مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور رسالت آبخوانداری را در حفظ و پایداری آب در چرخه طبیعت دانست.
وی ادامه داد:بهره برداری نادرست از این منبع طبیعی که منجر به تخلیه آبخوانها و فرونشست دشتها شده است، در صورت عدم مدیریت میتواند امنیت غذایی و حیات اقتصادی و اجتماعی مردم را متاثر و توازن عرصههای طبیعی و تعادل اکولوژیک و هیدرولوژیک حوزههای آبخیز را با چالش جدی مواجه سازد.
مدیرکل کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها گفت: پایداری تولید کشاورزی و عرصههای طبیعی کشور در شرایط تنگنای آب موجود، سازگاری با کم آبی، استمرار تولید آب در سطح حوزههای آبخیز و جلوگیری از مهاجرتهای اقلیمی مستلزم اعمال رویکردهای جامع نگر و بهره برداری اصولی و بهینه از ظرفیت بارشها و سیلابها در راستای مدیریت خشکسالی و کم آبی است.
حسین پور تاکید کرد: آبخوانداری با شیوههای بهره برداری مناسب از باران در سطح حوزههای آبخیز، ضمن کاستن از شدت وقوع سیلابهای مخرب از طریق افزایش زمان تمرکز سیلاب و ایجاد فرصت نفوذ جریانهای سطحی، کاهش تبخیر و تغذیه آبخوانهای زیرزمینی، علاوه بر احیای عرصههای طبیعی، امکان دستیابی به آب را به صورت پایدار با استفاده از روشهای ساده و بومی میسر میسازد.
مدیرکل آبخوانداری سازمان جنگلها اضافه کرد: نتایج ارزیابیها نشان میدهد، هر هکتار عملیات آبخوانداری سالانه ۱۰۰۰ مترمکعب آب در زمین ذخیره میکندو نمونههای فراوان اجرای فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری حاکی از کاهش خسارات سیل به میزان بیش از ۵۰ و ۷۰ درصد در مناطق مختلف کشور بوده و در برخی موارد نیز بطور کامل و ۱۰۰ درصد از خسارات سیل پیشگیری کرده و همچنین موجبات افزایش آبدهی قنوات به میزان بیش از ۲ تا ۳ برابر فراهم شده و به جبران بخشی از افت سطح ایستابی و کاهش بیلان منفی آبخوانهای کشور در مناطق تحت پوشش فعالیتهای اجرایی کمک کرده است.
حسین پور با اشاره به فعالیتهای سال جاری از محل صندوق توسعه ملی در سطح ۸۰۰ هزار هکتار از آبخیزهای کشور گفت: گستردگی حوزههای آبخیز کشور و ضرورت انجام فعالیت در ۸۰ درصد عرصههای باقیمانده در وضعیت بحران آب موجود، بیانگر این است که در شرایط کنونی بیش از پیش نیارمند توسعه فعالیتهای آبخوانداری در کشور هستیم.