مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا که پیشتر سردسته جاسوسان سیا بود پیش شرطهای دوازده گانهای فرا روی ایرانیان قرار داد. این شروط نه فقط تلاشی برای ظاهرسازی استعماری هم در ان نیست بلکه بغایت غیرعقلانی و بازگشت به دوران کهنه کاپیتولاسیون است.
پمپئو ظاهرا از تاریخ ایران زمین بی اطلاع است که از مردمان این حوزه تمدنی میخواهد تسلیم بی، چون و چرای خواستههای واشنگتن شوند.
۱- ایران باید همه جنبههای نظامی فعالیتهای هستهای اش را به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کند.
پمپئو فراموش کرده که طبق برجام، اژانس پرونده ساخته سیا و موساد با عنوان ابعاد احتمالی نظامی (PMD) را مختومه اعلام کرد. بازرسان اژانس پس از بارها بازرسی از سایتهای نظامی و در قالب افزون بر ۳۰ گزارش هرگونه انحراف از برنامه صلح امیز هستهای ایران را رد کرده است.
جامعه اطلاعاتی وامنیتی امریکا هم در قالب چهار گزارش ماهیت صلح امیز بودن فعالیتهای هستهای ایران را تایید کرده است.
۲- توقف غنیسازی وآب سنگین ایران نیز خواسته دیگر امریکاست که از زبان پمپئو بیان شد.
حقوقدانان میدانند این موضوع نه فقط مخالف نص NPT است که در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیز حق ایران در غنی سازی و تولید اب سنگین به رسمیت شناخته شده است.
۳- وزیر امورخارجه امریکا گفته است اژانس باید دسترسی بدون قید و شرط به سایتهای هستهای ایران داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران با پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی و کد اصلاحی ۳.۱ بالاترین معیارهای شفافیت در برنامه هستهای را پذیرفته است. گرچه نظارت بر معادن وحتی مکانهای قطعه سازی انهم در دورههای طولانی در جهان بی نظیر است.
۴- ایران باید توسعه برنامه موشکی بالستیک و پرتاب موشکهایی را که قابلیت حمل سلاح هستهای دارند متوقف کند.
کارشناسان تایید میکنند که موشکهای ایران از نوع متعارف است و طبق گزارشها با قابلیت حمل سلاح هستهای ساخته نشده است.
۵- وزیر امور خارجه امریکا گفته است که ایران تمامی شهروندان آمریکایی را از زندان آزاد کند.
این خواسته بحدی نزد حقوقدانان غیرعقلانی است که با هیچ معیاری قابل پذیرش نیست. حکایت این است که تهران از واشنگتن بخواهد همه اتباع ایرانی زندانی در آمریکا بدون رسیدگی به جرمشان ازاد شوند.
۶- پمپئو خواسته است که ایران باید حمایت از گروههای به اصطلاح تروریستی مثل حزبالله و حماس را متوقف کند.
ناظران بین المللی تایید کرده اند که حماس و حزبالله هر دو طی انتخابات آزاد مردمی در فلسطین و لبنان رأی آوردهاند. این مردم لبنان و فلسطین هستند که در این زمینه باید تصمیم گیری کنند.
۷- وزیر خارجه ایالات متحده از ایران خواسته است به حاکمیت عراق احترام گذاشته و اجازه دهد که نیروهای بسیجی مردمی عراق، خلع سلاح شوند.
حشد الشعبی طبق فتوای مرجعیت و مصوبه پارلمان در زمره نیروهای مسلح قانونی عراق است و تصمیم گیری در مورد ان هم از اختیارات دولت و مجلس عراق است.
۸- پمپئو مدعی شده است ایران که از حوثیها حمایت میکند، از یک راه حل مسالمتآمیز برای حل بحران یمن حمایت کند.
اسناد گواه است رژیم سعودی از شش سال پیش جنگی فراگیر بر ضد مردم یمن شروع کرده که ۲۵۰ هزار نفر را به خاک و خون کشانده است. هم پیمانان امریکا با محاصره زمینی، هوایی و دریایی مانع از هرگونه کمک رسانی به مردم بی دفاع یمن شده اند. ایران در سال ۲۰۱۵، طرح چهار مادهای صلح یمن را پیشنهاد کرد.
۹- وزیر خارجه امریکا از دیگر خواسته هایش این است که ایران، نیروهایش را از سوریه خارج کند.
ایران طبق قوانین بین المللی و به درخواست دولت قانونی دمشق به سوریه رفته است. این امریکاست که بصورت میهمان ناخوانده اقدام به لشکرکشی به غرب اسیا کرده است.
۱۰- امریکا ایران را متهم کرده است که از طالبان و القاعده در افغانستان حمایت میکند.
هنوز افکار عمومی فراموش نکرده است که هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا در سال ۲۰۱۱، بصراحت فاش کرد این گروهها را امریکا ایجاد کرده است. امریکا هم اکنون هم بصورت پیدا و پنهان برای ماندن در افغانستان در حال مذاکره با طالبان است.
۱۱- وزیر خارجه امریکا گفته است که حمایت نیروی قدس سپاه پاسداران ایران از به اصطلاح تروریسم متوقف شود.
نیروی قدس برای مبارزه با تروریسم تکفیری به دعوت دولت مرکزی عراق و سوریه سرگرم مبارزه با دشمن مشترک ملتهای مسلمانند. این نیروی سنتکام آمریکاست که برای تزریق ناامنی از هزاران کیلومتر دورتر به منطقه غرب اسیا امده اند.
۱۲- پمپئو از دیگر خواسته هایش این است که ایران باید به تهدید همسایگانش که بیشترشان همپیمان آمریکا هستند پایان دهد.
تاریخ گواه است که ایران در ۲۰۰ سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده است. در حقیقت این صدام رییس جمهورعراق بود که با حمایت دیگر همپیمانان امریکا به مدت ۸ سال به خاک ایران لشکرکشی کرد. جمهوری اسلامی ایران طی چهل سال گذشته از دکترین دفاع از امنیت و منافع ملی اش پیروی کرده است.
امریکا طی ۷۰ سال گذشته به علت استفاده بی رویه از قوه قهریه متاسفانه قوه عاقله اش بسیار کوچک شده است. گفتههای وزیر خارجه امریکا نمادی از این خردگریزی مفرط است.