سال رونق تولید
الزامات رونق توليد؛در سایه تشديد تحريم هاي نفتي آمریکا علیه ایران
مهمترین راهکار در برابر تحریم های دشمن، رونق تولید در کشور است. اگر تولید در عرصه های مختلف در کشور رونق و افزایش یابد و از اتکاء به خام فروشی نفت رهایی یابیم به طور قطع و یقین هیچکدام از تحریم های دشمن بر نظام جمهوری اسلامی اثری نخواهد گذاشت.
پژوهش خبری صدا وسیما: سال 98 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان رونق تولید نامگذاری شد، این موضوع با توجه به بیانیه شورای عالی امنیت ملی و نامه رئیس جمهوری اسلامی ایران به سران کشورهای 4+1 عضو برجام مبنی بر تعلیق برخی تعهدات برجامی و همچنین تشديد تحريم هاي نفتي و تمديد نشدن معافيت هاي خريداران نفت ايران توسط آمریکا از اهمیت زیادی برخوردار است. بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال 97 و انجام نشدن تعهدات برجامی اعضای اروپایی این موافقتنامه از زمان اجرایی شدن آن تاکنون به ویژه طی یک سال گذشته، جمهوری اسلامی 18 اردیبهشت 98 با انتشار بیانیه و ارسال نامه هایی به سران اروپایی برجام ضمن تاکید بر تعلیق برخی تعهدات برجامی خود براساس مفاد این موافقتنامه تا 60 روز به آنها فرصت داده شد نسبت به انجام تعهدات خود اقدام کنند و در غیر این صورت ایران نیز دیگر تعهدات برجامی خود را به تعویق خواهد انداخت. از طرفی، اوائل اردیبهشت 98 دولت آمریکا رسما اعلام کرد که دیگر خبری از معافیت تحریمهای نفتی ایران نیست. این تصمیم آمریکا در تمدید نکردن معافیتهای خرید نفت، عملا به معنی تلاش واشنگتن برای رساندن فروش نفت ایران به صفر است. بر این اساس برای مقابله با این اقدام آمریکا و دیگر اقدامات احتمالی طرف های اروپایی برجام ضروری است در داخل کشور به منظور کاهش اثرات آن راهکارهایی در نظر گرفته شود. همان طور که مقام معظم رهبری بارها اعلام کردند و سال جاری نیز بر آن تأکید ورزیدند، مهمترین راهکار در برابر تحریم های دشمن، رونق تولید در کشور است. اگر تولید در عرصه های مختلف در کشور رونق و افزایش یابد و از اتکاء به خام فروشی نفت رهایی یابیم به طور قطع و یقین هیچکدام از تحریم های دشمن بر نظام جمهوری اسلامی اثری نخواهد گذاشت.
طبیعی است که بایستی از این مشکل که دشمن برای ما ایجاد کرده و میکند، ضمن حل مشکلات در کنار آن، فرصت پیشرفت و توسعه کشور را فراهم کرده و با برنامه ریزی و تدبیر مسائل و کارهای نظام را دنبال کنیم. از این رو اگر نظام جمهوری اسلامی اقتصادی قوی و با برنامه داشته باشد، در مقابل تهدیدات خارجی هم مقاوم و با قدرت خواهد بود، و دشمن هرچه گزینه درست کند و تحریم کند، اثرگذار نخواهد بود. در این میان، رونق تولید که شعار امسال نیز هست علاوه بر کمک به کشور برای عبور موفق از تحریم ها، مشکل اشتغال را رفع و بسیاری دیگر از مشکلات معیشتی مردم را کم و یا رفع خواهد کرد. لذا ضروری است در جهت رونق تولید در کشور گام های موثر و مفیدی برداشته شود. از این رو در این نوشتار درباره الزامات و بایسته های رونق تولید نکاتی بیان میشود.[1]
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری // حسین رمضانی پور