به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ سومین همایش ملی «نکوداشت پیشکسوتان جهاد و مقاومت» صبح روز یکشنبه هفتم مهر در سالن همایشهای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
اين همایش که دو دوره قبلی خود را نیز با حضور بزرگان و مسئولان عرصه ایثار و شهادت برگزار کردهاست؛ فردا سومین دوره خود را با حضور مقامات عالی حوزه ایثار، شهادت و پیشکسوتان عرصه جهاد و مقاومت در سالن همایشهای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میکند.
«روایت گری ایثار و مقاومت شهدا» ، بخشی از زیباییهای دفاع مقدس
روایت گر دفاع مقدس با بیان اینکه نباید روایتها و داستانهای واقعی از جبهه و شهدا به فراموشی سپرده شود، گفت: «روایت گری ایثار و مقاومت شهدا» بخشی از زیباییهای دفاع مقدس است باید به همت راویان و بچههای جنگ به نسل امروز منتقل شود.
سرهنگ پاسدار عباس رمضانی از راویان دفاع مقدس با حضور خانواده کارکنان دارالشفای حرم عبدالعظیم حسنی در مسجد جامع خرمشهر موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به سخنرانی پرداخت و افزود : ما هیچ وقت جنگ را نمیخواهیم و نمیخواستیم و با انقلابی که در کشور به وقوع پیوسته و نو پا بود و مسائل و مشکلات بسیاری داشت و در ابتدای مسیرش بود، کسی دنبال جنگ نبود،
وی گفت : جنگ برای هیچ کشوری خوب نیست، اما کشورهای فرصت طلب و زیاده خواهی هستند که همه منافع را برای خود میخواهند. ما در انقلاب به تازگی مستکبران را بیرون رانده بودیم و قرار بود زندگی جدیدی بدون دخالت خارجیها آغاز کنیم.
سرهنگ رمضانی افزود : عراق یک چهارم وسعت کشور ما را دارد و آن زمان یک سوم جمعیت کشور ما را داشت، بنابراین عراق به تنهایی اصلا جرات نمیکرد به کشور ما حمله کند.
وی گفت : هزار و سیصد کیلومتر با عراق مرز مشترک داریم. همه کشورهای متخاصم آمدند و به عراق در زمینه نظامی و اطلاعاتی کمک کردند و زمینه ساز تحمیل جنگ عراق به کشور ما شدند.
سرهنگ رمضانی تصریح کرد : شروع جنگ ما سی و یک شهریور سال 59 نبود، بلکه شروع حمله گسترده عراق به کشور ما بود.حمله عراق اولین بار در دوازدهم بهمن سال 57 بود، یعنی انقلاب هنوز پیروز نشده بود ، در واقع قبل از حمله گسترده ، 606 بار عراق به ایران حمله کرده بود.
.وی افزود : در تاریخ یک مهرماه 140 جنگنده کشور ما، فرودگاه ها و پایگاه های نظامی عراق را بمباران کردند و خسارت سنگینی به عراق وارد کردند.
سرهنگ پاسدار عباس رمضانی گفت : میخواهم بگویم ما جنگ را نمیخواستیم. گاهی یک دانش آموز میگوید، خوزستان را میدادید و انقدر آسیب و شهید نمیدادیم. درپاسخ به این سوال میگویم وقتی درون خانه ات درحال زندگی هستی و اراذلی در خانه شما را تخریب کند و یکی از اتاقهای شما را تصرف کند، حتما شما و خانواده با او مبارزه کرده و از حریم تان بیرون میکنید.
وی افزود :کشور هم مثل خانه ما است، اگر دفاع نمیکردیم خوزستان را میدادیم، بعد شهر بعدی و بعدی ادامه مییافت. چون نقشه دشمن این بود که ایران را به ۵ ایالت تبدیل کند. آنها فکرش را هم نمیکردند که مرد و زن ایرانی بایستند و مقاومت کنند. چون برنامه ریزی کرده بودند یک هفتهای تهران باشند.
سرهنگ پاسدار عباس رمضانی گفت : از هشت سال جنگ ناخواسته، در بدترین شرایط، به رهبری امام خمینی رحمت الله علیه و درایت فرماندهان و مردم عبور کردیم.
وی با نشان دادن تصاویری از چند شهید والا مقام، به بخشی از خاطرات آنها اشاره کرد و ابتدا با نشان دادن تصویر شهید شفیعی به بیان خاطره تفحص شهید پرداخت:
سرهنگ پاسدار عباس رمضانی گفت : از سال ۶۵ به مدت ۱۶ سال تبادل جنازه بین ایران وعراق بود، یکی از شهدایی که طی تفحص عراقیها پیدا شد شهید شفیعی بود که وقتی از زیر خاک خارج کردند، جنازه اش کاملا سالم بود، هرچه کردند با زیر آفتاب گذاشتن و ریختن اسید پیکر را نابود کنند، اما پیکر سالم ماند. مجبور شدند تحویل بدهند، سرهنگ عراقی اعتراف میکرد که ما تا به حال نمیدانستیم با چه کسانی جنگیدیم. مادر شهید شفیعی گفت: از خداوند خواستم فرزندم همین طور که سالم میرود، سالم هم برگردد. اینها بخشی از واقعیتهای جوانان زیبا و برازنده کشور ماست.
