شطرنج ایران، پارسال نتایج خارق العادهای به دست آورد و طلای جهانی سارا سادات خادم الشریعه نقطه عطفی محسوب می شود
رئیس فدراسیون شطرنج در این خصوص به خبرنگار ما گفت: از آن جا که چین در این رشته جزو برترین هاست و می تواند نقش قابل توجهی در ارتقای سطح عملکرد و راندمان برنامههای اجرایی فدراسیون داشته باشد با مسئولان فدراسیون این کشور وارد مذاکره شدیم.
تفاهم با کشورهای صاحب نام در راستای رشد
پهلوانزاده گفت: پس از رایزنیهای زیاد بالاخره توانستیم خرداد پارسال تفاهم نامه همکاری بین فدراسیون ایران و چین را امضا کنیم، این موضوع سرآغاز فصلی جدید در شطرنج ایران است زیرا میتوانیم در زمینه مربیگری، بازیکن و دیگر موارد آموزشی با آنها تبادل داشته باشیم.
میزبانی از قدرتهای مطرح جهان
وی افزود: توانستیم با کمک هیئتهای استانی کشور چهار رویداد بین المللی بزرگ را میزبان باشیم و بهترینهای جهان را به ایران دعوت کنیم تا سطح کیفی مسابقات بالا رود، مسابقات شطرنج قهرمانی تیمی جام ملتهای آسیا نخستین رویدادی بود که به میزبانی همدان با حضور ۶۷ شطرنجباز از ۱۲ کشور در تاریخ ۴ تا ۱۴ مرداد برگزار شد، حدود ۲ هفته بعد از پایان این رقابتها این شهر میزبان ۳۹۲ بازیکن از ۶ کشور در مسابقات بین المللی جام ابن سینا بود، شهر خمین سوم تا نهم شهریور میزبانی رقابتهای بین المللی جام آفتاب با حضور ۲۱۰ شطرنج باز از ۷ کشور را برعهده داشت.
رئیس فدراسیون شطرنج گفت: این میزبانیها نه تنها توانست بهترینها را به کشورمان بکشاند بلکه شطرنج بازان ایرانی که نمیتوانستند برای حضور در رویدادهای بین المللی به خارج از کشور سفر کنند توانستند با کمترین هزینه در برابر بزرگان این رشته پشت میز بنشینند و از آنها امتیاز بگیرند.
مدالهای رنگارنگ تیمی
شطرنج ایران در رقابت های جهانی و آسیایی در سال ۱۳۹۷ درخشش خوبی داشت و در میادین مختلف آینده سازان با هدایت و راهنماییهای فدراسیون توانستند نتایج قابل قبولی را به دست آورند.
تیم ملی شطرنج کشورمان در رقابتهای قهرمانی سریع و برق آسای نونهالان جهان که به میزبانی مینسک بلاروس برگزار شد با ۱۱ بازیکن حاضر شد و با کسب یک مدال طلا، و ۲ نقره در بخشهای انفرادی جایگاه چهارمی تیمی را به خود اختصاص داد.
سریلانکا از ۱۶ تا ۲۴ تیر برگزارکننده رقابتهای شطرنج قهرمانی مدارس آسیا برای ورزشکاران ردههای سنی زیر ۷ تا ۱۷ سال بود، دختران ملی پوش کشورمان در این پیکارها توانستند ۲ مدال در بخش انفرادی به دست آورند و پسران نیز با کسب یک مدال برنز پرونده بازیها را بستند.
مسابقات قهرمانی جوانان و دختران جهان در ترکیه با کسب یک مدال طلای پسران ایرانی به کار خود پایان داد.
چهل و سومین دوره المپیاد جهانی شطرنج و هشتاد و نهمین کنگره فدراسیون جهانی شطرنج از ابتدای مهر در گرجستان آغاز شد و تا ۱۴ همان ماه ادامه داشت و تیم بانوان ایران به مقام ۱۴ جهان رسید و پسران نیز ۱۷ شدند.
نوجوانان شطرنج باز ایرانی در رقابتهای قهرمانان غرب آسیا ۶ مدال طلا و یک برنز را در بخش انفرادی به دست آوردند و با کسب عنوان سومی تیمی به کار خود در گرجستان پایان دادند.
