نشست مدیران راه آهن های مرزی ایران و ترکیه در تبریز
اجلاس مدیران راه آهن های مرزی ایران و ترکیه امروز در تبریز گشایش یافت.
در این نشست کاری محمدرضا قربانی، مدیرکل راه آهن منطقه آذربایجان از طرف ایران و مظفر کوچ، مدیر راه آهن منطقه مالاتیا از طرف ترکیه باتفاق هیئت های همراه ، مسایل مربوط به مشکلات فنی در تبادل واگن قطارهای باری ، تخلیه و بارگیری و اجرای دقیق مفاد موافق نامه منعقده بین دو کشور را بررسی می کنند.
در این نشست که چهلمین اجلاس روسای راه آهن های مرزی دو کشور بعد از موافقت نامه منعقده بین دو کشور در سال 1989 میلادی محسوب می شود، در خصوص مشکلات مربوط به گمرک، بازاریابی و مشکلات مربوط به نحوه انتقال کالاهای تجاری بین دو کشور و راههای توسعه و روانسازی حمل و نقل ریلی بحث و بررسی می شود.
مدیرکل راه آهن منطقه آذربایجان در حاشیه این اجلاس گفت: تلاش برای افزایش حجم مبادلات کالا بین دو کشور ایران و ترکیه از طریق راه آهن یکی از اهداف این نشست است.
قربانی افزود: حجم مبادلات کالا از طریق راه آهن بین دو کشور در 9 ماهه سال جاری میلادی 500 هزار تن کالابوده است که 335 هزار تن آن واردات از کشور ترکیه و 155 هزار تن آن صادرات کالا به ترکیه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 105 درصد افزایش داشته است.
وی اظهار امیدواری کرد با تلاش دو کشور میزان جابجایی کالا بین دو کشور به یک میلیون تن در سال برسد و حجم مبادلات کالا بین دو کشور از سال های آینده به بیش از دو برابر حجم کنونی افزایش یابد.
"مظفر کوچ" مدیرکل راه آهن ناحیه 5 مالاتیای ترکیه نیز با مثبت ارزیابی کردن چهلمین نشست مقامات و کارشناسان راه آهن های مرزی دو کشور برای اجرای دقیق مفاد موافقت نامه منعقده بین دو طرف قول مساعد داد و از تلاش راه آهن ترکیه به افزایش مبادلات به میزان یک میلیون تن کالادر سال بین دو کشور خبر داد.
اجلاس مقامات راه آهن های مرزی ایران و ترکیه از سال 1989 میلادی تاکنون هر شش ماه یکبار در مرکز استان های مرزی دو طرف برگزار شده است.