وی افزود : در سیره شهدا همیشه با وضو بودند، به نماز شب همت داشتند، مداومت به زیارت عاشورا و اشک بر امام حسین (ع) بود.
روایت گر دفاع مقدس شهید دیگر که تصویرش را به حاضران نشان داد و تنها شهید اروپایی جنگ تحمیلی ، شهیدژوان کورسل بود.
وی افزود : شهید ژوان (کمال) کورسل که فرانسوی بود و به واسطه پدرش که اهل تسنن بود، مسلمان شد. اوایل انقلاب در نماز جمعه اهل نسنن فرانسه صحبتهای امام خمینی رحمت الله علیه را توزیع کردند، یکی از کسانی که صحبتهای امام را خواند و تاثیر گرفت ایشان بود. با ایرانیان در فرانسه ارتباط داشت، همراه آنها به جلسه دعای کمیل رفت، در هفته سوم مراسم دعای کمیل، دیدند مانند شیعهها نماز میخواند و شیعه شده بود. نامش را به کمال تغییر داد.
سرهنگ پاسدار عباس رمضانی گفت : شهیدژوان (کمال) کورسل درسال ۶۳ برای خواندن دروس حوزوی به شهر قم آمد. شهید با انضباط و درسخوان بود. درخواست کرد در عملیاتها شرکت کند، در آخرین عملیات ما که عملیات مرصاد بود به شهادت رسید و طبق وصیت نامه اش در بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد.
حمایت انتشارات موزه انقلاب اسلامی از رمان نویسان جوان
برنامه «کارگاه رماننویسی» با هدف تربیت نویسندگان جوان در حوزه دفاع مقدس، همزمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس با حضور شهریار عباسی، نویسنده نامآشنا، نویسندگان نوجوان و اعضای کارگاه در سالن تشریفات موزه انقلاب اسلامی برگزار شد.
شهریار عباسی نویسنده و دبیر «کارگاه رماننویسی»، گفت: تمامی اعضای این جلسه با توجه به آموزشها و ادبیات داستانی جنگ به شروع رمانی پرداختند که با توجه به علاقه خود در یکی از حوزههای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی قرار دارد و در پایان و انتهای کتاب، آثار چاپ و تحت حمایت موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر میشوند.
عبداله قهری، مدیر اداره اسناد، مدارک و کتابخانه تخصصی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درباره برگزاری برنامه «کارگاه رماننویسی»، گفت: برای تربیت نویسندگان جوان در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اقدام به برگزاری «کارگاه رماننویسی» کردیم و از علاقهمندان دعوت شد که برای حضور در کارگاه ثبتنام کنند و از شهریار عباسی، نویسنده نامآشنای حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دعوت شد که مسئولیت برگزاری کارگاه را برعهده بگیرد.
عبداله قهری افزود: در مرحله اول طی مصاحبه حضوری توانمندیها شرکت کنندگان در حوزه رماننویسی سنجیده شد و پس از انتخابهای نهایی در جلسات ابتدایی مبانی رمان نویسی به هنرجویان آموزش داده شد
وی گفت : سپس در ادامه هنرجویان ایدههای خود را ارائه کرده و پس از ارائه، طرحهای ۵۰۰ تا هزار کلمهای نوشته و شهریار عباسی آنها را اصلاح کرد و هنرجویان نيز دوباره بازنویسی کردند و اکنون مراحل نهایی رمانها در حال انجام است.
عبداله قهری افزود: تا به امروز، ۴۲ جلسه از ۵۴ جلسه نهایی کارگاه برگزار شدهاست که در نهایت ۱۰ رمان توسط هنرجویان در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و تحت نظر شهریار عباسی پرداخت و تکمیل شده است و با حمایت انتشارات موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر میشود.
وی گفت :: هدف ما از این کار، تربیت نویسندگان جوان در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و ارائه کارهای شاخص به جامعه بود که این کار، اتفاق خوشایندی در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.
مدیر اداره اسناد، مدارک و کتابخانه تخصصی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: بیشتر هنرجویانی که در کارگاه رماننویسی شرکت میکنند، کسانی هستند که یا جنگ را تجربه نکردند یا در زمان جنگ کودک و نوجوان بودند
وی افزود : این منجر میشود که با پرداختن به مسائل انقلاب اسلامی و جنگ بتوانند هم با فضای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آشنا شوند و هم در این زمینه مطالعات بسیاری انجام دهند چرا که لازمه نوشتن این آثار مطالعه عمیق و دقیق است و بر اساس این تحقیقات میتواند اطلاعات جامع و کاملی کسب کنند.