ایران جایگاه نخست را در میان ۵۷ کشور اسلامی از نظر تولید علم در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی به خود اختصاص داده است.
چکیده مصاحبه پژوهشی:
- ایران جایگاه نخست را در میان ۵۷ کشور اسلامی از نظر تولید علم در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی به خود اختصاص داده است.
- ایران همچنین با ثبت بیش از ۲۵۵۰۰ مدرک در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۸، جزء ۱۵ کشور برتر جهان از نظر میزان تولید علم قرار می گیرد.
- رتبه علمی جمهوری اسلامی ایران در جهان در سال 1395 به رتبه شانزدهم جهاسید.
- دانشمندان ایرانی در ۱۰ قلمرو بیشترین سهم را در تولید علم کشور داشته اند. مجموع سهم ۴ قلمرو پژوهشی مهندسی، شیمی، علم مواد و فیزیک؛ ۵۳.۸ درصد در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده اند.
- تعداد کل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از تعداد ۲۲۳ موسسه در سال ۱۳۵۷ به ۲ هزار و ۹۸۳ موسسه تاکنون افزایش داشته است.
- تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از ۵ هزار و ۵۸۰ نفر در سال ۱۳۵۷ به ۸۰ هزار و ۹۷ نفر تاکنون رسیده است.
- ایران از نظر سهم فارغ التحصیلان دانشگاهی حوزه فنی و مهندسی، در رتبه دوم جهان قرار دارد.
- نشریات علمی - پژوهشی کشور با رشد ۵۲ برابری و از ۲۰ عنوان در ابتدای انقلاب اسلامی به یک هزار و ۴۷ عنوان نشریه تاکنون رسیده است.
- ایران در فناوری نانو در رتبه ششم جهان ایستاده است.
- کسب رتبه نخست تولید واکسن و سرم در خاورمیانه، تولید ۳ میلیارد واکسن انسانی و دامی در ۶۵ نوع مختلف از دستاوردهای حوزه زیست فناوری کشور است.
پژوهش خبری صدا وسیما:بر اساس آخرین داده های پایگاه های معتبر استنادی جهان، جمهوری اسلامی ایران توانسته است با ثبت بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ مدرک در پایگاه استنادی ISI برای نخستین بار، در زمره ۱۵ کشور برتر دنیا از منظر تولید علم قرار گرفته است. ایران رتبه نخست تولید علم را در جهان اسلام کسب کرده و بیش از ۲۲ درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده است. در این چارچوب در مصاحبه پژوهشی با سرکار خانم : نفیسه عمادی کارشناس نهاد ریاست جمهوری موضوع « تولید علم در کشور چه روندی را طی کرده است ؟ » را با طرح سئوالات زیر مورد بررسی و واکاوی قرار دادیم:
متن کامل این مطلب دراینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// مهدی ناجی