۶ شطرنج باز نوجوان کشورمان در مسابقات قهرمانی تیمی جهان در رده سنی زیر ۱۶ سال در مجموع هفت مدال (۶ طلا و ۱) برنز را در بخش انفرادی کسب کردند و با قرار گرفتن در جایگاه پنجم تیمی جهان ترکیه را به مقصد تهران ترک کردند.
مسابقات شطرنج قهرمانی بانوان جهان آبان در روسیه برگزار شد و مبینا علی نسب نماینده کشورمان به این رقابتها راه پیدا کرد و توانست برای نخستین در تاریخ شطرنج کشورمان صعود به مرحله سوم مسابقات را تجربه کند.
سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج کشورمان توانست در رقابتهای سریع و برق آسای قهرمانی جهان مدال نقره را به دست آورد و در مجموع این پیکارها که به میزبانی روسیه قطب شطرنج جهان برگزار میشد مدال طلا را بر گردن آویزد.
رقابتهای آزاد و قدرت نمایی ایرانیها
شطرنج بازان ایران در رقابتهای آزاد که در کشورهای مختلف برگزار میشود حضور پررنگ داشته اند و هر کدام از آنها با کسب مدالی رنگارنگ قدرت و ارتقاء سطح کیفی کارشان را به رخ دیگر کشورها کشیدند.
گوشهای از درخشش ملی پوشان در رقابتهای بین المللی آزاد، کسب عنوان قهرمانی مسابقات آزاد استادان شارجه توسط استاد بزرگ پرها مقصودلو، کسب مقام بهترین بانوی شرکت کننده در رقابتهای آزاد دبی توسط سارا سادات خادم الشریعه، کسب مقام سوم مسابقات برق آسای آزاد دبی توسط محمدامین طباطبایی و استاد بزرگ احسان قائم مقامی و کسب مقام قهرمانی رقابتهای برق آسای آزاد نخجوان نایب قهرمانی سارا سادات خادم در رقابتهای راه ابریشم چین، قهرمانی مبینا علی نسب در مسابقات آزاد ترکیه، مدال برنز پویا ایدنی در رقابتهای راه ابریشم و نایب قهرمانی مطهره اسدی در مسابقات آزاد ترکیه بود.
طلای علیرضا فیروزجا و ۲ نقره سید محمد امین طباطبایی در رقابتهای قهرمانی آسیا که به میزبانی فیلیپین برگزار شد نیز حکایت از قدرت شطرنج ایران در عرصههای مختلف دارد.
ارتقای ریتینگ بین المللی شطرنج بازان
شطرنج بازان ایرانی با حضور و کسب عنوان در رقابتهای بین المللی ریتینگ خود را افزایش دادند و برخی از آنها از سوی فدراسیون جهانی درجه بین المللی شان را ارتقا دادند که به شرح زیر است:
سید محمدامین طباطبایی و علیرضا فیروزجا عنوان استاد بزرگی خود را در سال ۱۳۹۷ به دست آوردند.
بردیا دانشور، مبینا علی نسب و وصال حامدی به درجه استاد بین المللی رسیدند.
۶۵ مدال رنگارنگ جهانی و آسیایی
شطرنج بازان ایران در مجموع مسابقاتی که در سال گذشته برگزار شد موفق به کسب ۵۶ مدال رنگارنگ در ردهها و بخشهای مختلف شدند.
در سالی که گذشت مقام قهرمانی جوانان زیر ۲۰ سال جهان پرهام مقصودلو در ترکیه، مقام قهرمانی تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا در همدان در هر سه بخش سریع، استاندارد و برق آسا، مقام قهرمانی پویا ایدنی در مسابقات آزاد چیگورین، کسب مقام قهرمانی پرهام مقصودلو در مجموع ۷ مسابقه پیاپی بین المللی، مقام ششم در مسابقات تیمی جهان و مدال طلای علیرضا فیروزجا رویِ میزِ ۴ مسابقات قهرمانی تیمی جهان از دیگر افتخارات شطرنج ایران در میادین مختلف بین المللی بود.
سال ۹۸ نیز برای شطرنج ایران ترافیک کاری بالایی دارد و فدراسیونیها نتایج ۹۷ را باید با برنامه ریزیهای مدون و همه جانبه ارتقا دهند.
گزارش از: انسیه ورزنده
خبرنگار تحریریه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما