پخش زنده
امروز: -
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات: هیچ یک از وعدههای سازمان جاسوسی امریکا "سیا" به اعضای ۱۷ نفره شبکه جاسوسی شان در ایران تحقق نیافت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ این مقام ارشد دستگاه اطلاعاتی کشورمان در سالن کنفرانس معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبیین جزئیات بیشتری از انهدام این شبکه جاسوسی؛ پیشنهاد اعطای روادید و برخورداری از درجه شهروندی امریکا، وعده شغل و آینده درخشان زندگی در این کشور، وعده پول، قول مساعدتهای درمانی و اطمینان خاطر به تأمین امنیت را از مهمترین وعدههای CIA به اعضای این شبکه جاسوسی برشمرد.
وی با اشاره به بازداشت و اقرار اعضای این شبکه جاسوسی گفت: متهمان حین گذراندن دوران محکومیت شان در زندان به وعدههای وسوسه انگیز افسران سیا به ویژه مهاجرت به امریکا، شغل مناسب، دریافت پول و وعده مساعدتهای درمانی؛ از بدعهدی طرف امریکایی یاد میکنند.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات همچنین با اشاره به مأموریت این شبکه جاسوسی افزود: جمع آوری و انتقال اطلاعات از مراکز مهم و دارای طبقه بندی کشور و اجرای عملیات فنی و اطلاعاتی در مراکز حساس کشور از مهمترین مأموریتهای جاسوسان بود.
این مقام ارشد اطلاعاتی گفت: اعضای این شبکه تجهیزات مهم و پیچیدهای در اختیار گرفته بودند تا در پروژههای مهم کشور قرار دهند و فعالیت جاسوسی کنند.
وی افزود: ۱۷ عضو این شبکه جاسوسی، دورههای پیچیده برقراری ارتباط امن از داخل به خارج را فرا گرفته بودند تا تحت هیچ شرایطی شناسایی نشوند و از "ناقل" برای ارسال تجهیزات و ابزار ارتباطی به داخل کشور استفاده میشد و معمولاً ناقلها اشیایی مانند سنگ بودند که پول و ابزار ارتباطی پیشرفته داخل آن جاسازی و به داخل کشور منتقل میشد.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات گفت: برای همه اعضای این شبکه مدارک هویتی جعلی صادر و از طریق ناقلها به کشور منتقل شده بود و بررسی مدارک جعلی نشان میدهد که این مدارک به نحوی ناشیانه از طریق سازمان سیا صادر شده بود که از منظر حقوقی جعل دولتی محسوب میشود.
این مقام ارشد وزارت اطلاعات افزود: سازمان جاسوسی امریکا پس از آگاهی از افشای این موضوع از مزدورانش خواسته بود که اسناد هویتی شان را امحاء کنند.
وی با اشاره به تدابیر CIA برای ایجاد خط خروج اضطراری به منظور حفاظت از اعضای این شبکه جاسوسی گفت: جاسوسان از قبل آموزش دیده بودند و در مواقع خطر، طبق نقشه به شهرهای مرزی میرفتند تا از طریق ایجاد ارتباط با تبادل پیام رابط سیا از ایران به خارج از کشور منتقل شوند.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات افزود: برغم این تدابیر با شناسایی این خط خروج اضطراری، اعضای این شبکه جاسوسی به جای رابط سیا، اشتباهی با سربازان گمنام امام زمان (عج) ارتباط برقرار میکردند و دستگیر میشدند.
وی با اشاره به آموزشهای ویژه ضد جاسوسی به اعضای این شبکه گفت: به آنان اطمینان داده شده بود که شناسایی نمیشوند، اما به آنان آموزش داده بودند که در صورت بازداشت و بازجویی چه تکنیکهایی به کار بگیرند که بازجویان ما نتوانند از آنان اقرار بگیرند.
این مقام ارشد وزارت اطلاعات افزود: برغم این آموزش ها، چون ما اشراف اطلاعاتی کاملی بر اقدامات و مأموریت شان داشتیم آن آموزشها کارساز نبود و جاسوسان بالاجبار اعتراف کردند.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات با اشاره به سرنوشت اعضای این شبکه جاسوسی گفت: کسانی که عامدانه و آگاهانه به کشورمان خیانت کرده بودند و حاضر به همکاری با ما نشدند تحویل دستگاه قضایی شدند که بنابر اعلام سخنگوی قوه قضائیه حکم عمده آنان مفسد فی الارض و اعدام است و برخی به حبس طویل المدت محکوم شدند.
