محلول ترکیبی (ZFM) برای مقابله با بیماری سفید شدگی انار در استان مرکزی تولید شد.
نصیری مقدم افزود: این محلول با برخورداری از ترکیب متعادل سه عنصر مهم آهن، روی و منگنز می تواند در بدترین شرایط محیطی نیاز گیاه به این عناصر را رفع کند.
وی گفت : با استفاده از این محلول علاوه بر رنگ آوری و مقابله با بیماری سفید شدگی انار، از سرمازدگی و ریزش میوه از درختان باغ ها نیز جلوگیری می شود و افزایش محصول در باغ ها و اراضی زراعی از ویژگی های استفاده آن است.
معاون تحقیق و توسعه شرکت فناور نانو پژوهش مرکزی گفت : استفاده از این محلول در محصولات زراعی از جمله گندم افزایش 10 درصد این محصول را در واحد سطح به همراه دارد.
نصیری مقدم افزود: بهره گیری از این محلول به مدت 2 سال در یکی از باغ های انار استان لرستان که به بیماری سفید شدگی مبتلا بود و از محصولات این باغ تنها برای اسانس گیری بهره گیری می شد ، رفع این بیماری و زمینه صادرات محصولات این باغ را به همراه داشت.
وی گفت : با توجه به تغییرات آب و هوایی و سرمای ناگهانی در کشور ، استفاده از این محلول تولیدی می تواند محصولات زراعی و باغی را در برابر سرما بیمه کند.
معاون تحقیق و توسعه شرکت فناور نانو پژوهش مرکزی گفت: باغ هایی که از کود ZFM در زمان متورم شدن جوانه و بعد از ریزش گل استفاده کنند از سرمازدگی مصون می شوند.
سطح باغ های انار استان، ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار است که ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار آن در شهرستان ساوه است و ۴۰۰ هکتار نیز در شهرهای محلات دلیجان و تفرش است.
سطح زیر کشت انار در کشور ۸۹ هزار هکتار است که متوسط عملکرد تولید انار در کشور ۱۳ تن در هکتار است.