به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ عباس سروش در جلسه هم اندیشی وزیر و معاونان وزارت نیرو با رئیس جمهور با بیان اینکه ایران ۴ درصد انرژی جهان را مصرف میکند، اما تنها ۴ دهم درصد از درآمد جهانی را تولید میکند، گفت: مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست به همین دلیل ما طرحی را تنظیم کرده ایم با عنوان "طرح نجات" که هدف اصلی آن کاهش اتلاف انرژی و صرفه جویی در مصرف برق است.
وی با بیان اینکه طرح نجات بر تبدیل صرفه جویی انرژی به چرخههای ثروت ساز متمرکز شده است، افزود: در این طرح مصرف کنندگان خانگی میتوانند با صرفه جویی برق آن را در بازار مبادله کنند و درآمد حاصل از این صرفه جویی به خود خانوارها باز میگردد.
سروش راه اندازی نیروگاههای مجازی و حمایت از استارتاپهای فعال در زمینه صرفه جویی انرژی را از دیگر بخشهای طرح نجات عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح امیدواریم از اتلاف مصرف انرژی در کشور جلوگیری کنیم.
وی یکی دیگر از اولویتهای معاونت آبفای وزارت نیرو را ارتقاء دیپلماسی برق و انرژی با هدف عمق بخشی به بازارهای منطقه به ویژه آسیای غربی عنوان کرد و ادامه ادامه داد: در همین راستا اخیراً با کشور عراق قراردادی تنظیم کرده ایم تا برق عراق را توسعه دهیم و ظرف سه سال خاموشیهای این کشور را به صفر برسانیم که این مسئله نقطه عطفی در دیپلماسی انرژی کشور محسوب میشود.
معاون آبفا وزیر نیرو به همکاری با کشورهایی نظیر روسیه و چین اشاره کرد و گفت: با این کشورها نیز گفتگوهایی شده تا با همکاری آنها در منطقه اکو کارهایی در زمینه انتقال برق و انرژی انجام دهیم.
سروش تعاملات استراتژیک با ترکیه را یکی دیگر از محورهای دیپلماسی برق و انرژی در وزارت نیرو عنوان کرد و افزود: در این زمینه توافقی با ترکیه حاصل شده تا بتوانیم به این کشور گاز بدهیم و در ازای آن برق دریافت کنیم.
وی گفت: طرح پروتکل جابجایی آزاد انرژی با کشورهای آسیای غربی و اروپا، از دیگر محورهای دیپلماسی برق و انرژی است که طی آن در نظر داریم تکنولوژی کشورهای اروپایی را وارد کشور کنیم و با ارائه سوخت ارزان، زمین و نیروی کار، آنها را تشویق کنیم تا در ایران نیروگاه احداث و برق تولیدی را به کشورهای همسایه صادر کنند.
معاون آبفا وزیر نیرو در مورد طرحهای توسعهای صنعت برق کشور هم افزود: عملیات بهره برداری از ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید و همچنین افزایش ظرفیت تولید نیروگاههای تجدید پذیر به ۴ هزار واحد و ارتقاء راندمان نیروگاههای حرارتی کشور به حداقل ۴۰ درصد از مهمترین برنامههای این وزارتخانه در صنعت برق است.
سروش ارتقاء و بهبود فضای کسب و کار، کاهش تلفات شبکه توزیع به زیر ۱۰ درصد، بهبود شاخصهای بهره وری در شبکه برق، اجرای ساز و کارهای زیست محیطی و ایمنی و هوشمند سازی شبکه و بهینه سازی توزیع برق را از دیگر برنامههای وزارتخانه نیرو در بخش آبفا اعلام کرد.