جلسه شورای اجتماعی کشور
پیوست اجتماعی ضامن موفقیت پروژهها
وزیر کشور: مسائل اجتماعی و فرهنگی قابل تفکیک نیست و در خیلی از موارد، موضوعهای اجتماعی باید پیوست فرهنگی داشته باشد
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در یکصد و نوزدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور با موضوع آییننامه اجرای پیوست اجتماعی افزود: پیوست اجتماعی برای پروژههای اجتماعی ضرورت عقلی، عینی و اجتماعی دارد و تضمین کننده موفقیت آن پروژه است.
وی گفت: در کشور با سیل عظیمی از پروژهها مواجه هستیم و یک پروژه فرهنگی و آموزشی میتواند آثاری داشته باشد که زیان بار است و باید از قبل این موارد را مدیریت کنیم.
وزیر کشور افزود: باید در اجرای پروژهها و پیوستهای اجتماعی به گونهای عمل کنیم که سهل، جامع، مانع و کامل باشد و در روند کار مانعی ایجاد نکند و موجب سهولت و روان شدن کار شود و حداقل هزینه را نیز داشته باشد.
وی گفت: بعضی از پروژهها در طول زمان موجب افزایش قیمت تمام شده میشود که صرفه اقتصادی ندارد.
رحمانیفضلی افزود: اینکه تمام پیوستهای اجتماعی به شورای اجتماعی متصل شود امکانپذیر نیست و جای آن اینجا نیست، اما اصول و شاخصهایی دارد که پیوستهای اجتماعی باید بر اساس آن تعیین و در اینجا تصویب شود، سازمان برنامه و بودجه هم به عنوان متولی باید موافقت نامه این اصول و شاخصها را لحاظ کند.
وی با بیان اینکه شورای اجتماعی در حوزه سیاستگذاری، تعیین اصول و برنامهریزی کار میکند، گفت: اصول و شاخصهای پیوست اجتماعی در این شورا تصویب و باید در شورای اجتماعی تأیید شود.
وزیر کشور با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا پیوست فرهنگی و اجتماعی با هم دیده شود، افزود: در پیوست اجتماعی با توجه به اینکه فرهنگ نیز در همسایگی و ممارست آن است بنابراین در عمل باید مسایل فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر لحاظ شوند.
وی ادامه داد: مسائل اجتماعی و فرهنگی قابل تفکیک نیست و در خیلی از طرحها، موضوعات اجتماعی باید یک پیوست فرهنگی نیز داشته باشند و این دو مورد را کنار یکدیگر ببینیم و پروژهها را بر اساس این پیوستها پیش ببریم.
رحمانیفضلی گفت: بعضی از پروژهها در شروع توجیه اقتصادی دارد، ولی در ادامه به دلیل مشکلاتی که به وجود میآید از توجیه اقتصادی میافتد.
وی افزود: بحث پیوست زیست محیطی یکی دیگر از مباحثی است که ما در پروژههای کلان به آن میپردازیم، اما در پیوست اجتماعی و فرهنگی کمتر مورد توجه قرار گرفته است که باید به این موضوع اهمیت بیشتری داده شود.
وزیر کشور گفت: در سیاستهای ارزی نیز مطرح میشود که آثار آسیبهای اجتماعی در قالب آن دیده نشده بود که باید دقیق باشد.
وی افزود: در اصلاحات ارضی میخواستند ساختارهای اجتماعی پاشیده شود و وابستگی به نفت و نظام سلطه اتفاق بیفتد، بنابراین باید تلاش کنیم که آثار منفی در طرحها نداشته باشیم.
تقی رستموندی
- تدوین پیوست اجتماعی منجر به کاهش آسیب میشود
رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: تدوین آئین نامه پیوست اجتماعی جزء برنامه ششم توسعه است و باید در پروژهها لحاظ شود.
تقی رستموندی در حاشیه صد و نوزدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور افزود: جلسه امروز شورای اجتماعی به بررسی آئین نامه پیوست اجتماعی کشور اختصاص داشت که جزء برنامه ششم توسعه است.
وی ادامه داد: این موارد یکبار به طور تفصیلی بررسی و بحثهایی در این خصوص مطرح شد، سپس پیشنهاد آئین نامه پیوست اجتماعی در کمیسیون اجتماعی دولت به بحث گذاشته شد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت:: در هیات وزیران هم این آئین نامه بررسی شد و برای اصلاح و تکمیل دوباره به کمیسیون اجتماعی و شورای اجتماعی برگشت.
وی افزود: تدوین آئین نامه پیوست اجتماعی یک تکلیف قانونی برخاسته از برنامه ششم توسعه است، اما اهمیت کار در این است که تدوین پیوست اجتماعی بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را مدنظر قرار داده است.
رستم وندی گفت: با تدوین پیوست اجتماعی برای طرحهای کلان ملی، منطقهای و بومی امیدواریم تبعات و پیامدهای منفی اجتماعی بسیاری از طرحها و پروژههای عمرانی اقتصادی و صنعتی که در کشور اجرایی میشود کم شود و ظرفیتها و توان اجتماعی طرحها ارتقاء پیدا کند.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور ادامه داد: این آئین نامه پس از اصلاح و تکمیل برای تصویب نهایی دوباره به کمیسیون اجتماعی دولت ارسال خواهد شد و پس از تصویب در هیات وزیران برای دستگاههای اجرایی الزام و تکلیف خواهد بود.
وی افزود: همه دستگاههای ذینفع به ویژه دستگاههایی که در حوزههای عمرانی و اقتصادی فعال هستند، در جلسه، دیدگاههای انتقادی و اصلاحی خود را مطرح کردند که این دیدگاهها جمع بندی و طی یکی دو ماه آینده دوباره مسیر تدوین پیوست اجتماعی تکمیل خواهد شد.
رستموندی گفت: ما در کشور پیوستهای فرهنگی، محیط زیستی و ... داریم و امیدواریم که پیوست اجتماعی بتواند تاثیر محسوس تری برکیفیت زندگی مردم در آیندهای نزدیک داشته باشد.