پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور: ۱۹هزار و ۷۵۰طرح کسب و کار خرد و کوچک از تسهیلات اشغال زایی برخوردار شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ نوراللهزاده با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی دولت توجه به کسب و کار در مناطق روستایی و عشایری است، گفت: دولت در مرحله اول و دوم، سهمیه اعتباری که برای پرداخت تسهیلات در این مناطق از محل منابع بانکها و یا موسسات عامل و صندوق توسعه ملی ابلاغ کرده بود، 3هزار میلیارد تومان منابع صندوق توسعه ملی و 3هزار میلیارد تومان هم منابع 4موسسه عامل بود که صندوق کارآفرینی امید هم یکی از این 4موسسه عامل به شمار میرود.
وی افزود: بانک کشاورزی به تنهایی عاملیت 50درصد از این منابع را برعهده داشت و عاملیت 50درصد مابقی را هم سه موسسه دیگر به طور مساوی برعهده داشتند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور ادامه داد: بیشترین تعداد طرحها با توجه به ماهیت محیطهای روستایی که کسب و کارهای خرد و کوچک بود به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده به همین سبب، 32هزار طرح در مرحله نخست ارجاع و بررسی شده که اعتبار صندوق در این مرحله یکهزار میلیارد تومان بوده و دو موسسه دیگر هم هر کدام یکهزار میلیارد تومان اعتبار داشتند که در مجموع 3هزار میلیار تومان میشود، 3هزار میلیارد تومان هم اعتبار بانک کشاورزی به تنهایی بوده که درمجموع 6هزار میلیارد تومان اعتبار بوده است.
نوراللهزاده گفت: از مجموع 32هزار طرحی که ارجاع شده بود و مورد بررسی قرار گرفت، تا پایان آذرماه 21هزار و 750طرح با اعتبار یکهزار و 250میلیارد تومان مورد بررسی و تصویب قرار گرفته، یعنی 250میلیارد تومان بیش از اعتبار اختصاص یافته در مرحله نخست، طرح تصویب کردهایم.
وی اضافه کرد: 20هزار و 150طرح به مبلغ بیش از یکهزار میلیارد تومان منجر به عقد قرارداد شده و برای 19هزار و 750طرح پرداخت انجام شده و 900میلیارد تومان پرداخت قطعی انجام شده است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور افزود: به طور متوسط سالانه ظرفیتی که در داخل صندوق برای ایجاد فرصتهای کسب و کار داریم، طبق سالهای گذشته بین 60تا70 هزار فرصت شغلی را توانستیم ساماندهی کنیم که ارزیابی و پیشبینی ما این است که به اندازه همان ظرفیت سیستم بتوانیم این کار را انجام دهیم.
نوراللهزاده با اشاره به مدت زمان لازم برای پرداخت تسهیلات گفت: در موارد روستایی زمان بیشتر حدودا بین یک ماه تا سه ماه زمان برای پرداخت تسهیلات وجود دارد ولی برای پرداخت طرهای منابع داخلی صندوق حداکثر 45روز زمان لازم است.
وی با اشاره به عملکرد استان در زمینه اشتغال پایدار روستایی گفت: استان مرکزی در حوزه اشتغال روستایی از استانهای پیشتاز و پیشرو ما بوده و عملکرد بسیار خوبی داشته و از سقف اعتباری که در مرحله اول و دوم ابلاغ کردیم این استان جلوتر است و جزو استانهای گروه یک است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به طرحهای اشتغال گفت: در بحث اشتغال از منابع داخلی 8 طرح به مبلغ 413میلیون تومان در بخش کشاورزی، 34طرح به مبلغ 11میلیارد و 850میلیون ریال در بخش صنعت و 79طرح به مبلغ 41میلیارد و 305میلیون ریال پرداخت شده که درمجموع 134طرح به مبلغ 60میلیارد و 565میلیون ریال پرداختی داشتیم.
هزاوهای تصریح کرد: از منابع توسعه ملی هم 58طرح به مبلغ 69میلیارد ریال در بخش کشاورزی، 130طرح به مبلغ 88میلیارد و 340میلیون ریال در بخش صنعت و 25طرح به مبلغ 22میلیارد و 700میلیون ریال پرداخت انجام شده که درمجموع 213طرح پرداختی داشتیم.
وی افزود: تاکنون 795شغل ایجاد کردهایم که برای پایان سال رسیدن به یکهزار شغل را پیشبینی میکنیم.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان مرکزی با اشاره به طرحهای هر روستا یک محصول و روستای بدون بیکار گفت: روستای زرنوشه در آشتیان و روستای آب گرم در محلات به عنوان روستاهای بدون بیکار و روستای امینآباد اراضی به عنوان هر روستا یک محصول برای کشت گل محمدی در استان مرکزی انتخاب شدهاند.