پخش زنده
امروز: -
شاخص های سرمایه اجتماعی استان مرکزی با اقدامات هدفمند 13 رتبه بهبود پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: سرمایه اجتماعی و اعتماد سازی مردمی در لایه های جمعیتی به ویژه سکونتگاه های غیر رسمی این استان با راهبردهای هدفمند و اعتمادسازی افزایش یافته است.
فتح آبادی افزود: نتایج برنامه پیمایش سرمایه اجتماعی استان مرکزی در سال های 93 و 97 بیانگر آن است که شاخص های مختلف این برنامه در سطح کلان، میانی و خرد با اقدامات هدفمند از رتبه 26 به 13 بهبود پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: برنامه های سند سکونتگاه های غیر رسمی و مداخلات هدفمند دستگاه های اجرایی در اقدامات بازآفرینی شهری، تسهیل گری فرهنگی و اجتماعی، مداخلات نشاط اجتماعی، تقویت ارتباطات بین فردی و توانمندسازی از جمله موارد رصد شده در این برنامه است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: این بهبود رتبه در سرمایه اجتماعی در شرایطی است که برخی مسایل اقتصادی و اجتماعی در سال های اخیر نیز به نوبه خود به عنوان عوامل اثرگذار بر سطح رضایتمندی جوامع هدف حاکم بوده است.
فتح آبادی اضافه کرد: سند سکونتگاه های غیررسمی استان مرکزی از اردیبهشت ماه امسال توسط استاندار مرکزی به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده و با 453 برنامه کلیدی توسط 29 دستگاه مشارکت جو در سطح 30 سکونتگاه غیررسمی شهرستان های اراک و ساوه اجرایی می شود.
وی اظهار کرد: بازه زمانی اجرایی این سند یک سال است و تلاش شده که با برون سپاری و مشارکت فعالانه سازمان های مردم نهاد اثربخشی راهبردها و نظارت بر اقدامات با دقت و حساسیت پی گرفته شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی به راه اندازی 2 دفتر تسهیلگری در مناطق حاشیه ای اراک و ساوه اشاره کرد و افزود: دفاتر تسهیلگری در شناسایی افراد در معرض آسیب، بالا بردن شاخص های تاب آوری اجتماعی، آموزش های مهارتی و امور مداخله گر درمان اجتماعی فعالیت می کنند و پیوست های اجتماعی را در مناطق حاشیه ای تقویت کرده و گفتمان سازی همسانی را در مفاهیم اجتماعی در سکونتگاه های غیر رسمی بسط می دهند.
فتح آبادی تصریح کرد: بهبود مولفه های رفاهی و اجتماعی زندگی ساکنان مناطق حاشیه ای و بافت های فرسوده و تقویت سواد فرهنگی و مهارتی در کنار مشارکت جویی آنان در امور خود به صورت هدفمند در برنامه های بازافرینی شهری و سند سکونتگاه های غیررسمی دیده شده است.
فتح آبادی عنوان کرد: شهرداری اراک امسال در این طرح از محل اعتبارات بازآفرینی شهری با بودجه هشت میلیارد و 500 میلیون ریال اقدام به پله گذاری معابر سخت گذر، ساماندهی جداول و کف سازی کوچه های منطقه حاشیه ای کوی سجادیه کرده و شیب های تند معابر و نواقص گذرها را رفع کرده که این مهم در بهبود اعتماد مردمی به حوزه مدیریتی، دستگاه های دولتی و سرمایه اجتماعی به طور مستقیم تقش داشته است.
شاخص های سرمایه اجتماعی مهمترین داشته هر جامعه ای در روند توسعه ای است و از این منظر هم افزایی توان دستگاه های اجرایی استان در برنامه های هماهنگ و مشترک مدیریت آسیب های اجتماعی به عنوان مهمترین اولویت استان مرکزی برجسته سازی شده است.