مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس: در پی ایجاد نهضت رماننویسی هستیم تا سالانه ۱۰۰ رمان از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر کنیم
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به انتشار ۷۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران، افزود: باید تعداد زیادی رمان برای مخاطبان کودک و نوجوان نوشته شود و کارهایی را برای سال ۱۳۹۸ در دستور کار داریم.
جعفری درباره توجه به نویسندگان نوقلم گفت: البته ما در نهضت رماننویسی تراز کارمان را پایین نمیآوریم، منتهی بچههای نوقلم را رها نکردهایم، تکلیف داریم به نوقلمان کمک کنیم زیرا امید ما برای آینده به همین نوقلمان است.
وی افزود: از طرفی برای اینکه ظرفیت مخاطبان را در این حوزه از دست ندهیم باید از نویسندگان نامدار و پیشکسوت استفاده کنیم تا مخاطبانمان را از دست ندهیم.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: حوزه دفاع مقدس یکی از پُرمخاطبترین حوزههای ادبیات کشور است، کتابهای این حوزه نیز اکثراً به چاپ چندم میرسند و این نشان میدهد این حوزه ظرفیت بالایی دارد؛ بنابراین ما برای حفظ شان نویسندگان پیشکسوت، حفظ مخاطبان گذشته و جذب مخاطبان جدید باید صاحبنظران و صاحبنامان را نیز تقویت و حمایت کنیم، از طرفی برای اینکه بتوانیم کاشتهایی برای آینده داشته باشیم و نسل توانمندی برای آینده ایجاد کنیم، باید به نوقلمان نیز توجه نشان دهیم.
جعفری، کادرسازی را یکی از وظایف موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دانست و افزود: ما باید در این حوزه کادرسازی کنیم که خوشبختانه این کار شروع شده و بخشی از نویسندگان ما نوقلم هستند، ما برای سال ۱۳۹۸ تلاش میکنیم نهضتی که رهبر معظم انقلاب در رابطه با روایتگری، رمان و ادبیات مطالبه کردند آغاز کنیم.
وی گفت: توجه به همه ژانرهای ادبی دفاع مقدس مهم است، اما رمان ظرفیت مضاعفی دارد و تقریباً شبیه به لوکوموتیو عمل میکند؛ یعنی اگر میخواهیم سینما و تئاتر قوی داشته باشیم و عطش نسل جوان را پاسخ دهیم، باید رمان را تقویت کنیم.
جعفری افزود: تقویت رمان منجر به تقویت ژانرهای تاریخی و تاریخ شفاهی است، بنابراین رمان فراتر از یک ژانر ادبی عمل میکند چراکه ظرفیتساز است.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از انتشار خروجیهای تاریخ شفاهی این مرکز برای نخستینبار خبر داد و گفت: ما خوشبختانه در همه بخشهای ادبی کتابهایی نوشته و در نمایشگاه عرضه کردهایم؛ برای نخستین بار خروجیهای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را در حوزه تاریخ شفاهی منتشر کردهایم.
وی افزود: از سال گذشته در ۱۰ موضوع تاریخ شفاهی متمرکز شده و گفتگوهایی به همین منظور با فرماندهان و پیشکسوتان و مسوولین دوران دفاع مقدس را که طی سالهای گذشته جمعآوری کرده بودیم و منتشر کردیم بنابراین برای نخستین بار تعدادی از کتابهای منتشر شده ما در نمایشگاه امسال، ماحصل همان گفتوگوهاست.
جعفری تاریخ شفاهی را نیز ظرفیت فوقالعاده دانست و گفت: گنجینهای که رهبر معظم انقلاب درباره دفاع مقدس میفرمایند، در حوزه تاریخ شفاهی کاملاً مصداق دارد زیرا تاریخ شفاهی میتواند برای سایر بخشهای ادبی ظرفیتسازی کند.
وی آموزش را لازمه نهضت رمان نویسی دانست و افزود: حدود ۲۰ رمان نویس جوان را شناسایی کرده و در حال آموزش آنها هستیم تا گام به گام بتوانیم آنها را کمک کنیم و در ادامه آثارشان را چاپ کنیم. کارهای شناسایی و مقدمات فراهم شده تا در سالجاری آموزشهای حرفهای و فنی را نهایی کنیم و در نهایتا بتوانیم آثار این نویسندگان را چاپ کنیم.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: در کنار فعالیتهای حوزه نشر، ما غنیترین و بزرگترین کتابخانه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را در مجموعه موزه داریم که بالغ بر ۲۵ هزار کتاب در آن گردآوری شده است.
وی افزود: همکاران ما امسال نیز تمام کتابهای تازه منتشر شده مربوط به دفاع مقدس را در نمایشگاه کتاب تهران شناسایی و خریداری میکنند تا به ظرفیتهای منابع اضافه کنیم، خوشبختانه در سال ۱۳۹۷ توانستیم ۳۰ درصد منابع کتابخانهای و اسنادیمان را تقویت کنیم.
جعفری گفت: تاکید کردهایم که هیچ کتابی نباید در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی چاپ شده باشد که ما نسخههایی از آن را در کتابخانه تخصصی نداشته باشیم.
وی افزود: این فعالیت خوشبختانه به بازار نشر نیز کمک میکند و پژوهشگران و صاحبنظران و علاقه مندان به ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که دسترسی به همه این کتابها را نداشته باشند میتوانند در کتابخانه ما عضو شده و از این ظرفیت استفاده کنند.