مدیرعامل شرکت راه آهن: امروز قرار است یک جلسه کارشناسی در مورد تعرفهها برگزار شده و توافق نهایی حاصل شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سعید رسولی در جمع خبرنگاران در حاشیه اجلاس دو جانبه راه آهنهای ایران و ترکیه با اشاره به مذاکرات انجام شده بین مسئولان راه آهن کشورهای ایران و ترکیه افزود: یکی از موضوعات مورد بررسی در این مراسم، راه اندازی قطار تهران- آنکارا بود که مقرر شد بعد از ماه مبارک رمضان توافقات نهایی انجام شود و راهآهنهای ایران و ترکیه در این نشست آمادگی خود را برای اعزام و پذیرش اولین قطار در ابتدای جولای ۲۰۱۹ اعلام کردند.
وی افزود: اتصال راه آهن چشمه ثریا به استان کارس ترکیه نیز مورد پیگیری قرار گرفت و مقرر شد در جلسهای ظرف دو ماه آینده نهایی شود و امیدواریم با عملیاتی شدن این خط، یک مسیر ترانزیتی جدید بین دو کشور برقرار شود.
مدیرعامل شرکت راه آهن موضوع سوم توافقات دو کشور را اتصال سیستمهای رایانهای دو کشور در حوزه بار و مسافر عنوان کرد و گفت: در جلسه امروز توافق لازم انجام گرفت تا شاهد تسهیل مراودات ریلی باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بررسی توافق شش جانبه ریلی بین کشورهای حوزه آسیای میانه (CIS) و ترکیه با هدف تردد واگنهای باری کشورهای این حوزه در خاک ترکیه گفت: قرار شد جلسهای در این خصوص نیز بعد از ماه مبارک رمضان برگزار شود.
رسولی در ادامه بیان داشت: در جلسه امروز بر روی کلیات تعرفههای حمل بار توافقی بین طرفین به دست آمد و امروز قرار شد یک جلسه کارشناسی در مورد تعرفهها برگزار و توافق نهایی حاصل شود.
وی با بیان اینکه توافق امروز برای دستیابی به تردد یک میلیون تن حمل بار توسط ریل بین دو کشور انجام شد که هم اکنون این میزان در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار تن است افزود: قرار شد جلسهای با حضور مسئولان راه آهن دو کشور، بخش خصوصی و صاحبان کالا برگزار شود تا هدف حمل یک میلیون تن کالا در سال توسط ریل محقق شود.
علی احسان اویگون مدیرعامل راهآهن ترکیه نیز برگزاری جلسه امروز با راه آهن ایران را خوب و سودمند توصیف کرد و گفت: برای اینکه هر دو کشور بتوانند از مسیر کوتاه منطقه چشمه ثریا به کارس فعالیت حمل و نقلی داشته باشند، همچنین در خصوص حمل و نقل دو کشور از طریق قطار دربستی، مذاکراتی صورت گرفت.
وی افزود: در خصوص کشتیهایی که در دریاچه وان نیاز داشتیم مشکلات را برطرف کردیم و هم اینک دو کشتی خوب در دریاچه وان داریم که فعال هستند و بخش باری و مسافری را میتوانیم از طریق آن جابجا کنیم.
مدیرعامل راهآهن ترکیه در خصوص قطار مسافری ترانس آسیا (تهران- آنکارا) نیز گفت: پس از انجام مذاکرات در جلسه امروز مقرر شد که در جلساتی پس از ماه مبارک رمضان دو کشور مذاکرات نهایی را انجام داده و توافق کنند.
»» پیگیری اتصال ریلی ایران به ترکیه از طریق چشمه ثریا
سعید رسولی در دیدار علی احسان اویگون مدیرعامل راه آهن ترکیه و هیئتی از مقامات راهآهن ترکیه که برای شرکت در اجلاس دوجانبه راه آهنهای دو کشور در تهران به سر میبرند، اتصال خط ریلی چشمه ثریا در ایران به استان کارس ترکیه را از مهمترین اولویتهای راه آهن ایران دانست و گفت: افزایش فعالیتهای حمل و نقل ریلی نیاز دو کشور و از اهمیت بالایی نزد راه آهن ایران برخوردار است.
وی افزود: افزایش فعالیتهای حمل و نقل ریلی نیاز دو کشور از اهمیت بالایی نزد راهآهن ایران برخوردار است.
رسولی با اشاره به اولویت اتصال خط ریلی چشمه ثریای ایران به کارس ترکیه گفت: این محور در توسعه حجم مبادلات ریلی میان دو کشور از ارزش بالایی برخوردار است و امیدواریم هر چه زودتر عملیاتی شود و در همین راستا تا پس از ماه رمضان آینده جلسهای بین راهآهنهای دو کشور برگزار خواهد شد تا نحوه تسریع در اجرای این خط و همچنین اتصال سامانههای رایانهای ریلی دو کشور به یکدیگر بررسی و نهایی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی به اهمیت برقراری خط ریلی ایران ترکیه اشاره کرد و گفت: انتظار داریم از ابتدای جولای ۲۰۱۹ این خط فعالیت خود را آغاز کند و جلسهای بین مسئولان راهآهن دو کشور در این خصوص برگزار شود.
وی همچنین پیگیری تفاهمنامه شش جانبه بین کشورهای آسیای میانه و ایران و ترکیه در خصوص تبادل قطار بین خطوط ریلی این کشورها و افزایش حمل و نقل بار به میزان یک میلیون تن که دو برابر میزان کنونی است را از جمله مفاد تفاهمنامههای قبلی دو کشور دانست و گفت: در این اجلاس دو جانبه توافقات خوبی با ترکیه برای پیگیری و اجرایی شدن این توافقات حاصل شده است.
رسولی پیشنهاد داد: اجلاسی در ترکیه با حضور صاحبان بار و کالا و مقامات ریلی دو کشور برگزار که منجر به امضای توافقنامه اجرایی برای حمل بار بین دو کشور شود که این پیشنهاد نیز با استقبال علی احسان اویگون روبرو شد.
مدیرعامل راه آهن ترکیه نیز در سخنان خود، با اشاره به اینکه ترکیه با اکثر کشورهای اروپایی قرارداد معافیت ۷ روزه از کرایه حمل بار را دارد گفت: متاسفانه با ایران چنین قراردادی نداریم که این امر موجب شده صاحبان بار از حمل کالای خود به ایران استقبال نکنند و اگر این قرارداد معافیت کرایه (RIB) به واگنهای ترکیهای تعلق گیرد میتواند تجارت میان دو کشور از طریق ریلی رونق پیدا کند.
علی احسان اویگون همچنین در خصوص مطالبات راه آهن ترکیه از راه آهن ایران جویا شد، که مقرر گردید در جلسه عصر امروز بین معاونان راه آهن دو کشور نهایی شود.