مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی: در حال حاضر هیچ برنامهای برای افزایش قیمت کود در سال آتی وجود ندارد و سیاست ما حمایت از کشاورزان است
وی گفت: بحث افزایش قیمت کود در حال حاضر یکی از دغدغههای مهم کشاورزان است و تلاش میکنیم که این دغدغه مرتغع شود و کشاورزان دچار مشکل نشوند و در همین راستا تلاش میشود که در حوزه قیمت کود برای سال آتی بهترین تصمیمات اتخاذ شود.
۱۰۰ درصد کود مورد نیاز کشاورزان در شرایط تحریم تامین میشود
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: علیرغم تحریم ها، ۱۰۰ درصد کود مورد نیاز کشور تامین شده و همه قراردادها طبق برنامه با طرفهای خارجی منعقد میشود.
حمید رسولی مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در ادامه نشست خبری افزود: دو محموله کود از کشورهای بلاروس و چین تا چند روز آیندهواردخواهد شد که هرکدام از این محمولهها به وزن ۴۰ هزار تن است.
وی گفت: محمولهای که از بلاروس و از مسیر ترکیه وارد کشور میشودکود پتاس و محمولهای که از چین میآید، حامل فسفات است.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کود وارداتی از چین و هند گفته میشود بیکیفیت است؟ افزود: همه محمولهها از منابع معتبر و با کیفیت و استانداردهای بسیار بالا وارد کردیم ضمن اینکه چین از بزرگترین صادر کننده کود در جهان است.
رسولی گفت: اینکه ما همه محمولهها را بدون تاخیر و به موقع وارد کردیم، پیام بزرگی دارد.
وی اظهار داشت: امسال اتفاقات خاصی افتاده و تأمین نهادههای کشاورزی را حساستر کرده است.
رسولی اضافه کرد: تحریمها و چالشهای بینالمللی عامل بازدارنده بود و مبادلات بینالمللی ما را تحتالشعاع قرار داد، اما شرکت خدمات حمایتی کشاورزی توانست همه مشکلات را پشت سر بگذارد.
وی ادامه داد: همه برنامههای انعقاد قرارداد کامل انجام شده و نهادههای مورد نیاز حتی با ۲۲۵ هزار تن ذخیره استراتژیک تأمین شده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: امسال در تیرماه به مدت ۴۰ روز با پتروشیمیها چالش داشتیم که در نهایت باتوافقی که حاصل شد، میزان کود ازته که دراختیار ما قرار دادهاند، بسیار قابل توجه و بیسابقه است.
وی اضافه کرد: در پی ۱۰ ماه گذشته، شرکتهای پتروشیمی یک میلیون و ۲۳۰ هزار تن کود اوره دراختیار ما قرار داده است و ماههای بهمن و اسفند هم برنامه حمل ۶۰۰ هزار تن کود اوره را داریم.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با ابراز امیدواری نسبت به سال آینده و ارزیابی مثبت از آن، اظهار داشت: در حال حاضر ۸۱ درصد انواع کودها در داخل تولید و صددرصد کود اوره نیز توسط شرکتهای پتروشیمی داخل تأمین میشود.
وی همچنین با بیان اینکه تاکنون ۸۴ درصد کود مورد نیاز کشور به میزان ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن خریداری و تأمین شده است، گفت: ۱۶ درصد بقیه هم تا آخر ماه طبق برنامه محقق خواهد شد.
رسولی با بیان اینکه قیمت کودهای یارانهای درسه سال گذشته هیچ افزایش قیمتی نداشته است، افزود: ما تلاش میکنیم تا کود را به قیمت مناسب دراختیار کشاورزان قرار دهیم، اما قیمت سال آینده هنوز مشخص نشده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قرار است افزایش قیمتی برای کود در سال آینده ایجاد شود؟ گفت: هنوز تصمیمگیری نشده است و شرایط جدید باید پیش بیاید و آن موقع تصمیمی اتخاذ میشود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، مصرف کود در بخش کشاورزی را بسیار مهم دانست و افزود: مصرف کود کشور ما نصف میانگین جهانی و یک سوم کشورهای پیشرفته است.
رسولی اظهار داشت: میانگین مصرف کود در ایران ۶۰ کیلو گرم در هکتاراست.
وی همچنین با بیان اینکه مصرف انواع کود در بخش کشاورزی تناسب لازم را ندارد، گفت: ۸۰ درصد کودهایی که استفاده میشود ازت، ۱۵ درصد فسفات و ۵ درصد پتاس است و ما یک سال گذشته توانستیم این تناسب را به ترتیب؛ ۷۰، ۲۰ و ۱۰ تبدیل کنیم، اما هنوز با استانداردهای جهانی فاصله وجود دارد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به اینکه کیفیت کودهای وارداتی از چین و هند پایین ا ست، افزود: چین یکی از بزرگترین تأمینکنندگان کود در جهان است و خریدهای ما از منابع معتبر و منطبق با استانداردهای فائو انجام میشود، در مرحله گمرک و بارگیری هم چهار مرحله بازرسان بینالمللی از محمولهها نمونه برداری و آزمایش میکنند و پس از اطمینان از کیفیت، ترخیص میشود.
وی اضافه کرد: اخیرا مؤسسه آب و خاک هم سلامت کودهای وارداتی را تأیید کرده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین درباره تقلبی بودن کودهای شیمیایی گفت: به هر حال تقلب اتفاق میافتد و برخی در کیسههای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، کود بستهبندی میکنند و به مردم با قیمت زیاد میفروشند.
وی افزود: در سال جاری ۲۶ پرونده قضایی داشتیم و به دادگاه معرفی شدند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مصرف کودها پراکنش مناسبی ندارند، گفت: مؤسسه آب و خاک اعلام کرده که برای رسیدن به کشاورزی پایدار، ۳ میلیون تن کود باید استفاده شود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص آخرین جزئیات واگذاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به سازمان تعاون روستایی افزود: براساس مصوبه قانونی ۱۳۸۵ شرکت خدمات حمایتی کشاورزی باید واگذار شود و فینفسه این چیز خوبی است، اما از آنجایی که وظیفه این شرکت در تأمین نهاده مورد نیاز بخش کشاورزی به امنیت غذایی کشور گره خورده است، باید تصمیم درستی در این زمینه اتخاذ شود.
وی ادامه داد: الان ۱۱ سال است که این واگذاری محقق نشده و ما انتظار داریم هر زمانی که این واگذاری انجام شد، به شکل صحیح و درست انجام شود.
رسولی همچنین گفت: درسالهای گذشته مذاکرات و کارهای کارشناسی در این زمینه انجام شده، اما، چون موضوع تأمین نهاده شوخیبردار نیست، باید با حساسیت بیشتری در این زمینه برخورد کرد.