معاون شرکت راه آهن: قطار تهران - وان از ۴ تیر و قطار تهران - آنکارا از ۶ تیر راه اندازی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ میرحسن موسوی در نشست خبری در حاشیه هفتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی افزود: این قطارها از نوع چهارتخته و چهارستاره خواهد بود و فعلا بصورت هفتگی بین شهرهای ایران و ترکیه تردد خواهد کرد، اما در صورت استقبال مسافران، قابل افزایش به دو قطار در هفته و حتی روزانه خواهد بود.
به گفته معاون مسافری راه آهن هزینه سفر با قطار به آنکارا برای ۶۰ ساعت ۴۳ یورو و برای سفر به وان به مدت ۲۲ ساعت ۲۰ یورو خواهد بود و در سفر به آنکارا، مسافران از تهران تا دریاچه وان با قطار ایرانی و به مدت سه ساعت با فری بوت (کشتی) از دریاچه وان عبور کرده و با قطار ترکیهای تا آنکارا ادامه سیر خواهند داد.
وی همچنین در خصوص ارتقای کمی و کیفی خدمات مسافری به مسافران راه آن گفت: از سال ۹۵ ارتقای کمیت و کیفیت به طور خاص در دستور کار راه آهن قرار گرفت و بر همین اساس، واگنهایی با عمر بالای ۴۵ و ۳۵ سال از سه سال گذشته از ناوگان خارج شد و بخش زیادی از واگنهای بالای ۳۰ سال هم به تعمیرات اساسی رفت.
موسوی ادامه داد: از سال ۸۹ تا ۹۵ ما بدلیل تنزل کیفیت خدمات، همواره با روند کاهشی تعداد مسافران ریلی مواجه بودیم، اما در سالهای ۹۶ و ۹۷ نسبت به سالهای قبل رشد قابل ملاحظهای در جابجایی مسافر رخ داد بطوریکه در سال ۹۷ بیش از ۲۸ میلیون مسافر با قطار جابجا شد که رشدی ۱۴ درصدی را نشان میداد.
وی تصریح کرد: برای نوسازی ناوگان، واگنهای بالای ۴۵ و حتی ۵۵ سال که بدون تهویه بود از ناوگان سیر خارج شد، چون ایمنی بالایی نداشت و مسافران هم رضایت نداشتند و به جای آن، تعدادی واگن نو و باز سازی شده وارد چرخه ناوگان شد.
معاون مسافری راه آهن گفت: در بخش راهبری قطارها هم، کارگروهی در شرکت راه آهن تشکیل شد که با حضور مدیرکل نظارت بر خدمات مسافری راه آهن، معاون مسافری راه آهن و ۳ نفر از انجمن صنفی و رئیس کمیته حمل و نقل مسافری و یکی از اساتید دانشگاه تشکیل جلسات منظم میدهد.
موسوی افزود: این جلسات هفتگی است و در آن موارد مختلف راهبری قطارها مطرح میشود، و دستورالعملهای مناسب و حرفهای تهیه و ابلاغ شده تا جاییکه در سال ۹۸ هم سه دستورالعمل کاربردی ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: دستورالعمل تعداد مهمانداران در قطارها و نحوه برخورد با مسافر، دستور العمل اطلاع رسانی به مسافر و راه اندازی اپلیکیشن مسافر از مواردی بود که در دستورکار قرار گرفت و همچنین در حال تهیه دستور العملی هستیم که در موارد بحران نظیر سیل یا زلزله که قطارها با تأخیر مواجه میشود، وظایف راهآهن و شرکتهای ریلی و مسافری مشخص شود.
معاون مسافری راهآهن در خصوص تاخیر قطارها گفت: با برنامه ریزی انجام شده، متوسط تاخیر رسیدن قطارهای مسافری به مقصد در مسیرهای بیش از ۶۰۰ کیلومتر که در حال حاضر ۳۰ دقیقه است به ۲۰ دقیقه کاهش مییابد ضمن اینکه تاخیر حرکت هم در حال حاضر فقط ۲۵ ثانیه است که امیدواریم این تاخیر هم به صفر برسد.
معاون مسافری راه آهن در خصوص حوادث ریلی و خطرات جانی برای مسافران در سفرهای ریلی افزود: خوشبختانه در سال ۹۷ هیچ حادثه ریلی و تلفات و خسارتهای انسانی برای مسافران نداشتیم، اما در برخی موارد ممکن است فردی به حریم راه آهن وارد شود و برای او سانحهای رخ داده باشد که چنین مواردی ارتباطی به مسافران نداشته است.
وی در خصوص ارتقای خدمات کیفی قطارهای مسافری نیز گفت: حدود سه سال است که برای ارتقای کیفیت قطارها قراردادی با یکی از دانشگاههای معتبر داریم که همه ایستگاهها، ادارات کل، قطارها و شرکتهای ریلی را رصد میکنند و فرمهای نظرسنجی درباره خدمات این بخشها به مسافران داده میشود که سال گذشته رتبه ما در این شاخصها ۷۳ بود که رقم قابل قبولی است.
موسوی همچنین درباره علت افزایش قیمت بلیت قطارهای مسافری با بیان اینکه از سال ۹۴ تا تیر ۹۷ هیچ افزایش قیمتی در بلیت قطارها اعمال نشد، تصریح کرد: سال گذشته هم در تیرماه، افزایش ۱۰ درصدی با مجوز ستاد تنظیم بازار اعمال شد که آن هم پیش از نوسانات ارزی در کشور بود، اما پس از نوسانات ارزی، قیمت قطعات لکوموتیو، ترن ست، واگنها و تجهیزات داخلی قطارها افزایش یافت و هزینه شرکتها را افزایش داد، با این وجود نوروز ۹۸ افزایش قیمتی نداشتیم و بالاخره خرداد امسال با مجوز شورایعالی ترابری کشور، قیمتها بین ۱۰ تا ۴۰ درصد و بطور متوسط ۲۲ درصد افزایش یافت، اما با این وجود تلاش کردیم قیمت قطارها در مسیرهای پرترددی مثل مشهد مقدس، حدود ۲۲ درصد و در مسیرهای تکلیفی و کم استقبال حدود ۱۰ درصد اضافه شود و فقط در چند مسیر گردشگری ناچار به افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیتها شدیم ضمن اینکه در قطارهای پنج ستاره، نرخ قطارها آزاد و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود.
وی گفت: در حال حاضر، در ایام اوج سفر، قیمت بلیت قطارهای دو تا چهار ستاره حداکثر ۹۹ تا ۱۶۰ هزار تومان است و در ایام غیر پیک قیمتها کمتر خواهد بود.