نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی: خام فروشی مس سونگون، پُتکی بر پیکر اقتصاد و اشتغال استان است.
امام جمعه تبریز با اشاره به لزوم توسعه طرحهای مس سونگون، احداث هرچه سریع تر کارخانه ذوب و پالایش را در کنار این مجموعه بزرگ خواستار شد.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرحهای معدنی و صنعتی در استان همسو با سیاستهای حفظ محیط زیست بر پایه فناوریهای نوین افزود: امیدوارم طرحهای توسعه معدن مس سونگون با اتحاد، همدلی و همکاری که مسئولان استانی و شهرستان ورزقان با یکدیگر دارند، راه اندازی شده و با توسعه این صنعت بزرگ، تحولات بزرگی را در حوزه اشتغال و رونق اقتصادی استان و شهرستان ورزقان شاهد باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم در ادامه به فعالیتهای ورزشی و فرهنگی باشگاه مس سونگون هم گریزی زد و گفت: این رویکرد هم به نوبه خود موجب ایجاد موج نشاط و سلامتی در جامعه میشود، از این رو باید بیش از پیش تقویت و حمایت شود.
نماینده مردم شهرستان ورزقان هم در این دیدار با اشاره به وقفه 7ساله در اجرای طرحهای توسعه معدن مس سونگون گفت: اجرای این طرح از سر گرفته شده و امید است با تلاش های مدیرعامل جدید شرکت ملی مس ایران، اجرای طرح های توسعه و صنایع پایین دستی مس در شهرستان ورزقان تسریع شود.
رضا علیزاده یکی از راهکارهای مهم ایجاد اشتغال و توسعه در استان را توجه ویژه به مواد معدنی مس و توسعه این صنعت با اجرای کامل مراحل زنجیره ای آن است و افزود: باید همه مسئولان، مسیر توسعه این صنعت مهم را هموارتر سازند و مسئولیت خود را در این راه به نحو شایسته انجام دهند.
وی تاکید کرد: این همه نعمت خدادادی نهفته در دل آذربایجان شرقی، باید در خدمت مردم باشد و همگان به خصوص جوانان از وجود و مزایای آن بهره مند شوند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران هم با تاکید بر این که با توجه به ذخایر اکتشافاتی جدید در مس سونگون، باید رشد و توسعه صنعت مس در استان و شهرستان ورزقان شتاب گیرد افزود: 17طرح توسعه ای با اعتبار 4هزار میلیارد تومان در مس سونگون ورزقان در دست اقدام داریم که هزار میلیارد تومان آن امسال هزینه و اجرایی می شود.
اردشیر سعد محمدی، احداث کارخانه تولید مس کاتد با ظرفیت 100هزار تن و احداث کارخانه تولید کنسانتره مرحله3 با ظرفیت 150هزار تن درسال را از برنامه های شرکت ملی صنایع مس در مجتمع مس سونگون اعلام کرد و افزود: علاوه بر ذوب و تبدیل مس به کاتد در این مجتمع و ایجاد صنایع پایین دستی، عزم خود را جزم کرده ایم تا این نعمت بزرگ خدادادی در خدمت مردم آذربایجان شرقی باشد و ضمن بکارگیری نیروهای بومی و منطقه ای، از انتقال حساب های مس سونگون به خارج از استان هم جلوگیری شود تا مردم این منطقه، هر چه بیشتر از مزایای آن منتفع و برخوردار شوند.