پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: اروپا می خواهد جبهه یکسانی را با آمریکا ضد کشورمان ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به بیانیه فرانسه، انگلیس و آلمان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل ضد کشورمان افزود: این بیانیه نشان می دهد چرخش تاکتیکی در جبهه غرب اتفاق افتاده است و اروپا به همراه آمریکا می خواهند با اجماع سازی ایران را مرعوب کنند.
وی گفت: پس از برجام اروپا و آمریکا تقسیم کاری انجام دادند که آمریکا از این توافقنامه خارج شود و تحریم ها را تشدید کند، اما اروپا ایران را در برجام نگه دارد.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: پس از خروج آمریکا از برجام زمان به نفع ایران نبود اما با در پیش گرفتن مقاومت فعال، عقربه های زمان به ضرر طرف آمریکایی شروع به چرخیدن کرد و نقش اروپایی ها در نگه داشتن ایران در برجام و معطل کردن کشورمان از بین رفت.
وی گفت: بر این اساس، اروپایی ها در رفتار آمریکا با کشورمان نقش مکمل را در پیش گرفته اند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: پذیرش مذاکره مجدد با آمریکا، مشروعیت بخشی به رفتار خصمانه این کشور ضد کشورمان است.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: اروپایی ها که در ابتدا خروج آمریکا از برجام را محکوم و اظهار تأسف می کردند با صدور بیانیه اخیر بر ضد ایران، نشان دادند شروط ترامپ را برای ایران پذیرفته اند و در جبهه آمریکا قرار گرفته اند.
وی افزود: آمریکا و اروپا توافقنامه ای که 12 سال درباره آن مذاکره شد و سازمان ملل آن را تأیید کرد نقض کرده و به تعهدات خود عمل نکرده اند.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: مذاکره مجدد برای همان موضوع اگر به نتیجه نرسد بیهوده است و اگر نتیجه ای داشته باشد چه تضمینی برای بدعهدی نکردن دوباره آنها وجود دارد؟
وی درخواست برای مذاکره از طرف اروپایی ها را غیرمنطقی خواند و افزود: تصویب پروتکل الحاقی بر عهده مجلس شورای اسلامی است و نه دولت و نمی دانم چطور این موضوع را که در اختیار دستگاه دیپلماسی نیست راجع به آن سخن می گویند و می توانند درباره آن توافق کنند در حالی که مجلس شورای اسلامی آزادانه با آن برخورد می کند.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: اتفاقی که درباره پروتکل الحاقی و اجرای داوطلبانه آن افتاد ماهیت قانونی نداشت و موضوعی موقت بود که دولت از اختیارات خود استفاده و آن را اجرا کرد.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: منوط کردن تصویب برجام در کنگره آمریکا در جریان مذاکرات برجام مطرح شد اما دولت آمریکا آن را نپذیرفت و به بهانه اینکه ممکن است کنگره برجام را تأیید نکند آن را وارد کنگره نکرد.
وی گفت: به رغم این رفتار آمریکایی ها در دوران مذاکرات برجام در داخل ایران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و نبود موازنه در برجام به ما ضربه زد.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: ترامپ با این بهانه که برجام به تصویب کنگره آمریکا نرسیده است و ماهیت قانونی ندارد از آن خارج شد.
وی گفت: مذاکره مجدد درباره موضوعی که در گذشته اتفاق افتاده و آمریکا آن را نپذیرفته است و در غیاب نمایندگان مجالس دو کشور که مسئول این کار هستند، رفتار نادرستی است که به نتیجه نمی رسد.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: آن چه که آمریکا می خواهد؛ تغییر ماهیت ایرانی- اسلامی ملت کشورمان است تا به عنوان مستعمره دست چندم در اختیار آمریکایی ها باشیم.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: در چهل سال گذشته جمهوری اسلامی ایران به تعهدات بین المللی خود عمل کرده اما طرف های مقابل عمل نکرده اند بنابراین سخن گفتن از مذاکره برای اضافه کردن جزئی به برجام؛ شوخی و لفاظی یا نشان دادن چراغ سبز برای کاهش فشارها از روی کشورمان است.
وی افزود: واقعیتی پشت این صحنه نیست مگر این که جمهوری اسلامی ایران را دوباره معطل نگه دارد و به درون کشور و تولید قدرت برای عقب زدن دشمن توجه نکند.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: مهمترین سلاح در اختیار آمریکا؛ تحریم است زیرا ما به این سلاح پاسخ دادیم و با مذاکره کمک کردیم آمریکایی ها به تحریم معتاد شوند.
وی افزود: اروپا و آمریکا تا آخر این خط را خواهند رفت مگر این که اقتصاد ما به نقطه ای برسد که ضربه پذیر نباشد و ضربه به اقتصاد ما ؛ اقتصاد جهانی را خدشه دار کند.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکایی ها با تکرار تحریم های گذشته، موضوع جدیدی برای تحریم ندارند.
