به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، آشنایی عموم مردم با تأمین اجتماعی یکی از مهمترین دغدغهها و مسائل مربوط به این سازمان است و پیگیری این موضوع طی سالهای اخیر با تلاشهای معاونت فرهنگی و اجتماعی این سازمان و همکاری وزارت آموزش و پرورش به نتیجه رسیده است.
وارد شدن مفاهیم مربوط به تأمین اجتماعی بدون تردید اقدامی بسیار مهم و تاریخی برای سازمان تأمین اجتماعی است. در سالهای گذشته در تمامی متون آموزشی مدارس و در مقاطع مختلف حتی یک اشاره درباره تأمین اجتماعی وجود نداشت، اما با پیگیریهای صورت گرفته و همکاری وزارت آموزش و پرورش درحال حاضر اولین درس مطالعات اجتماعی سال سوم دبستان به موضوع تأمین اجتماعی اشاره شده و درس "من به دنیا آمدم" که شروع زندگی و ورود نوزاد به خانواده به عنوان اولین نهاد اجتماعی را برای کودکان توضیح میدهد، بعد از شناسنامه؛ موضوع اخذ دفترچه تأمین اجتماعی به عنوان یکی از نیازهای اساسی افراد مورد توجه قرار گرفته است.
حق برخورداری از رفاه و تامیناجتماعی برای افراد جامعه و جایگاه تأمین اجتماعی در قانون اساسی و همچنین معرفی خدمات و مزایای تأمین اجتماعی از مهمترین مباحثی است که در کتابهای درسی مقاطع مختلف تحصیلی متناسب با شرایط دانش آموزان در کتابهای درسی درج شده است.
با همکاری وزارت آموزش و پرورش مفاهیم مربوط به بیمه و تامیناجتماعی در قالب محتوای رسمی در سیزده عنوان، شامل کتاب درسی الزامات محیط کار پایه دوم متوسطه، حسابداری حقوق و دستمزد پایه یازدهم، حسابداری خرید و فروش پایه دهم، مطالعات اجتماعی پایههای سوم، چهارم، پنجم، ششم ابتدایی، اول، دوم و سوم دوره اول متوسطه، کتاب نگارش فارسی پایه هفتم و کتاب ویژه مدرسه درج شده است.
برنامه توسعه مفاهیم بیمه و تامیناجتماعی با بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگسازی در نهادهای آموزشی و پژوهشی همچون آموزش و پرورش و دانشگاهها در نقطه آغاز قرار دارد و بنابراین ارائه بازخورد از اجرای این برنامه که به دلیل ماهیت فرهنگی در درازمدت به نتایج پایدار میرسد، به زمان بیشتری نیاز دارد.
سیدمجتبی موسوی، مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با نشریه داخلی تأمین گفت: جلسات متعدد کارشناسی با حضور کارشناسان سازمان تامیناجتماعی و مولفان کتابهای درسی، مدیران و کارشناسان دفاتر تالیف کتابهای درسی آموزش و پرورش تشکیل و چگونگی درج مطالب مرتبط با بیمه و تامیناجتماعی در کتابهای درسی دورههای تحصیلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
موسوی ادامه داد: در نهایت مفاهیم زیادی در ۹ کتاب درسی جانمایی شد که مهمترین مباحث به این شرح است:
● حق برخورداری از رفاه و تامیناجتماعی برای افراد جامعه
● مفهوم تامیناجتماعی و جایگاه آن در قانون اساسی
● مفهوم سازمان تامیناجتماعی و ارائه یک پروژه تحقیقی برای دانشآموزان بهمنظور آشنایی بیشتر دانشآموزان با این مولفه
● نقش سازمان تامیناجتماعی در کشور مبنی بر دریافت حق بیمه از افراد و حمایت از آنان در مقابل پریشانیهای اقتصادی
● مفهوم بیمه تامیناجتماعی و بیمه اجباری و تعاریف انواع خدمات قابل ارائه بیمه بیمهشدگان مشتمل بر بیمه درمانی، بیمه بازنشستگی و...
● متغیرها و مفاهیم مرتبط با تامیناجتماعی از جمله حق بیمه، بیکار، بازنشسته، کارفرما، مزد بگیر، بازمانده، از کار افتاده و حادثهدیده
● مفهوم دفترچه بیمه درمان، نحوه استفاده از آن و فواید استفاده از آن
● مفهوم مستمری در قالب یک داستان از کتاب داستان و راستان از شهید مطهری و الزام به تامین امنیت آتی کارگران
● ارائه تحقیق به دانشآموزان در خصوص نحوه بیمه شدن و دریافت مستمری از سازمان تامیناجتماعی
● مدارک مورد نیاز برای بیمه شدن کارگران و اخذ کد کارگاه توسط کارفرما
● چکونگی تکمیل لیست حق بیمه و درصدبیمه سهم کارگر، کارفرما و بیمه بیکاری
● ارائه مثال و مسئله ریاضی در خصوص نحوه محاسبه کسورات حق بیمه برای بیمهشده، کارفرما و بیمه بیکاری در یک کارگاه
● ارائه مفاهیمی در خصوص حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه و اعلام ان در لیست ارسالی به سازمان تامیناجتماعی
● ارائه توضیحاتی درخصوص مهلت ارسال لیست و جریمه تاخیر لیست حق بیمه.