معاون وزیر ورزش و جوانان: باید بین باشگاههای استاندارد و باشگاههای متخلف تفاوت قائل شد
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان افزود: یکی از بحثهای جدی ما در ورزش کشور و موضوعاتی که مغفول واقع شده است، ساختاری در تربیت بدنی تحت عنوان دفتر فدراسیون مشترک و باشگاهها بوده که عملا در حوزه باشگاه داری یک بحث جدی است، سه میلیون نفر در حوزه باشگاه داری ورزش در حال حاضر فعالیت میکنند.
وی گفت: نیاز است باشگاههای بدنسازی رصد شوند و به موضوع باشگاه داری توجه شود، میتوان برای ۲۴۵ هزار نفر در باشگاهها شغل ایجاد کرد، ۲۲ هزار باشگاه در سطح کشور وجود دارد که بیش از سه میلیارد تومان درآمدزایی ایجاد کرده اند.
داورزنی افزود: برای ساماندهی به شرایط باشگاه داری یکی از مهمترین موارد استفاده از مواد نیروزا و مکملهای غیرمجاز است که تهدید بزرگ محسوب میشود، چون در مواردی استفاده از برخی از این هورمونها و مکمل آسیب جدی به ورزشکاران زده است.
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه باید بین باشگاههای استاندارد و سودجو تفاوت قائل شد، گفت: باید بین باشگاههای استاندارد موارد اخلاقی را هم رعایت میکنند و کسانی که فقط به تجارت و درآمدزایی از هر راهی فکر میکنند ممیزی قائل شویم، به همین علت با کمک دوستانمان در دانشگاه تصمیم به اجرای این طرح و اهدای تندیس ملی باشگاه داری به باشگاهی گرفتیم که تمام موارد را رعایت میکنند.
وی افزود: دانشگاه و وزارت ورزش برحسب ضرورت برای توجه به قشر ورزشکار باید کاری انجام میداد که بین باشگاههایی که استانداردها را رعایت میکنند با باشگاههایی که تخلف میکنند، تفاوت ایجاد شود.
معاون وزیر ورزش گفت: واحدهایی در استانها داریم که نظارت بر باشگاهها را انجام میدهند و بر همین اساس تعدادی از این باشگاهها پلمب شدند و تعدادی نیز تذکر گرفتند، تندیس ملی باشگاه داری سالم سازی و شفاف سازی به بخش خصوصی هم ورود کرده است و باید این باشگاهها نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی افزود: تعداد زیادی از ورزشکاران ملی پوش ما با پدیده استفاده از مکملها مواجه میشوند که میتوان گفت: ریشه اصلی همه دوپینگها در باشگاههای بدنسازی است؛ ورزشکارانی که میخواهند آمادگی خود را حفظ کنند، برای جلب نظر سرمربی به باشگاهها میروند و متاسفانه در بسیاری از مواقع با استفاده از مکملها آلوده میشوند.
داورزنی گفت: معضل اصلی ناآگاهی باشگاهها از مسئله دوپینگ است، در زمان دوپینگ ملی پوش ما مشخص میشود که در فلان باشگاه بدنسازی با عنوان درمان، مادهای دریافت کرده است؛ ورزشکاران رشتههای وزنه برداری، کشتی و دوچرخه سواری بیشتر در آستانه این تهدید قرار دارند، این ورزشکاران به باشگاههای خصوصی بدنسازی میروند که بعد از چند ماه معلوم میشود که از مکملی استفاده کرده اند که در فهرست دوپینگ قرار دارند.
وی به طراحی تندیس ملی باشگاه داری اشاره کرد و افزود: باشگاهها با اجرای قوانین تلاش کنند و به این تندیس دست پیدا کنند تا در آینده جامعه سالمی داشته باشیم و نیز با باشگاههای که رعایت نکنند هم برخورد جدی خواهیم داشت.