ظرفیت پستهای برق کشور (انتقال، فوقتوزیع و توزیع) در طول ۴۰ سال گذشته نزدیک به ۱۴ برابر افزایش یافته و از مرز ۳۷۸ هزار مگاولت آمپر گذشته است
نگاهی به فعالیتهای این صنعت در زمینه احداث پستهای برق (انتقال، فوقتوزیع و توزیع) حکایت از آن دارد که ظرفیت پستهای یاد شده در سال ۵۷ و همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به حدود ۲۶ هزار و ۸۰۷ مگاولت آمپر میرسید که با همت تلاشگران صنعت برق این رقم در ابتدای دولت یازدهم به حدود ۳۰۴ هزار مگاولت آمپر و هم اکنون به ۳۷۸ هزار و ۷۳۸ مگاولت آمپر رسیده است؛ بنابراین در مدت زمان فعالیت دولت تدبیر و امید بیش از ۷۴ هزار مگاولت آمپر ظرفیت جدید در میان پستهای برق کشور ایجاد شده است. همچنین براساس برآورد صورت گرفته ظرفیت پستهای برق کشور (انتقال، فوقتوزیع و توزیع) نسبت به ابتدای انقلاب ۱۴ برابر افزایش پیدا کرده است و ۱۰۰ درصد تجهیزات آنها ساخت داخل است.
ظرفیتهای پستهای شبکه انتقال و فوق توزیع کشور در ابتدای انقلاب ۱۸ هزار و ۴۷۷ مگاولت آمپر بوده است
برای اطلاع بیشتر از جزئیات اقدامات صورت گرفته خوب است بدانید ظرفیتهای پستهای شبکه انتقال و فوق توزیع کشور در ابتدای انقلاب ۱۸ هزار و ۴۷۷ مگاولت آمپر بوده است که تا ابتدای دیماه سال جاری با افتتاح پستهای جدید این رقم به ۲۵۷ هزار و ۱۶۰ مگاولت آمپر افزایش یافته و در حال حاضر نیز ظرفیتهای پستهای جدید انتقال و فوق توزیع که با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال ساخت و تکمیل شدن هستند به ۹ هزار و ۳۴۵ مگاولت آمپر رسیده است.
همچنین ظرفیت ترانسفورماتورهای توزیع نیز در سال ۵۷ حدود هشت هزار و ۳۳۰ مگاولت آمپر بوده که این رقم هم اکنون از مرز ۱۲۱ هزار مگاوات آمپر گذشته است.
تعداد ترانسفورماتورهای توزیع هم از ۲۶ هزار دستگاه ابتدای انقلاب به حدود ۷۰۵ هزار دستگاه رسیده است و تمامی تجهیزات آن نیز ساخت داخل است؛ بنابراین تعداد ترانسفورماتورهای توزیع موجود در کشور نسبت به سال ۵۷ بیش از ۲۷ برابر افزایش یافته است.
طول شبکه برق سه استان غربی کشور به ۸ هزار کیلومتر رسید
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب با اشاره به اینکه هم اکنون طول شبکه برق منطقهای غرب به هشت هزار و ۳۴۱ کیلومترمدار انتقال و فوق توزیع رسیده است، گفت: ظرفیت پستهای انتقال این شرکت نیز به ۱۱ هزار و ۱۸۵ مگاولت آمپر افزایش یافته است.
علی اسدی به تشریح دستاوردهای این شرکت در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: این شرکت مسئولیت تأمین انرژی الکتریکی از نیروگاه و تحویل به شرکتهای توزیع در سطح انتقال در سه استان کرمانشاه، کردستان و ایلام در محدودهای به وسعت ۷۴ هزار کیلومترمربع و جمعیتی بالغ بر چهار میلیون و دویست هزار نفر را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر طول شبکه برق منطقهای غرب به هشت هزار و ۳۴۱ کیلومترمدار انتقال و فوق توزیع رسیده است، گفت: هم اکنون ۱۱۷ ایستگاه انتقال و فوق توزیع به ظرفیت ۱۱ هزار و ۱۸۵ مگاولت آمپر در استان احداث شده و ظرفیت تولید نیروگاههای نصب شده در حوزه برق غرب به سه هزار و ۲۶۴ مگاوات رسیده است.
اسدی تعداد مشترکین حوزه شرکت برق منطقهای غرب را یک میلیون و ۶۱۴ هزار مشترک اعلام کرد و افزود: از این تعداد حدود ۷۵۷ هزار مشترک مربوط به استان کرمانشاه هستند که ۴.۷ درصد مشترکین کل کشور را شامل میشوند.
ظرفیت تولید نیروگاههای نصب شده در حوزه تحت سرپرستی این شرکت سه هزار و ۲۶۴ مگاوات است
مدیرعامل برق منطقهای غرب ادامه داد: ظرفیت تولید نیروگاههای نصب شده در حوزه تحت سرپرستی این شرکت سه هزار و ۲۶۴ مگاوات است که از این میزان حدود هزار و ۶۲۴ مگاوات در استان کرمانشاه واقع شده است.
وی افزود: خوشبختانه سرمایه گذاریهای بسیار خوبی در سطح استان و منطقه در رابطه با احداث نیروگاهها صورت گرفته و هم اکنون دوازده نیروگاه اعم از نیروگاههای بخاری، گازی و برقآبی در حوزه برق منطقهای غرب فعال میباشند.
اسدی در خصوص نیروگاههای تولید پراکنده گفت: در بحث نیروگاههای تولید پراکنده، چهار نیروگاه در شهرستانهای هرسین، مریوان، قصرشیرین و اسلام آباد غرب با پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰ درصد در دست ساخت است و امیدواریم با حمایت بانکها، این پروژهها تکمیل و کمک شایانی به تولید انرژی پاک در منطقه گردد تا از این نظر هم به شاخص مطلوبی در منطقه و کشور برسیم.
اسدی پیک بار در برق غرب را هزار و ۸۳۹ مگاوات برشمرد و افزود: ظرفیت پستهای انتقال در شرکت برق منطقهای غرب ۱۱ هزار و ۱۸۵ مگاولت آمپر است که پنج هزار و ۶۵۶ مگاولت آمپر آن در استان کرمانشاه است.