طبق اعلام وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی:میزان مصرف نمک ایرانی ها دو برابر استانداردسازمان جهانی بهداشت است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، نمک یکی ازدلایل مهم ابتلاء به بیماری فشار خون به
دکترای تخصصی تغذیه با بیان اینکه نمک به مقدار محدود مورد نیاز بدن است و باید حتما مصرف شود گفت: با احتساب نمک موجود در مواد غذایی مصرفی ،همه افراد کمتر از 50 سال باید در طول روز، کمتر از پنج گرم معادل حدود یک قاشق چایخوری، نمک آن هم یددار مصرف کنند.
دکتر زهراعبداللهی با اشاره به اینکه بعضی از افراد به صورت ژنتیکی مستعدِ ابتلا به پر فشاری خون در اثر مصرف نمک هستندادامه داد: افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیه یا دیابت، کسانی که یکی یا هر دو والدین آنها مبتلا به پرفشاری خون هستند و افراد بیش از 50 سال با مصرف نمک ،احتمال ابتلایشان به پر فشاری خون بیشتراست.
وی اضافه کرد: میزان مصرف نمک در بیماران قلبی و عروقی و پرفشاری خون،باید کمتر از سه گرم در روز معادل نصف قاشق چایخوری باشد.
دکترای تخصصی تغذیه توصیه کرد:برای بهبود طعم غذا به جای نمک، از سبزیهای تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید استفاده شود.
- فست فودها، غذاهای کنسروشده،سس ها، انواع شور و ترشی ، تنقلات مانند چیپس، پفک ، آجیل حاوی مقدار زیادی نمک هستند مصرف آنها حذف یا ترجیحا محدود شود.
- سرسفره از نمکدان استفاده نشود.
- برای حفظ ید نمک، باید آن را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته نگهداری و به غذا اضافه کرد.