وزیر صنعت با تاکید بر حرکت جهشی در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: ارزش محصولات معدنی دست کم سالانه ۲۰ میلیارد دلار است
رحمانی افزود: انقلاب معدنی از تغییر فکر و گفتمان حاصل میشود و در این خصوص باید ایمیدرو و معاونت معدن و صنایع معدنی وزارتخانه ورود کنند و همچنین در حوزه اطلاع رسانی و رسانهای نیز برای جا انداختن این مسئله فرهنگ سازی شود.
وی با بیان اینکه بخش معدن ظرفیت کسب درآمد به اندازه بخش نفت را دارد و میتواند جایگزین این صنعت شود، گفت: بخش معدن بر خلاف نفت اثرپذیری کمتری از تحریمها دارد و سرمایه گذاری در این حوزه و تولید محصولات با ارزش افزوده میتواند آبادانی و اشتغال را برای کشور به همراه داشته باشد.
رحمانی با تاکید بر اینکه اکتشاف معدن در اولویت قرار دارد، گفت: تولید از مرحله اکتشاف آغاز میشود و امسال باید این بخش را تقویت کنیم.
وی اضافه کرد: در بخشهایی همچون وحدت فرماندهی طرحهای معدنی و آزادسازی پهنهها مواردی وجود دارد که باید اصلاح شود، همچنین تصمیماتی که در سطح وزارتخانه اتخاذ میشود باید به درستی به سطوح میانی و پایینی منتقل شود که بعضی وقتها نواقصی در این خصوص مشاهده میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به طرح اکتشاف و نوسازی معادن گفت: برای این حوزه باید با استفاده از بودجههای وزارتخانه، کار را پیش ببریم و در جایی که با مشکل مواجه هستیم نیز به دنبال راهکارهایی همچون استفاده از صندوق توسعه ملی و انتشار اوراق باشیم.
اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی، اجرای طرح توسعه فعالیتهای اکتشافی، طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به تعداد ۱۵۰ معدن، طرح تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی و تجهیز و نوسازی معادن کشور سرفصلهای برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت برای بخش معدن در سال ۹۸ است که امروز در نشستی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان و مدیران مربوط بررسی شد.