پخش زنده
امروز: -
مراسم اهدای اولین تندیس ملی باشگاه داری در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، این مراسم با حضور محمدرضا داورزنی و عبدالحمید احمدی معاونان وزارت ورزش و جوانان و نیز مدیران دانشگاه برگزار شد، عبدالحمید احمدی با طرح این مطلب که محور اصلی توسعه ورزش همگانی باشگاهها هستند، از این اماکن به عنوان کانون ارائه خدمات ورزشی به مردم و علاقمندان به ورزش در بخشهای محتلف یاد کرد.
وی با بیان این مطلب که چنین نگرشی برای وزارت ورزش و جوانان به لحاظ کمی و کیفی برای فعالیت باشگاهها بسیار اهمیت دارد، توضیحاتی را پیرامون برنامههای توسعهای و نظارتی این وزارتخانه ارائه کرد.
معاون وزیرورزش و جوانان گفت: از منظر وزارت ورزش و جوانان موضوع باشگاهها یک مقوله کاملا جدی است، بنابراین باید بتوانیم یک دیدگاه منطقی بین جمعیت کشور و تعداد باشگاههای ورزشی فعال ایجاد کنیم.
وی افزود: در چهار سال گذشته موضوع بحث ساماندهی باشگاهها و تدوین آیین نامه در وزارت ورزش و جوانان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این نگرش توسعه گرانه تعداد باشگاهها را نزدیک به ۲۲ هزار باشگاه رسانده که رقم قابل توجهی است.
احمدی با تاکید بر توسعه زیرساختهای ورزش در حوزه همگانی که این تعداد پاسخگوی نیاز ورزش ایران نیست، گفت: باید یک نسبت منطقی بین جمعیت کشور با پراکندگی در استانها و شهرستانها ایجاد کنیم تا مردم بتوانند بخشی از نیازهای ورزشی خود را طریق این باشگاهها رفع کنند.
وی لازمه تحقق این مهم را فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی برای ایجاد باشگاهها دانست و افزود: خوشبختانه این سازوکار در وزارت ورزش و جوانان توسط کمیسیون ماده پنج پیگیری شده است.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزیر ورزش و جوانان در خصوص فعالیتهای این کمیسیون از تصویب دستورالعمل تاسیس باشگاهای تخصصی با همکاری فدراسیونهای ورزشی نام برد و گفت: دستورالعملها مدون شده و توسط کمیسیون ماده پنج به استانها ابلاغ شده است که گام مهمی در زمینه توسعه ورزش همگانی با رویکرد تخصصی محسوب میشود.
وی با اشاره به این اینکه بیش از ۸۵ باشگاه با فعالیتهای عمومی و همگانی متمرکز شده اند و در رشته هایی چون آمادگی جسمانی، بدنسازی و پرورش اندام، فعال هستند، افزود: به جز نوع فعالیت در رشتههای همگانی یا حوزههای قهرمانی، کیفیت ارائه خدمات به لحاظ فنی و تخصصی از اهمیت به سزایی برخوردار است.
احمدی گفت: باشگاهها باید کانونی برای ارتقاء سطح سلامتی و نشاط اجتماعی باشند و جایی برای فعالیتهای خارج از ضوابط تایید شده مثل توزیع داروهای دوپینگ و ممنوعه به عنوان خط قرمز نباشند.
وی با این دیدگاه که ورزش مقولهای فرهنگی و اجتماعی است و یکی از شاخصههای ارزیابی باشگاهها فعالیت در این حوزهها است، افزود: باشگاهها باید از ظرفیتهای اجتماعی برخوردار باشند، به این معنی که هم ملاحظات فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار دهند و هم اینکه با نگاه مسئولیت اجتماعی و کمک به مردم برای حل مشکلات جسمانی در تلاش باشند، ضمن آنکه باید ارتقا سطح سلامت و حل آسیبهای اجتماعی را مدنظر قرار دهند.
احمدی از تدوین دستورالعمل فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی باشگاهها خبر داد و گفت: این دستورالعمل در کمیسیون ماده پنج در دست بررسی است و پس از تصویب به تمامی استانها ابلاغ خواهد شد.