به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در این آیین که امروز دوشنبه و با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و جمعی از استادان و برگزیدگان آن در سالن اجلاس سران برگزار شد، منصور غلامی گفت: گسترش تعاملات و ارتباطات علمی با جهان خارج به سود دانشمندان داخلی است تا با دیدگاههای سایر مراکز علمی جهان آشنا شوند و هم اینکه ظرفیتهای علمی کشور را به جهانیان معرفی کنند.
وی جشنواره بینالمللی خوارزمی را یکی از با سابقهترین جشنوارههای جمهوری اسلامی دانست و افزود: این جشنواره بیش از سی سال است که برگزار میشود و این امر نشان میدهد این رویداد ملی توانسته جایگاه خود را در میان دانشمندان و فناوران باز کند و مورد اقبال قرار گیرد.
وزیر علوم با بیان اینکه ارزیابیها نشان میدهد این جشنواره اثرگذاری خوبی داشته است، اظهار کرد: معرفی محققان در این جشنواره، کاری نمادین است؛ چراکه در کشور تعداد زیادی از پژوهشگران با سابقه و صاحبان فن و دانش جوان داریم که طی یک فرایند گزینش علمی برخی از آثار آنها انتخاب و معرفی میشوند تا از آنها تقدیر شود.
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید به سمت تربیت نیروهای انسانی مستعد سوق داده شوند، گفت: انتظار میرود دانشگاهها تربیت نیروی انسانی مستعد را سرلوحه خود قرار دهند، به گونهای که دانش آموختگان علاوه بر آنکه در زمینه ایجاد اشتغال بر روی پای خود میایستند، بتوانند با استفاده از فناوری برای تعداد دیگری از دانش آموختگان اشتغال ایجاد کنند تا بتوانند در سایه اتکا به نیروهای جوان، استقلال و توسعه اقتصادی و صنعتی کشور را تضمین کنند.
غلامی با بیان اینکه حضور دانشمندان غیرایرانی فرصتی برای توسعه تعاملات بینالمللی است، خاطر نشان کرد: اعزام دانشجویان به خارج و پذیرش دانشجویان خارجی و روابط با سایر کشورها از جمله ظرفیتهای مراکز علمی و دانشگاهی کشور است که تا کنون به آنها پرداخته شده، ولی باید تلاش شود که این تعاملات توسعه یابد.
وزیر علوم با اشاره به دستاوردهای علمی کشور در حوزه سلامت، کشاورزی، تغذیه و حوزههای مختلف صنعتی گفت: از سالهای گذشته مراکز علمی به سمت تبدیل دانش به فناوری حرکت کردهاند و از سوی دیگر دانشگاهها در حال تکمیل فناوریها و پیشنهاد طرحهای نوین برای نوسازی صنعت و سایر زمینهها هستند.
غلامی شکلگیری شرکتهای دانشبنیان با حضور نیروهای جوان و استارتاپها را امید قوی در حوزه علم و فناوری ذکر کرد و گفت: این امر با حمایت دانشگاهها تقویت میشود چرا که تنها راه استقلال کشور تقویت شرکتهای دانشبنیان است.
وزیر علوم در پایان سخنان خود با بیان اینکه دانشگاههای کشور در حوزههای مختلف علمی خوش درخشیدند و توانستند دانشجویان مستعدی را تربیت کنند، گفت: ظرفیتهای بالقوه زیادی در کشور وجود دارد که باید نسبت به بالفعل کردن آن تلاش کرد و با معرفی و تقدیر از دانشمندان و محققان این پیام ابلاغ میشود که نیروهای انسانی و دانشمندان، سرمایههای کشور به شمار میروند.
در پایان این آیین و با حضور وزیر علوم و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از ۱۶ طرح داخلی و خارجی به عنوان برگزیدگان نهایی سی و دومین جشنواره بینالمللی خوارزمی تقدیر شد.
همچنین در حاشیه این مراسم غلامی و ستاری از نمایشگاه طرحهای برگزیده این جشنواره بازدید کردند.