شیر تنها ماده شناختهشده در طبیعت است که میتواند بهطور متعادل ،همه نیازهای بدن را تأمین کند.
متخصص داخلی با بیان اینکه پایینبودن مصرف شیر و لبنیات، اثر سوء بر سلامت جامعه دارد گفت: شیر به علت دارا بودن ترکیبات خاص بهطور متعادل ،تأمین کننده همه نیازهای بدن شامل رشد، تأمین انرژی و ساخت و ترمیم بافتهاست.
دکتر علیرضا رییسی افزود:سازمان جهانی بهداشت مصرف سالانه 200 هزار گرم شیر و فرآوردههای آن را موجب افزایش رشد و سلامت جسم، افزایش هوش و قدرت فراگیری و افزایش توان کار و دیر از کارافتادگی همچنین طول عمر میداند.
وی ادامه داد: عمدهترین ویژگی شیر که آن را نسبت به سایر مواد غذایی متمایز میکند، ترکیب پروتئینی و وجود املاح آن بهخصوص کلسیم و فسفر است.
دکتر رییسی افزود: کلسیم در رشد و استحکام دندانها و استخوانها موثر است و کمبود آن باعث کاهش سرعت رشد استخوان و قد ودر درازمدت منجر به پوکی استخوان و شکستگی خودبخودی استخوان خواهد شد.
حضرت امام علی(ع) فرمودند: نوشيدن شير، شفاي هر دردي جز مرگ است.
نکاتی شیری
- سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه 250گرم شیر و لبنیات منبع اصلی کلسیم است.
- بیش از ۹۰ درصد مردم کشور کمتر از حد نیاز کلسیم دریافت میکنند.
- کاهش مصرف شیر و کلسیم بدن، باعث جذب فلزات سنگین می شود و شانس ابتلا به مسمومیتهای حاصل از این فلزات ازجمله انواع سرطانها را افزایش می دهد.
- حدود۵۰ هزارموردشکستگی لگن افرادمسن،به علت پوکی استخوان است.
- شیردر تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی موثراست.