جویی اقتصادی 400 میلیارد تومانی بوده ایم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری در نشست خبری افزود: یکی از موفقیت های دستگاه قضایی در سال گذشته اجرای ابلاغ الکترونیک و سامانه ثبت نامه الکترونیکی بود و در همین راستا موفق شدیم مردم و ذینفعان را از طریق شبکه و سامانه احراز هویت کنیم به این ترتیب که از ابتدای راه اندازی سامانه ثبت نام الکترونیکی بالغ بر 10 میلیون و 377 هزار نفر از شهروندان ثبت نام کرده اند به این ترتیب که اگر با این افراد کار قضایی داشته باشیم می توانیم به تلفن همراه آنها پیامک کنیم.
وی گفت: هم اکنون 70 درصد ابلاغ های دستگاه قضا به صورت الکترونیکی صادر می شود و این مزیت اضافه بر فواید اقتصادی و جلوگیری از تضییع حقوق شهروندی است.
شهریاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در روند ثبت نام الکترونیکی قضایی گاهی اخلال ایجاد می شود؟ افزود: دو سامانه را با امکانات قبلی خود راه اندازی کردیم و هیچ بودجه جداگانه ای به ما پرداخت نشد و بر همین اساس به دلیل کمبود منابع در خصوص تجهیزات زیرساختی با مشکلاتی مواجه شدیم اما با مساعدت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین با بهره گیری از برخی اعتبارات قوه قضائیه موفق شدیم برخی مشکلات زیرساختی و حوزه های نرم افزاری را برطرف کنیم.
وی گفت: هم اکنون 489 دفتر فعال خدمات الکترونیک قضایی در کشور داریم که 130 دفتر دیگر به زودی راه اندازی می شود و در فروردین امسال برای هزار و 200 دفتر در شهرستان ها فراخوان دادیم که در حال پیگیری راه اندازی آن هستیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: برای مراکز استان ها نیز به زودی فراخوان خواهیم داد تا 263 دفتر دیگر در مراکز استان ها راه اندازی شود و تا پایان سال تلاش خواهد شد تعداد دفاتر فعال الکترونیک قضایی در کشور به 2 هزار دفتر برسد.
شهریاری گفت: در سال گذشته برخی خدمات مربوط به شوراهای حل اختلاف و دیوان عدالت اداری نیز در این دفاتر ارائه شد و تلاش می کنیم 23 خدمت دیگر در این دفاتر اضافه شود.
وی افزود : در خصوص خدمات کیفری هم تلاش شده است مشکلات نرم افزاری برطرف شود و بر همین اساس تا مهر امسال در خصوص ثبت شکواییه هم اقداماتی صورت می گیرد.
شهریاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با سامانه و بانک ژنتیک مجرمان نیز ارتباط دارید؟ گفت: سامانه سجل کیفری را راه اندازی کرده ایم و در اختیارات قضات قرار داده ایم و قضات می توانند سوابق مجرمان را استعلام کنند و هم اکنون نیز بحث بانک ژنتیک مجرمان در پزشکی قانونی در حال اجراست و اطلاعات دقیقی از این بانک ندارم اما ما خودمان طرحی را در نظر داریم که احراز هویت از طریق اثرانگشت صورت گیرد.
معاون رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نقشه جرم در قوه قضائیه به کجا رسید و آیا مشکل موازی کاری اش با پلیس حل شده است؟ افزود: عناوین مجرمانه خود را با نیروی انتظامی همسان کرده ایم و اکنون مقدمات کار برای یکپارچه سازی نقشه جرم فراهم شده است.
شهریاری گفت: ما خودمان حدود 4 سال است نقشه جرم کیفری را داریم و نیروی انتظامی هم می تواند از سامانه ما بهره برداری کند اما باید تعاملی میان ما و نیروی انتظامی شکل گیرد و اگر سامانه استعلامات برقرار شود این تعامل نیز برقرار خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از چه طریق بر عملکرد دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی نظارت دارید ؟ افزود : علاوه بر این دفاتر بازرسی، کانون دفاتر خدمات الکترونیک نیز بر عملکرد این دفاتر نظارت دارد و اگر تخلفی صورت گیرد هیأت های بدوی رسیدگی می کنند و تاکنون دو دفتر به دلیل تخلفاتی از جمله دریافت بیش از تعرفه تعلیق شده اند.