مصرف كود شيميايي در كشاورزي بايد ساماندهي شود
مدير عامل شركت خدمات حمايتي کشاورزي مصرف کود شیمیایی در کشور را يك سوم استاندارد جهاني دانست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما ؛
يزدان سيف در نشست خبري درباره تامين و توزيع انواع كودشيميايي به كشاورزان افزود:ميانگين مصرف عنصر پايه كود در دنيا 120 كيلوگرم در هر هكتار و در ایران مصرف كودشيميايي کشاورزي را 57 كيلوگرم در هكتار است .
مدير عامل شركت خدمات حمايتي کشاورزي با تاكيد بر اينكه تغذيه گياهان كشور وضع مطلوبي ندارد ، گفت : مصرف كودشيميايي کشاورزي 57 كيلوگرم در هكتار و يك سوم استاندارد جهاني است.
وي اعلام كرد : سال 1384 مصرف كودشيميايي در ايران 115 كيلوگرم در هكتار بود كه به 36 كيلوگرم كاهش يافته است و البته در دولت يازدهم اقدمات مناسبي شده است.
سيف اظهار داشت : پارسال ميزان مصرف كودشيميايي براي غني سازي خاك و تغذيه گياهان به 57 كيلوگرم در هكتار رسيد و رتبه ما را در جهان به 90 رساند.
وي گفت : سال 2012 ايران در مصرف كود رتبه 117 جهان را داشت.
مديرعامل شركت خدمات حمايتي کشاورزي تاكيد كرد : خاك نيازمند برخي املاح است كه با مصرف انواع كود تامين مي شود اما گياهان ما از لحاظ تغذيه اي دچار فقر غذايي است كه عملكرد اقتصادي را كاهش مي دهد.
*كود كشاورزي به طور کامل تامین شده است
مدير عامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي گفت : کود مورد نياز کشاورزان تامين شده است و كمبودي نداريم.
يزدان سيف ادامه داد : کود مورد نياز کشاورزي 4 ميليون و 700 هزار تن است که البته همه ان استفاده نمي شود و کود مصرفي کاهش يافته است.
وي گفت: بر اساس برآوردهاي سالهاي گذشته کشاورزي يک ميليون و 600 تا 700 هزار تن کود مصرف مي کند که مهر ماه گذشته يک ميليون و 100 هزار تن آن تحويل شده است.
سيف اظهار داشت : 700 هزار تن کود شيميايي نيز موجود است و هيچ دغدغه اي براي تامين کود نداريم.
وي گفت : افزايش قيمت کود در سال هاي گذشته به ميزان 1400 تا 2000 درصد و مشکل تامين در دولت گذشته دو عامل عمده در کاهش مصرف کود است.
مدير عامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي افزود: در سالهاي 85 و 86 ميزان مصرف کود 4 ميليون تن بود که علاوه بر خريد 14 ميليون تن محصولات کشاورزي 500 هزار تن نيز گندم صادر شد.
سيف گفت: قيمت هر کيلوگرم کود شيميايي براي کشاورزان 700 تومان است.