وی افزود: برخی نیز که با صداقت کامل با ما تعامل کردند و ندامتشان برای ما ثابت شد احیاء شدند و تحت مدیریت اطلاعاتی ما قرار گرفتند.
این مقام ارشد وزارت اطلاعات همچنین به پرسشهای خبرنگاران داخلی و خارجی حاضر در این نشست رسانهای پاسخ داد.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در پاسخ به پرسشی درباره مراکزی که از آن جاسوسی شده است، گفت: همه مراکز حساس مانند تأسیسات نظامی و هستهای که امریکا علاقمند به دریافت اطلاعات از آن است در دستور کار جاسوسی این شبکه قرار داشت.
وی درباره مدت فعالیتهای جاسوسی این شبکه نیز اظهار داشت: اعضای این شبکه جاسوسی از نظر زمان و مقطع آغاز همکاری با CIA متفاوت بودند برخی چند ماه از همکاری شان میگذشت و برخی مدت بیشتری فعالیت داشتند، اما فاصله شناسایی این افراد تا تعیین و تکلیف شان بسیار کوتاه بود و آنان موفق به ایجاد اختلال در مراکز حساس کشورمان نشدند.
این مقام ارشد وزارت اطلاعات در پاسخ به این که آیا از مقامات کشورمان نیز با این شبکه جاسوسی همکاری داشتند، گفت: صرفاً متخصصان و کارشناسان مراکز حساس کشور و بخش خصوصی مرتبط با آنان عضو این شبکه بودند.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات افزود: پرونده انهدام این شبکه جاسوسی مربوط به سال ۹۷ و ماههای اخیر است و با پرونده قبلی که مربوط به شناسایی و انهدام شبکه جاسوسی دیگر امریکا در سال ۹۲ بود متفاوت است.
وی همچنین گفت: تجهیزاتی که از طریق این شبکه جاسوسی وارد کشورمان شد رصد و آزمایش کردیم و هیچ یک از این تجهیزات منجر به عملیات خرابکاری در مراکز حساس کشورمان نشد.
این مقام ارشد وزارت اطلاعات همچنین در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا جاسوسی امریکا در ایران تشدید شده است، تصریح کرد: پس از روی کار آمدن دولت ترامپ و به ویژه انتصاب خانم جینا هاسپل، تشدید فعالیتهای جاسوسی علیه جمهوری اسلامی ایران در دستور کار امریکا قرار دارد.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات گفت: در مستندی که از محتوای فعالیت افسران سیا برای برقراری ارتباط با این شبکه جاسوسی تهیه کرده ایم اطلاعات جالبی اعم از عکس، فیلم، کارتهای ویزیت و اسامی این افسران تدوین کرده ایم که به زودی از صدا و سیما پخش میشود.
وی از پاسخ به دو پرسش درباره این که چه تعداد از اعضای شبکه جاسوسی خانم و چه تعداد از کارکنان دولت بودند پرهیز و پاسخ به آن را به آینده موکول کرد.
این مقام ارشد وزارت اطلاعات درباره نقش دیگر نهادهای اطلاعاتی در انهدام این شبکه جاسوسی گفت: محور انهدام این شبکه اطلاعات، وزارت اطلاعات بود، اما در ادامه فعالیتها اعم از کنترل، مدیریت و برخورد با جاسوسان، تعامل بسیار خوبی با دیگر اعضای جامعه اطلاعاتی کشورمان صورت گرفت.
مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات همچنین درباره این که چرا سیا صرفاً از ایرانیان برای عضویت در این شبکه استفاده کرد، اظهار داشت: برای این گونه فعالیتهای جاسوسی، افرادی مفید هستند که اطلاعات مطلوبی از فعالیتهای مراکز حساس و حیاتی کشورمان داشته باشند و، چون اتباع دیگر کشورها به این اطلاعات دسترسی ندارند بالاجبار صرفاً از ایرانیان استفاده کردند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نحوه لو رفتن این شبکه جاسوسی امریکا در ایران گفت: همه اعضای این شبکه با هم بازداشت شدند، اما تبیین نحوه لو رفتن آنان، خط قرمز ماست و قابل بیان نیست.