وزیر کار: امروز در کشور با معضلی جدی روبرو هستیم و آن کافی نبودن وسعت مهارت آموزی و مهارت افزایی است
در این مراسم محمد شریعتمداری با اشاره به اینکه محسنین و نیکوکارانی که همه زندگی خود را وقف مردم و امر خیر میکنند همواره از یاران الهی هستند گفت: زمانی که این مسئولیت بزرگ به بنده محول شد یکی از مهمترین انگیزههای ما برای پذیرفتن این وزراتخانه، خدمت به سازمان بهزیستی بود که در ایجاد آن زحمات زیادی کشیده شده است.
وی افزود: امروز افتخار میکنیم که ۹۰ درصد از خدمات این سازمان توسط خیرین و مردم انجام میشود چرا که معتقدیم سپردن کار مردم به خود مردم یکی از ثروتهای جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر سپردن کار مردم به خود مردم بیان داشت: در شروع کارم در مجلس اعلام کردم که یکی از مهمترین برنامههای ما گسترش پایههای شرکای اجتماعی در همه عرصهها به ویژه سازمان بهزیستی است که براساس قانون اساسی مسئولیتهای بزرگی بر عهده آن است تا بتواند با استفاده از کمک خیرین بزرگوار به اهداف خود برسد.
به گفته شریعتمداری، در حال حاضر دو میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار در مجموعه سازمان بهزیستی به نوعی از آن خدمت میگیرند. از طرفی بالغ بر ۵۰۰ هزار پرونده مددجویی در این سازمان تعریف شده است.
وی با تشکر از دولت و شخص رئیس جمهور، خطاب به خیرین مدرسه ساز، سلامت و مسکن ساز گفت: امروز ما در کشور با یک معضل جدی روبرو هستیم و آن وسعت مهارت آموزی و مهارت افزایی است که کافی نیست.
وی خاطر نشان کرد: به همین منظور در سال ۹۸ نهضت مهارت افزایی و گسترش شرکای اجتماعی را در کنار سایر امور در دستور کار داریم که امیدواریم چراغ این کار مهم توسط خیرین روشن شود.
به اعتقاد وزیر تعاون، امروز جوانان فارغ التحصیل ما از مقطع دبیرستان، صاحب مهارت نیستند از طرفی مجموعه سازمان فنی وحرفهای به تنهایی توانایی انجام مهارت آموزی به جوانان را ندارد از این رو لازم است از ظرفیت های خیرین و بخش خصوصی در این زمینه استفاده شود.
وی با ابراز تاسف از وضعیت مناسب سازی شهرها تصریح کرد: هنوز بعد سالها موفق نشده ایم شهرها را برای معلولان و افراد کم توان مناسب سازی کنیم و ضرورت دارد در این زمینه قدمهای بزرگی برداشته شود.
وی همچنین به افزایش یارانه مددجویان اشاره کرد و گفت: با وجود افزایش سه تا ۵ برابری مستمری مددجویان باید دید که آیا یک معلول میتواند با این مبلغ زندگی خود را اداره کند؟ قطعا مشکل است و نیاز به کمک خیرین است.
برای نخستین بار کمکهای شرکتهای شستا صرف ساخت مسکن مددجویان میشود.
>> وحید قبادی دانا
وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در ادامه این مراسم به استانداردسازی شیرخوارگاهها و مراکز نگهداری از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات ما تعداد نیروهای انسانی در شیرخوارگاه هاست که امیدواریم با رایزنی که با سازمان امور استخدامی صورت گرفته است بتوانیم افراد متخصص و مرتبط برای نگهداری از کودکان و شیرخواران را جذب کنیم تا استانداردهای لازم درخصوص نگهداری فرزندان در این مراکز ارتقا پیدا کند.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که در دستورالعملها به بحث کنترل بیماریهای واگیر بیش از پیش توجه ویژه شود.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه یکی از سیاستهای اصلی سازمان را افزایش و رشد فرزندخواندگی دانست و افزود: بزودی سامانه ملی فرزندخواندگی که در حال حاضر در استان تهران به صورت پایلوت انجام میشود در سطح کشور راه اندازی شود چرا که یکی از سیاستهای ما، حضور فرزندان بی سرپرست و بد سرپرست به جای حضور در مراکز در خانوادهها بصورت امین موقت و دائمی است تا فرزندان در شرایط روحی، روانی، معنوی و سلامت جسمی خوبی تربیت شوند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۶ هزار نفر فرزندان تحت پوشش سازمان هستند بیان داشت: از این تعداد حدود ۱۰ هزار نفر در مراکز شبه خانواده و ۱۶ هزار نفر هم در خانوادههای جایگزین نگهداری میشوند.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که روند واگذاری فرزندخواندگی تسهیل پیدا کند تا خانوادهها با مشکلات بروکراسی کمتری بتوانند روبرو شوند.
به گفته قبادی دانا، امروز خانوادههایی هستند که صاحب فرزند هستند، ولی تمایل به نگهداری فرزندان معلول دارند که باید از آنها قدردانی کرد.
وی همچنین گفت: امسال برای اولین بار مجموعه شرکتهای سازمان تامین اجتماعی شستا به طور متمرکز با تلاش مدیرعامل و سیاست گذاری وزیر تعاون، از قبال مسئولیت اجتماعی شرکتها، مبالغ کمکهای خود را به حساب سازمان بهزیستی کشور برای ساخت مسکن مددجوها به ویژه مددجویان سیل زده واریز خواهند کرد.
وی در پایان به انعقاد تفاهم نامه با بسیج سازندگی اشاره کرد و بیان داشت: به زودی شاهد افتتاح اولین مسکن مددجویان آسیب دیده از سیل در استان مازندران خواهیم بود.