رئیس پژوهشکده مطالعات معاصر:
باید ظرفیتهای ایران واکاوی شود
باید ویژگیهای جغرافیای راهبردی (ژئواستراتژیک) و ظرفیت اقتصادی ایران مورد واکاوی قرار گیرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ موسی حقانی طی سخنانی در نشست تحلیلی تبیین گام دوم انقلاب که در سالن همایشهای دانشگاه الزهرا برگزار شد افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری نکات مهمی مطرح شده است و باید این بیانیه مورد واکاوی قرار گیرد.
وی ادامه داد: هر ایرانی موظف است یک بار به تاریخ خودش توجه کند و مقام معظم رهبری بررسی تاریخ گذشته را یک راهبرد میداند و مطالعه تاریخی و بررسی تاریخی کشور را یک راهبرد دانسته اند که من در بیان هیچ شخص دیگری این موضوع را ندیدم.
حقانی گفت: براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری در این بیانیه جوان ایرانی باید تاریخ ۴۰ سال اخیر و ۲۰۰ سال گذشته را بداند و آن را مورد واکاوی قرار دهد.
وی افزود: هر ایرانی باید بداند کشورش چه اهمیت و چه جایگاهی دارد، چون ایران کشور معمولی در جهان محسوب نمیشود.
حقانی گفت: ایران امپراتوریای با یک تاریخ هفت هزار ساله دارد و باید ویژگیهای جغرافیای راهبردی (ژئواستراتژیک) ایران و ظرفیت اقتصادی آن مورد واکاوی قرار گیرد، چون اگر ندانیم چه ظرفیتی در کشور موجود است دچار اشتباه میشویم.
وی ادامه داد: در بحث بعدی مقام معظم رهبری به یک عقب ماندگی شرم آور در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد، اینکه چرا ایران عقب مانده موضوعی است که باید مورد بررسی قرار گیرد البته برخی از افراد میگویند، چون مردم ایران مسلمان شدند، دچار عقب ماندگی هم شدند و برای خارج شدن از این عقب ماندگی باید به دین باستانی خودمان یعنی همان دین زرتشتی برگردیم.
حقانی تأکید کرد: روحیه خودباوری خود را از دست داده ایم و باید این روحیه را برگردانیم.
وی افزود: در برنامه راهبردی انگلیس؛ ایران باید در دوره بربریت نگه داشته شود و فشارهایی که هم اکنون بر ایران وارد میشود برای این است که پیشرفت نکنیم، زیرا اگر ایران قدرتمند شود در منطقه کسی نمیتواند حرفی بزند.
دانشجویان می توانند در حفظ روحیه خودباوری و توسعه علمی کارآمد باشند
رئیس پژوهشکده مطالعات معاصر گفت: دانشجویان برای حفظ و توسعه علمی و بازگرداندن روحیه خودباوری کارآمد باشند زیراتاکنون بسیاری از مشکلات کشور توسط دانشجویان بررسی و برطرف شده است.
موسی حقانی در حاشیه نشست تحلیلی تبیین گام دوم انقلاب که در سالن همایشهای دانشگاه الزهرا برگزار شد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: این نشست درباره بررسی و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که منشوری برای گام های بعدی در جهت اعتلای ایران اسلامی است برگزار شد.
وی ادامه داد: در این بیانیه نکات کلیدی مطرح شده است که باید به تبیین و بررسی آن در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی پرداخته شود به طوری که باید یک نگاه به تاریخ 40 ساله انقلاب و نگاه کلی تر به تغییرات 160 سال گذشته تاریخ کشور شود.
وی با بیان اینکه باید ظرفیت های ایران و حرکت پرشور ملت ایران و احیای تمدن اسلامی مورد توجه قرار گیرد گفت: در این بیانیه به انحطاط تاریخی و عقب ماندگی شرم آور علمی و فناوری اشاره شده است و به طور طبیعی افرادی که برای از بین بردن این عقب ماندگی می توانند تأثیرگذار باشند دانشگاهها و دانشجویان آن هستند البته تنها دانشگاه های فنی مدنظر نیست بلکه باید دانشگاههای علوم انسانی و رشته های علوم انسانی به روحیه خودباوری توجه کنند تا به پیشرفت علمی برگردیم .
وی افزود: دانشگاهها چه در رشته های علوم انسانی و چه در رشته های فنی در این حوزه پیشگام باشند و نخبگان جامعه علمی و با توجه به ظرفیتی که در این حوزه در کشور وجود دارد، می توانند کارآمد باشند و تاکنون دانشگاههای مختلف توانستند مشکلات زیادی از کشور را بررسی و حل کنند.