برداشت خرما در ۳۴ هزار هکتار از نخلستانهای هرمزگان اغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان پیش بینی کرد امسال ۱۴۰ هزار تن خرما در استان برداشت شود. مسعود گرگیج افزود: برداشت خرما از نخلستانهای استان تا اواسط مهر ادامه دارد وی گفت:: اصلاح باغات استان در ۲۰ هزار هکتار و توسعه ارقام تجاری در دستور کار قرار دارد که تا کنون دو هزار هکتار آن اجرایی شده است. مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: در کشور بیش از صد رقم خرما وجود دارد که پنجاه و پنج رقم آن در هرمزگان یافت میشود که از این شمار ده رقم آن تجاری است. مُرداسنگ، خاصویی، بَرَهی، کَریته، مجول، پیارم، زاهدی، شاهانی و دیری مهمترین ارقام خرمای تجاری هرمزگان است. گرگیج گفت: مهمترین رقم صادراتی یعنی پیارم، مرغوبترین خرمای جهان است. وی افزود: سالانه ده هزار تن خرما که بیشتر رقم پیارم است، به ارزش چهل میلیون دلار به کشورهای حاشیه خلیج فارس، استرالیا، آمریکا، اروپا، کانادا، روسیه و آسیای میانه صادر میشود. نبود صنایع تبدیلی و سرمایه گذاری در این بخش یکی از مشکلات صادرات خرمای هرمزگان است. مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: هرمزگان رتبه سوم، سطح زیر کشت در کشور دارد. شهرستانهای حاجی آباد، بندرعباس و میناب از مناطق مهم تولید خرما در هرمزگان است. شیره خرما، عسل، چیپس، شکلات خرما و خرمای خشک از فرآوردههای خرماست. ایران بعد از کشور تونس دومین صادر کننده خرما در جهان است. مقام نخست کشور تونس در صادرات، بعلت کیفیت بسته بندی است. بیشترین سرانه مصرف خرما با چهل کیلوگرم به عربستان اختصاص دارد. این آمار در کشور دوازده کیلوگرم، در هرمزگان چهارده و سرانه جهانی ده کیلوگرم است. خرما دارای ویتامین ب ۱، ب ۲، مواد معدنی، فسفات، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. هر صد گرم خرما پنج میلی گرم آهن دارد.