معاون اول قوه قضائیه: عامل و سرمایه اصلی قوه قضاییه نیروی انسانی است که در طول این مدت تربیت یافته اند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید قوه قضائیه افزود: آیت الله آملی لاریجانی وقتی به قوه قضائیه آمد نیروهای جدید را با نیروهای قبل قوه قضائیه تلفیق کرد یعنی تعدادی از فضلا و علمای حوزه علمیه قم را که نسبت به آنها شناخت داشت به قوه قضائیه آورد و آنها را با نیروهای قبل قوه که هر کدام دارای ۳۰ سال تجربه بودند تلفیق کرد و توانست جهشی را در قوه قضائیه به وجود بیاورد.
وی گفت: یکی از اقدامات بسیار موثری که در نتیجه آن اتفاق افتاد این بود که سرمایه اصلی قوه قضائیه نیروی انسانی است و در این مدت بیش از ۲۲ هزار نیروی جوان و خوش استعداد و دارای رتبههای بالای تحصیلی در قوه قضائیه مشغول به کار شدند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: حدود شش هزار قاضی و حدود ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر کارمند در این مدت تربیت شدند که قدم بسیار بزرگی بود و اینها از حالا به بعد اثراتش ظاهر میشود.
وی افزود: اگر این شش هزار قاضی و ۱۶ هزار کارمند به قوه قضائیه تزریق نمیشد امروز چه بسا با مشکلاتی مواجه میشدیم.
جهش خوب قوه قضائیه در حوزه فناوریهای نوین
معاون اول قوه قضائیه گفت: این از افتخارات قوه قضائیه است کسی مسئولیت آن را برعهده میگیرد که سلیقهها و جناحهای مختلف از ورود آن استقبال میکنند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: قوه قضائیه در طول این مدت برنامههای موفقی داشته، اما در دو مسئله با جهش مواجه شد یکی استفاده از فناوریهای نوین است که برخی از نیروهای جدید که همراه آیت الله آملی لاریجانی به قوه قضائیه آمده اند با تخصص، تجربه و انگیزهای که داشتند و با مشورت و کمک دیگران و حمایت بی دریغ خود آیت الله آملی توانستند یک توسعه فوق العاده و جهش بسیار قابل توجهی را که امروز مورد نیاز قوه قضائیه است به وجود بیاورند و مسلما ثمراتش را خواهیم دید.
وی گفت: این فناوریهای جدید که در قوه قضائیه جهش و توسعه پیدا کرد امروز بسیاری از مسئولان کشور اعم از اجرایی و غیر اجرایی اذعان دارند که پیشرفت قوه قضائیه در این خصوص از بسیاری از دستگاههای دیگر بیشتر است و اقدامات موثری را نیز انجام داده است بطوری که امروز از طریق این فناوری، دهها هزار ابلاغ الکترونیکی انجام شده که یکی از ثمرات این فناوری است.
معاون اول قوه قضائیه در ادامه به بحث نظارت اشاره کرد و افزود: همه این انتظار را داشتند که درون قوه قضائیه نظارت بیشتری از ابعاد مختلف باشد هم برای صیانت از آسیبهایی که ممکن است وجود داشته باشد و هم از جهت تحکیم و اتقان احکام و هم از جهت رفتار و ارتباط با مردم و ارباب رجوع.
وی گفت: در این خصوص بخش نظارتی قوه قضائیه مورد اهتمام لازم قرار گرفت و معاونتی به عنوان معاونت دیوان عالی کشور ایجاد شد و دادسرای انتظامی قضات که پیش از این بود توسعه و فعالیتش گستردهتر شد، معاونت نظارت دادستانی کل کشور ایجاد شد و نظارت معاونت راهبردی فعال شد و فعالیت و نظارت پیدا و پنهان حفاظت اطلاعات خود قوه قضائیه نیز تشدید شد مجموعه اینها توانست یک نظارت قابل توجهی را به وجود بیاورد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: در کنار اینها لازم بود اقدامات دیگری انجام شود به ویژه که آغاز کار آیت الله آملی لاریجانی با توطئهها و فتنههای داخلی و خارجی در سال ۸۸ و بعد از آن همراه شد و تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی نیز تشدید شد که بر اقتصاد و معیشت مردم فشار وارد کرد، در نتیجه به طور طبیعی این عوامل باعث شد که یه مقدار با افزایش پروندهها در قوه قضائیه مواجه شویم.