آقای ابومحمد عسکرخانی استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران نیز در این برنامه گفت: اروپایی ها در موضوع ایران دوگانه عمل می کنند و از یک طرف سیاست های ضد ایرانی در پیش می گیرند و از طرف دیگر خواستار مذاکره ایران و آمریکا هستند.
وی افزود: اروپا می خواهد ایران به مذاکره با آمریکا تن دهد زیرا تا کنون نتوانسته است اقدام اعتمادسازی را بین آمریکا و ایران حتی به عنوان واسطه انجام دهد.
آقای عسکرخانی گفت: اروپا می خواهد ایران همچنان به تعهدات خود در برجام پایبند باشد و تحت تحریم نیز قرار بگیرد.
وی افزود: رفتارهای گذشته آمریکا نشان می دهد این کشور هیچ رفتار اعتمادسازی در قبال ایران نداشته و همه قراردادهایی که با کشورمان داشته نقض کرده است.
استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران گفت: اروپایی ها به طور کامل در پرتو سیاست های درازمدت آمریکایی ها حرکت می کنند.
آقای عسکرخانی افزود: آمریکایی ها مدتی تهدید نظامی را بر ضد کشورمان مطرح می کردند که به نتیجه نرسید، سپس با بکارگیری رسانه ها در پی اعمال قدرت نرم بر کشورمان بودند که در این نیز موفق نشدند.
وی گفت: آمریکایی ها اکنون راهبرد قانون نرم را با همکاری اروپایی ها با استفاده از قانون گذاران بین المللی برای ملت ایران تدوین کرده اند.
آقای عسکرخانی افزود: طرح امنیت هرمز درباره قلمروی دریایی ایران است زیرا تضمین امنیت منطقه از گذشته بر عهده کشورمان بوده است.
وی گفت: زمانی که کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس کشور نبودند، امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز و منطقه بر عهده ایران بود و ایران بر اساس مرور زمان احراز حق حاکمیت بر منطقه دارد.
استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران افزود: حاکمیت ایران؛ امنیت منطقه را تضمین می کند اما این موضوع با منافع آمریکایی ها در تضاد است.
آقای عسکرخانی گفت: طرح مذاکره از طرف مقامات آمریکایی؛ سناریویی برای انتخابات آمریکا و مذاکره درباره فاز دوم برجام است.
وی افزود: نباید درباره آنچه که برای دفاع از وطن نیاز داریم مذاکره کنیم.
آقای عسکرخانی گفت: آمریکا اجازه ندارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که نیرویی حاکمیتی است؛ تروریستی اعلام کند در حالی که این اقدام آمریکا جایگاه حقوقی در دنیا ندارد.
وی افزود: این تحریم ها باید رفع شود.
استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران گفت: مذاکره درباره تروریسم، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و آن چه که آمریکایی ها سلاح کشتار جمعی می نامند معنا ندارد و نمی توانیم آن را بپذیریم زیرا فردا ادعا می کنند ایران سلاح کشتار جمعی دارد.
آقای عسکرخانی افزود: امکان دارد آمریکایی ها امتیازاتی را به ایران بدهند اما در مقابل امتیازهای بزرگتری می گیرند.
وی گفت: هیچ کشوری درباره امنیت خود معامله ای انجام نداده است و به صلاح کشورمان نیست که امنیت ملت ایران را در مقابل امتیازات اقتصادی بفروشند.
آقای عسکرخانی افزود: آمریکا ممکن است شکلاتی را به ما تعارف کند اما در مقابل بخشی از راهبرد امنیتی کشورمان را خواهد گرفت.
سیاوش فلاح پور کارشناس مسائل منطقه نیز در این برنامه گفت: جریان رسانه ای وابسته به رژیم صهیونیستی حادثه آرامکو عربستان را منجر به جنگ می دانست اما از زمانی که تأسیسات نفتی عربستان مورد حمله یمنی ها قرار گرفت تکاپو برای بازگشت به مذاکره و گفتگو با جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با گذشته افزایش یافته و فضا برای گفتگو و دیپلماسی آماده شده است.
وی افزود: در این فضا، طرح امنیت هرمز با استقبال کشورهای منطقه روبرو شد و همه در پی فهمیدن جزئیات این طرح و راهی برای خروج از بحران منطقه هستند.
آقای فلاح پور گفت: همه کشورهای منطقه از وضع موجود ناراضی هستند و عامل آن را سیاست های آمریکا و فشار حداکثری بر ضد ایران می دانند و خواهان مذاکره و گفتگوی مستقیم با کشورمان هستند.