ساماندها اتباع و مهاجران خارجی استان مرکزی در دستور کار قرار دارد.
اکرمی افزود: نباید بگذاریم موضوع اتباع بیگانه غیر مجاز به تهدید تبدیل شود و فرمانداران در این زمینه موظف هستند هر ۱۵ روز گزارشی از آخرین وضعیت اتباع ارائه نمایند
وی تاکید کرد: همه دهیاران و شهرداری ها مجاز نیستند از اتباع بیگانه غیر مجاز استفاده کنند.
مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجران خارجی استان مرکزی نیز گفت: تصمیماتی برای برخورد با اتباع غیرمجاز در استان مرکزی گرفته شده و طرح هایی نیز توسط دولت در این زمینه برای اجرا ابلاغ شده که برمبنای آن در ارتباط با حضور این اتباع بایستی با احتیاط برخورد شود.
حسنی افزود:طرح شناسایی صنوف دارای نیروی کار ار اتباع خارجی از ۲۳بهمن سال جاری آغاز شده و تا ۳۰فروردین ماه ۹۸ ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: این طرح از ۱۵روز گذشته با استقبال خوبی از سوی اتباع و کارفرمایان آنان مواجه شده است.
مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجران خارجی استان مرکزی گفت: اتباع حاضر در شهرستان های ممنوعه می توانند به شهرستان های اراک، دلیجان و ساوه که دفتر اتباع دارند مراجعه کنند تا با برنامه ریزی های انجام شده در راستای ساماندهی این اتباع خارجی گام برداشته شود.
طبق آمار، ۲۰هزار و ۸۱۵نفر اتباع مجاز در سطح استان وجود دارد که دارای کارت پناهندگی هستند.
بر اساس ماده 181قانون کار و بند ج ماده 11قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، کارفرمایانی که از اتباع خارجی بدون کارت و پروانه کار استفاده کنند و یا خارج از فعالیت تعیین شده در پروانه کار این کارگران را به کار گمارند، مجرم محسوب می شوند و به ازای هر روز کارکرد به پرداخت جریمه به مبلغ یک میلیون و 850هزار ریال و مجازات حبس از 91تا180 روز محکوم می شوند.