وی گفت: در واقع سرریز مسایل داخلی و خارجی منجر به افزایش پروندههای قوه قضائیه شد که ضرورت داشت برای آسیب شناسی و جلوگیری از ورود پروندهها از برخی مواضع قابل پیش بینی اقدام شود که هم قانون اصلاح شد و هم معاونت پیشگیری در قوه قضائیه تاسیس و فعال شد که امروز اگر آن اقدامات پیشگیرانه نبود با بیش از این پروندهها مواجه بودیم.
معاون اول قوه قضائیه به اقدامات معاونت پیشگیری قوه در راستای آگاهی بخشی و افزایش اطلاعات مردم اشاره کرد و ادامه داد: در کنار آن معاونت فرهنگی تاسیس شد که امروز توفیقات خوبی داشته است.
وی افزود: در راستای کاهش زندانی و مسایل زندان و مشکلات ناشی از آن نیز اقداماتی در آیین نامهها و دستورالعملها صورت گرفت که در این خصوص نیز کارهای خوبی انجام شد تا مجازات جایگزین حبس صورت بگیرد و کسانی که ضرورت ندارند به زندان نروند.
سترش عدالت، قضاوت بی طرفانه، گرفتن حق مظلوم از ظالم، استعفای حق مردم و صیانت از ارزشها و جلوگیری از فساد در ابعاد مختلف همانند فساد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی همه این کارها انجام شد که ما بتوانیم عدالت داشته باشیم
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در ادامه به بحث تحقق عدالت اشاره کرد و گفت: گسترش عدالت، قضاوت بی طرفانه، گرفتن حق مظلوم از ظالم، استعفای حق مردم و صیانت از ارزشها و جلوگیری از فساد در ابعاد مختلف همانند فساد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی همه این کارها انجام شد که ما بتوانیم عدالت داشته باشیم.
وی افزود: عدالت امر خطیری است، اما لفظ و گفتنش خیلی راحت است و همه دوستدار عدالت هستند و مسلمان و غیر مسلمان همه به دنبال عدالت هستند، اما تحقق عدالت کار آسانی نیست.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: تلاش شد با یک جدیت تمام و روشهای جدید هم در جهت احیای حقوق عامه که یک بخشی از عدالت است و هم در راستای مبارزه چشمگیر با فساد، عدالت را تحقق ببخشیم که در زمینه فساد با بی طرفی و حفظ استقلال قاضی و قوه قضائیه کار را پیش ببریم.
وی افزود: بارها تاکید شده قاضی، بازپرس، بدوی، تجدیدنظر آنچه که میخواستند مشورت کنند، مشورت کنند آنچه که بین خود و خدای خود به آن میرسند براساس موازین و قانون حکم بدهند.
معاون اول قوه قضائیه گفت: طی یکی دو سال اخیر فقط یک نوع از پروندههای ما که پروندههای شرکت تعاونی اعتباری بود بیش از دو میلیون نفر (شاکی) در ۵ تعاونی اعتباری داشتیم که سعی شد تا آنجاکه امکان دارد با دقت، صلابت و اقتدار و توام با رافت اسلامی به آن رسیدگی شود که تبعیض قایل نشویم و در همه شرایط مُر قانون رعایت شود و هیچ خطا و اشتباهی صورت نگیرد.
وی افزود: امروز در دهه پنجم انقلاب، در گام دوم انقلاب هستیم، کسی که میخواهد سکان مسئولیت امر قضا و اجرای عدالت را برعهده بگیرد شخصیتی است که هم از معلومات حوزی و هم دانشگاهی در سطح دکتری برخوردار است و دارای تجربه چهل ساله انقلاب در زمینههای مختلف است، فرزند خود انقلاب و قوه قضائیه است و سلیقههای مختلف و جناحها و افراد مختلف از ورود آقای رئیسی استقبال کردند که این از افتخارات قوه قضائیه است و فرزند قوه قضائیه و بزرگ شده و تربیت شده دستگاه قضایی امروز به عنوان مسئول عهده دار این سمت خطیر میشود.