پخش زنده
امروز: -
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بر ضرورت تبدیل شیرخوارگاهها و مراکز نگهداری کودکان به مراکز شبه خانواده تاکید کرد.
آقای حبیباله مسعودی فرید در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر ضرورت تبدیل شیرخوارگاهها و مراکز نگهداری کودکان به مراکز شبه خانواده؛ از وجود ۶۸۰ مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و دارای سرپرست غیرموثر خبر داد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از این تعداد؛ بیش از ۶۴۰ مرکز، با کمک خیران مدیریت میشود.
وی افزود: در کشور۳۳ شیرخوارگاه وجود دارد که بخش عمده حمایتی و پشتیبانی این مراکز با کمک خیران انجام میشود.
آقای فرید گفت: پیش از این بیشتر کودکان بهزیستی بی سرپرست بودند، ولی در حال حاضر بیشتر کودکان دارای سرپرست غیر موثر هستند که بنا به دلایل مختلف و آسیبهای اجتماعی، کودک به بهزیستی واگذار شده است.
وی افزود: در حال تبدیل شیرخوارگاهها و مراکز نگهداری کودکان به مراکز شبه خانواده هستیم، حدود ۱۰ هزار کودک بی سرپرست یا با سرپرست غیر موثر داریم که با وجود افزایش تعداد مراکز نگهداری، تعداد این کودکان افزایش نداشته است، چراکه هم فضای شبه خانواده و هم فرزندخواندگی را ترویج کردیم.
فرید همچنین با اشاره به نگاه همه جانبه به ساختمان شیرخوارگاه و مهندسی آن، گفت: بهترین مصالح در ساخت این مجموعه استفاده شده که این مورد نیز از نگاه پرمهر خیران دور نمانده است.
وی با بیان اینکه هر اتفاقی در آینده برای این کودکان رقم بخورد، باقیات الصالحات برای خیران است، یادآور شد: بسیاری از فرزندان بهزیستی اکنون به بالاترین مدارج علمی در سطح بینالمللی رسیدهاند و برخی نیز کارآفرین شدهاند که دیدن رشد و شکوفایی کودکان بی سرپرست یا با سرپرست غیر موثر، مشوقی برای سایر افراد جامعه است که در این زمینه گام بردارند
سامانه ملی فرزندخواندگی سازمان بهزیستی
بنابراین گزارش سامانه ملی فرزندخواندگی سازمان بهزیستی (http://adoption.behzisti.net) برای ثبت درخواست، رسیدگی، ارجاع، معرفی کودک و پیگیریهای متقاضیان به شکل الکترونیکی راه اندازی شده است.
شفافیت مراحل درخواست فرزندخواندگی از ثبت تا دریافت نتیجه و تسریع در عملیات واگذاری کودکان حائز شرایط فرزندخواندگی از مزیتهای این سامانه محسوب میشود.
تشکیل پوشه فردی برای هر متقاضی برای اطلاع از آخرین وضعیت پرونده
- قابل رصد و ارزیابی مدیران بالاسری در سطوح استانی و کشوری با سطوح دسترسی متناسب در مورد تمامی پروندهها
- آگاهی بخشی ابتدایی به متقاضیان در خصوص قوانین فرزندخواندگی هم از این مزیت هاست.
برخی مزیتهای سامانه فرزند خواندگی شامل آموزش و آگاهی بخشی بعدی به خانوادههای فرزندپذیر
- پیگیری وضعیت فرزندخوانده تا ۱۸سالگی
- ارجاع و پیگیری از کلینیکهای مددکاری
- ارجاع متقاضیان به مراکز مشاوره معتبر و پیگیری نتایج
- اطلاع رسانی از تمامی مسیرهای موجود متصل به سامانه مادر (پوشه شخصی، پیامک، رایانامه)
- تجمیع اطلاعات متقاضیان جهت هدایت بهتر فرزندان حائز شرایط برای فرزندخواندگی به استانهای مورد نیاز است.
همه افراد متقاضی سرپرستی میتوانند از طریق این سامانه همه فرآیندها را از مرحله نام نویسی تا پایان به صورت الکترونیکی دنبال کنند.
بهترین مکان برای نگهداری از یک فرزند درون خانواده است سازمان بهزیستی هم تلاش میکند تمام فرزندان به خانوادههای با صلاحیت سپرده شوند.
حدود ۲۶ هزار کودک بدون سرپرست و دارای والد غیرمؤثر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
بر اساس ضوابط قانونی برای سپردن یک فرزند به خانواده به حکم قضایی، تایید دادستانی، آموزش و مددکاری خانواده نیاز است و سامانه ملی فرزندخواندگی راه اندازی شده است تا به نام نویسی سریع تر، تشکیل پرونده و کمتر شدن آمد و رفتها کمک کند تا کسانی که نام نویسی کرده اند بر اساس نوبت ثبت نام و با تسریع و تسهیل در امور به فرزندشان برسند.