وضعیت اجتماعی و فرهنگی سکونت گاه غیررسمی استان مرکزی بررسی شد.
فتح آبادی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در این نشست بر لزوم تصمیم گیری در خصوص مسائل اجتماعی استان تاکید کرد و گفت: با توجه به بررسی های بعمل آمده از وضعیت این سکونت گاه ضروری است که اقدامات عملی برای ساماندهی و ارتقاء وضعیت آن انجام شود.
اکرمی با اشاره به محدودیت های اعتباری در مناطق حاشیه نشین افزود: اگر چه امکانات و اعتبارات لازم برای بهبود وضعیت این مناطق به حد کافی در اختیار نیست اما باید بدون توقف در روند عملیاتی توسعه این مناطق و با تکیه بر امکانات موجود همچنان به فعالیت خود ادامه دهیم تا شاهد ارتقاء شاخص های اجتماعی در این مناطق باشیم.
وی همه دستگاه های ذیربط را مکلف کرد تا ظرف مدت دو هفته تا برنامه های خود در زمینه عمرانی، اجتماعی و ... به اداره کل راه و شهرسازی استان ارائه تا با توجه به آن برای اعتبارات مورد نیاز سال آینده برنامه ریزی شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در ادامه به برگزاری همایش ملی پیشگیری از آسیب های اجتماعی اسفند ماه در اراک اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت موضوع آسیب های اجتماعی همه دستگاه های اجرایی برای برگزاری هرچه بهتر این همایش همکاری لازم را داشته باشند تا همایشی آبرومند در استان برگزار شود.
در این نشست همه دستگاه های اجرایی مکلف شدند تا برنامه های خود را در راستای توسعه اجتماعی کوی امام علی به دفتر اجتماعی استانداری ارسال کنند و فرمانداری نیز مکلف شد تا نظارت لازم را بر اجرای برنامه دستگاه های اجرایی در این منطقه را داشته باشد.
همچنین اداره کل آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و مسکن و شهرسازی مکلف شدند تا برای توسعه زیرساخت های این منطقه تلاش کنند.
سند سکونتگاه های غیررسمی استان مرکزی از اردیبهشت ماه امسال توسط استاندار مرکزی به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده و با 453 برنامه کلیدی توسط 29 دستگاه مشارکت جو در سطح 30سکونتگاه غیررسمی شهرستان های اراک و ساوه اجرایی می شود.
بهبود مولفه های رفاهی و اجتماعی زندگی ساکنان مناطق حاشیه ای و بافت های فرسوده و تقویت سواد فرهنگی و مهارتی در کنار مشارکت جویی آنان در امور خود به صورت هدفمند در برنامه های بازافرینی شهری و سند سکونتگاه های غیررسمی دیده شده است.
هفت درصد جمعیت اراک و نوزده درصد جمعیت ساوه در بافت فرسوده زندگی می کنند.