پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی اقدامات آبخیزداری را مایه خیر و برکت کشور دانست و گفت: این اقدامات می توانست در سال های گذشته تر از این هم با این وسعت و حجم انجام شود اما معلوم شد هر گاه به کاری اعتقاد داشتیم و اراده کردیم، توانستیم آن کار را بخوبی انجام دهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمود حجتی امروز در جمع مدیران منابع طبیعی سراسر کشور با بیان اینکه امسال علاوه بر کمک های صندوق توسعه ملی 593 میلیارد تومان از سوی استانداران استان ها به کمک منابع طبیعی آمد، افزود: این همان همت، پشتکار و اراده ای است که خواستیم و انجام شد.
وی اقدامات آبخیزداری را نمونه بارز خواستن و توانستن دانست و گفت: هیچ گاه کوتاهی ها و کارهای گذشته را که انجام نشده است به دیگران نسبت ندهیم بلکه بهترین داور وجدان آدمی است و در دادگاه وجدان، خودمان را محکوم کنیم نه دیگران را !
اقدامات آبخیزداری را مستند سازی و به افکار عمومی اطلاع رسانی کنید
حجتی تاکید کرد: اقدامات آبخیزداری، مستندسازی و از طریق شبکههای تلویزیونی استانی و ملی به مردم، مسئولین و افکار عمومی اطلاع رسانی شود تا جامعه از اقداماتی که انجام می شود مطلع شوند.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه باید از اخبار فرسایشی و ملال آور دوری کرد و به جامعه اخبار امیدبخش داد، تصریح کرد: چه خبری برای مردم بهتر از خبر آبخیزداری که می تواند سفره های زیر زمینی را تقویت کند، پوشش گیاهی را افزایش و از سیل جلوگیری نماید؟!
وی با بیان این پرسش که چرا نباید دنبال اخبار و گزارشات روحیهبخش در جامعه باشیم، گفت: همه فواید و کارکرد اجرای طرح های آبخیزداری برکت است و هم مقام معظم رهبری و هم دولت بر اجرای آن به عنوان یک راهکار اساسی در سال های کم آبی و پر آبی تاکید و عنایت دارند؟
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه نشست مدیران منابع طبیعی ستادی و استانی تاکید داشت: اگر با مردم با مهربانی رفتار شود قطعاً آنان بهترین حافظان منابع طبیعی خواهند بود و اگر باورمان بر این باشد که با مردم خوب رفتار می کنیم هیچ موقع نخواهیم توانست، راه حل درستی برای جایگزین کردن رفتارمان پیدا کنیم.
وی گفت: در هر عرصه ای که فعالیت می کنیم باید خودمان را بدهکار مردم بدانیم.
بهترین مرتعدار خود مردم هستند
حجتی در ادامه رفتار های تقابلی و اداری صرف را مانع ایجاد ارتباط با مردم برشمرد وافزود: بهترین مرتعدار خود مردم هستند و مدیریت مراتع را به مردم واگذار و خود ناظر بر کارها باشید.
وی تصریح کرد: در واگذاری مراتع به مردم نهایت دقت را داشته باشید تا حقی از کسی پایمال نشود و اصلاً لزومی ندارد افرادی که دام ندارند سند و پروانه چرای دام داشته باشند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: بیش از 80 درصد روستاهای کشور گازرسانی شده است و وابستگی روستانشینان به چوب جنگل کم شده است، میزان دام ها در کشتارگاه ها رو به کاهش است و منابع طبیعی مشکلاتش در این زمینه ها روز به روز کمتر شده است، اینها امروز همه به کمک منابع طبیعی آمده اند و باید از ظرفیت موجود مردمی برای پایداری و شکوفایی منابع طبیعی استفاده کرد.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان سخنان خود بر تثبیت شن های روان در سیستان و بلوچستان، ریگان استان کرمان و بمپور تاکید کرد و افزود: دولت برای سال 98 جهت مقابله با بیابان زایی این استانها 1000 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است.
در ارزیابی اجرای طرح های آبخیزداری رضایت مردم را به عینه دیده ایم
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست وزیر جهاد کشاورزی و مدیران منابع طبیعی گفت: در سفرهایی که برای ارزیابی کارها به استان ها داشته ایم به عینه رضایت مردم را در اجرای طرح های آبخیزداری دیده ایم و این رضایت مردم موجب خوشحالی ماست.
خلیل آقایی به مدیران منابع طبیعی توصیه کرد: نهایت مهربانی را با مردم داشته باشند زیرا مردم رفتار مناسب ما را ببینند برای حفاظت از منابع طبیعی با ما همدل و هم جهت می شوند.
وی با بیان اینکه نباید آسان ترین راه برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی را تشکیل پرونده تخلف و روانه کردن مردم به دادگاه ها بدانیم، گفت: در استانی مدیر منابع طبیعی نگذاشت که یک مرد روستایی را بخاطر تخریب منابع طبیعی به دادگاه ببرند و این حرکت سبب شد آن مرد روستایی به مدیر منابع طبیعی اعلام کند که من آماده ام آن بخش از زمینی را که ندانسته تخریب و تصرف کرده ام احیا و درختکاری کنم و این نشان می دهد هر جا با مردم رفتار و برخورد مناسب داشته ایم خودشان داوطلب شدند تا از منابع طبیعی حفاظت کنند.
وزیر برای اجرای طرح های آبخیز داری جلوتر از منابع طبیعی است
وی گفت: حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حمایت از آبخیزداری و آبخوانداری جلوتر از منابع طبیعی است و این مایه دلگرمی بوده و از طرفی مسئولیت ما را در ادامه مسیر سنگین تر می کند.
مسئول اول منابع طبیعی کشور در ادامه افزود: مدیران در استان ها اجرای پروژه های آبخیزداری را به طور مستمر و تا حصول نتیجه پیگیری کنند.
آقایی گفت: پول صندوق توسعه امانتی است که از سوی مقام معظم رهبری در اختیار ما قرار گرفته که باید در چگونگی هزینه کرد آن با دقت و موشکافانه عمل کنیم.
مشارکت مردم بهترین راه برای حفظ، احیا و مدیریت منابع طبیعی است
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین گفت: مشارکت مردم و جوامع محلی بهترین راه برای حفظ، احیا و مدیریت منابع طبیعی است و اقدامات انجام شده در طرح های آبخیزداری باید به اطلاع عموم، نمایندگان مجلس، امامان جمعه و استانداران و فرمانداران رسانده شود.
آقایی به نقل از یکی از نمایندگان مجلس یادآور شد؛ فکر نمی کردیم که روزی یکی از اولویت های مهم کشوری موضوع آبخیزداری باشد اما مقام معظم رهبری اهمیت کارکرد های آبخیزداری و آبخوانداری را برای مجلس ترسیم کرده اند.
اقدامات آبخیزداری 70 درصد رشد داشته است
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مجموعه عملیات آبخیزداری که در قالب مدیریت جامع انجام می شود هم اکنون در 684 نقطه و در 349 شهرستان و 650 حوزه کشور در حال انجام است و با ارزیابی های انجام شده این فعالیت ها از رشد 70 درصدی برخور بوده است.
بر اساس این گزارش این دومین حضور محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در سال جاری در جمع مدیران ستادی و استانی به منظور اطلاع یابی از میزان پیشرفت پروژه های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی بوده است.