به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل ؛ سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در هاله ای از ابهام قرار گرفته است .
اعضای کمیسیون انتخابات افغانستان اعلام کردند: تاکنون سازمان ملل متحد و کشورهای کمک کننده به افغانستان ، تامین بودجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور را نپذیرفته اند و اکنون کمیسیون انتخابات برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با کمبود شدید بودجه مواجه است.
«ملیحه حسن» عضو کمیسیون انتخابات افغانستان گفت: تاکنون جامعه بین المللی برای تامین بودجه انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور به طور رسمی متعهد نشده است.
هزینه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نزدیک به یک صد میلیون دلار برآورد شده است.
سازمان های ناظر بر روند انتخابات افغانستان گفته اند: سازمان ملل و کشورهای کمک کننده تازمانی که در کمیسیون انتخابات اصلاحات صورت نگیرد ، بودجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تامین نخواهند کرد.
از سوی دیگر روند مذاکرات صلح آمریکا با گروه طالبان ادامه دارد و هفته گذشته چهارمین دور این مذاکرات در قطر به پایان رسید و قرار است دور پنجم این مذاکرات 25 فوریه (6 اسفند) برگزار شود.
تشکیل دولت موقت درصورت به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح با گروه طالبان از جمله مسایلی است که در محافل سیاسی و رسانه ای افغانستان مطرح می شود.
اگرچه رییس جمهور افغانستان با طرح تشکیل دولت موقت در این کشور به شدت مخالفت کرده اما شنیده ها حاکی از آن است که در صورت وارد شدن گروه طالبان به روند صلح و مشارکت این گروه در روند سیاسی ، پیش بینی می شود دولت موقت در افغانستان تشکیل شود.
کمیسیون انتخابات افغانستان زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور را با سه ماه تاخیر 29 سال آینده تعیین کرده است.
هجده نفر از جمله اشرف غنی ، عبدالله عبدالله ، حنیف اتمر و حکمتیار برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نام نویسی کرده اند.
البته کمسیون انتخابات افغانستان با گذشت چهار ماه از برگزاری انتخابات جنجالی مجلس نمایندگان این کشور ، تاکنون موفق به اعلام نتایج قطعی این انتخابات نشده است.