آخرین مسائل مربوط به حوزه اشتغال استان مرکزی در در یک کارگروه تخصصی بررسی شد.
در این نشست مواردی همچون افزایش سهم بخش کشاورزی در طرح تسهیلات اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری از محل منابع صندوق توسعه ملی، تشریح آخرین وضعیت عملکرد طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، طرح مشوق های بیمه کارفرمایی، بنگاه های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی و وضعیت عملکرد طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی بررسی شد.
عضو ناظر مجلس شوراي اسلامي در كارگروه اشتغال و نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به عملکرد خوب استان در جذب اعتبارات اشتغال پایدار گفت: در مرحله بعد براساس برآوردی که صورت گرفته حدود 300 میلیارد تومان علاوه بر 102 میلیارد تومان قبلی لحاظ شده است که امیدواریم این رقم نیز جذب شود.
مقدسی خواستار افزايش اختيارات كارگروه هاي اشتغال استانها شد و از وزیر تعاون خواست تا تمرکز زدایی اختیارات کارگروه های استانها را در رابطه با موضوع طرح اشتغال پایدار روستایی بیشتر کند و هر استانی متناسب با ظرفیت و پتانسیل خود تصمیم گیری و سهم هر بخش را خود تعیین کند.
وی افزود: اختیارات استانها بایستی در این زمینه بیشتر شود و فرآیند بخشنامه و دستورالعمل ها برای استانها کوتاهتر شود و هر استانی خودش تصمیم بگیرد تا به یک اشتغال پایدار در روستاها دست یابیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هم بر همکاری دستگاهها در اجرای طرح کاروزی و مهارت آموزی در محیط واقعی کار در استان تاکید کرد و گفت: بایستی سهمیه هر دستگاه مشخص شود.
فرخی افزود: با افزایش سطح مهارت می توان زمینه اشتغال پایدار را فراهم کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و دبیر گارگروه هم گفت: در حوزه اشتغال روستایی خوشبختانه تا امروز تعداد هزار و 465 طرح با رقم 364 میلیارد تومان از استان به بانک های عامل معرفی شدند که پیش بینی می شود با جذب این رقم حدود 4 هزار و 609 فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شود.
آبایی افزود: از تعداد طرح هایی که در بانک های عامل هستند 942 طرح با رقم 187 میلیارد تومان مصوب است که از این تعداد 831 طرح منجر به پرداخت به متقاضیان شده که پیش بینی می شود 2 هزار و 64 فرصت شغلی در استان ایجاد شود.
وی گفت: تاکنون 128 میلیارد تومان توسط بانک های عامل پرداخت شده که این میزان نسبت به سهم تخصیصی مرحله اول استان که 102 میلیارد و و 500 میلیون تومان بود حدود 25 درصد بیشتر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از اجرای طرح کارورزی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی وجوخبرداد و افزود:در این طرح که به مدت 4 تا 6 ماه اجرا می شود بعد از گذراندن این طرح اگر کاروز در آن واحد مشغول به کار شود زیر پوشش بیمه مسئولیت مدنی قرار می گیرد و کارفرما نیز مشمول قانون کار قرار نخواهد گرفت و به مدت 2 سال حدود 20 درصد از سهم بیمه کارفرمایی معاف خواهد بود.
آبایی مهارت آموزی در محیط واقعی کار یا همان استاد شاگردی که مدت آن یکسال است را از دیگر طرح هایی عنوان کرد که متقاضیان بین 15 تا 23 سال می توانند در واحدهای پذیرنده مشغول به مهارت آموزی شوند و زیر پوشش بیمه مسئولیت مدنی قرار می گیرند.