تحليل روزنامه نگار عرب از سخن پراکني آمريکا؛
ايران قوي در مبارزه و مذاکره
در يادداشت راي اليوم آمده است زين پس آمريکا يک ايران قوي در مقابل خود خواهد ديد؛ خواه در جبهه مبارزه خواه بر سر میز مذاکره.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ رای الیوم نوشت ایران امروز بسیار قوی تر از ایران زمان جنگ است و تجهیزات و متحدانی دارد که می تواند در برابر آمریکا بایستد و دولت آمریکا نیز این مسئله را به خوبی می داند به همین سبب جرأت حمله به ایران را ندارد.
عبدالباری عطوان در یادداشت امروز خود در روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: چهاردهم آوریل سال 1993 جرج بوش پدر به کویت سفر کرد که این سفر با استقبال رسمی و مردمی مواجه شد؛ زیرا او رئیس جمهوری بود که کویت را آزاد کرد و به اشغالگری نیروهای عراقی پایان داد اما رخدادی که نباید آن را کم اهمیت دانست بازداشت 16 نفر بود که اکثرشان عراقی بودند و گفته می شد برای ترور جرج بوش پدر با خودروی بمب گذاری شده برنامه ریزی کرده بودند. بیل کلینتون, رئیس جمهور وقت آمریکا, صدام حسین را به دست داشتن در برنامه ریزی برای ترور جرج بوش متهم کرد و چهار ساعت بعد از این ترور نافرجام, هواپیماهای آمریکایی بغداد را بمباران کردند آنهم قبل از اینکه تحقیقات رسمی در این خصوص آغاز شود. صحبت های این روزهای جان بولتون, مشاور امنیت ملی آمریکا, حوادث عراق را به یاد ما می آورد. بولتون در دیدار با روزنامه نگاران برگزیده در سفارت آمریکا در ابوظبی تاکید کرد تقریبا مطمئن است که ایران در پس پرده حمله به چهار نفت کش غول پیکر در بندر الفجیره قرار داد. او همچنین بدون ارائه مدرکی تاکید کرد از مین های دریایی ایران در این حمله استفاده شده است و به دادن پاسخی قاطع تهدید کرد.
نویسنده ادامه داده است: تجاوز به عراق تنها بعد از گذشت چهار ساعت و قبل از شروع تحقیقات کویت درباره این حادثه رخ داد پس آیا دولت کنونی آمریکا نیز با سوء استفاده از این حادثه حمله انتقام جویانه علیه ایران طی روزها یا هفته های آتی انجام خواهد داد به خصوص اینکه بولتون بیشتر از هر کس دیگری به این حمله تحریک می کند. او در دیدار با روزنامه نگاران در سفارت آمریکا فاش کرد دو روز قبل از انفجار الفجیره, حمله ایرانی مشابهی به بندر نفتی ینبع عربستان در دریای سرخ خنثی شده بود. آیا سیاست احتیاط و خویشتنداری کویت و اعلام بی طرفی مثبتش در بحران کنونی آمریکا و ایران به علت ابهامات و تردیدهایی است که درباره حمله به نفت کش ها وجود دارد؟ عباس موسوی, سخنگوی وزارت خارجه ایران, ادعاهای بولتون را مسخره و مضحک دانست اما به عقیده ما باید مسخره و شوخی را کنار گذاشت و این تهدیدها را جدی گرفت زیرا بولتون در این برهه به ابوظبی نرفت تا از آفتاب آنجا و ساحلش لذت ببرد به خصوص اینکه از سالها پیش قویا اعتقاد دارد بهترین راه حل برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای, حمله به این کشور و تغییر نظام آن با استفاده از زور است.
تعارفی در این مسئله نداریم که لحن های تنش زا طی چند روز اخیر آرام شده است تا احتمال مذاکره تقویت شود به خصوص بعد از اینکه دونالد ترامپ, رئیس جمهور آمریکا, در سخنانی گفت تمایل به تغییر نظام ایران ندارد بلکه می خواهد مانع از دستیابی این کشور به سلاح هسته ای شود. اما اطمینان به صحبت ها سخت است زیرا از زبان فردی جاری شده که به دروغگویی معروف است و به تعهدات و امضای خود احترام نمی گذارد مگر در صورتی که مسئله به نفع اسرائیل و طبیعتا علیه عرب ها باشد.
در دهه 80 قرن گذشته بحرانی مشابه بین ایران و آمریکا رخ داد و به جنگ کشتی ها و نفت کش ها در سال 1985 منجر شد به گونه ای که حدود 500 کشتی و نفت کش منهدم و ایران هم به کاشت مین های دریایی در آب های خلیج (فارس) و دریای سرخ متهم شد حتی مسئله از این فراتر رفت و ایران بندر الاحمدی کویت را بمباران کرد؛ بندری که چهار سکو برای واردات و صادرات عراق اختصاص داده بود. همچنین نفت کش کویتی که پرچم آمریکا بر فراز آن قرار داشت بمباران و یک بالگرد آمریکایی با موشک استینگر آمریکا که ایران از مجاهدین افغان گرفته بود سرنگون شد. با وجود این دولت آمریکا آن زمان جرأت نکرد به ایران حمله کند زیرا از عواقب آن می ترسید به خصوص اینکه شکست جیمی کارتر در حل و فصل بحران گروگان ها در ایران همچنان در اذهان باقی مانده بود.
در ادامه مطلب آمده است: هیچ شکی نداریم که آمریکا همه این اطلاعات و حتی بیشتر از آنها را در اختیار دارد و به خوبی می داند ایران که در دوره جنگ خونین با عراق آنهم جنگی که عراق از حمایت مشترک بی نظیر دو ابرقدرت یعنی آمریکا و روسیه برخوردار بود در برابر سلطه طلبی آمریکا ایستاد. ایران آن زمان بسیار ضعیف تر از ایران امروز بود و اکنون توانایی نظامی زیادی دارد که همگی بومی هستند (زرادخانه موشکی, زیر دریایی و سپاه در کنار ارتشی قوی) ورای همه اینها یک جبهه داخلی یکپارچه و شبکه ای از موشک های اس 300 روسیه و نیز متحدانی قوی مانند جنبش های مقاومت در لبنان ,غزه, عراق (بسیج مردمی), سوریه و یمن (انصارالله) از توانایی های ایران به شمار می رود.
بولتون از برجسته ترین مهندسان جنگ علیه عراق بود و آن زمان سمت دستیاری وزیر دفاع را بر عهده داشت اما وضع تغییر کرده است. ایران امروز عراق دیروز نیست که منزوی باشد و نزدیک ترین دوستان عربش هم علیه آن توطئه کنند همان هایی که امروز آمریکا را به حمله به ایران و تغییر نظام این کشور تشویق می کنند.
در پایان این یادداشت آمده است: دولت ترامپ که کمیت آن به سبب ترس از نتایج جنگ احتمالی, لنگ می زند و دارد می بیند که بنیامین نتانیاهو به پایان زندگی سیاسی اش نزدیک می شود و معامله قرن در سایه مخالفت کشورهای عربی رو به فرسایش می رود, یک ایران قوی را در جبهه مقابل خود خواهد دید, خواه در جبهه مبارزه خواه بر سر میز مذاکره.