نوبخت: ۳ هزار میلیارد تومان از طرحهای عمرانی علی الحساب کسر شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم تا برای حل مشکل به شرکتهای دارویی پرداخت کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره لایحه بودجه ۹۸ افزود: در جلسات مختلف مجلس برای دفاع از لایحه ۴۰۷ هزار میلیارد تومانی منابع عمومی بودجه، در مجلس حاضر و از ان دفاع میکنیم و امیدوارم مجلس با عنایت به اینکه فرصتی هم برای دولت تا پایان سال ۹۷، برای تصویب آیین نامه اجرایی بگذارد تا اواخر بهمن و اوایل اسفند بودجه را به پایان برساند.
وی ادامه داد: آنچه که در سالهای گذشته انجام شد این بود که تعداد ردیفها را اصلاح یا حذف یا تجمیع کنیم، از سال گذشته تاکنون بیش از ۳۰۴ ردیف در فصول مختلف تقلیل و یا اقدام شد تا بتوانیم مأموریت اصلی دولت در خصوص پشتیبانی از دستگاههایی که یا مستقیماً و یا به نیابت از دولت بخشی از وظایف دولت را انجام میدهند به انجام برسانیم.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که سال به سال نسبت به اصلاح بودجه فعلی که در اختیار ما است عمل کنیم و در سال آینده با تقلیل ۴۰ ردیف و شفاف کردن موضوعاتی که برای آنها هزینههای جاری یا داراییهای سرمایهای انجام میشود، تبیین کنیم.
نوبخت با اشاره به موضوع پاداش بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آنچه که در رسانه ملی گفته شد واقعیت بود، اما همه واقعیت نیست به طوری که در سال ۹۷ در جدول ۹ دو ردیف متفرقه داریم که یک ردیف مشخص میکند که میتوان از هزینههای شرکت دولتی کسر و به حساب خزانه ملی واریز کرد و از آنجا پاداش بازنشستگان کارکنان دولت را پرداخت کرد.
وی ادامه داد: ردیف دیگری نیز وجود دارد که بر اساس تبصره ۱۲ تصریح میکند که دستگاهها پاداش بازنشستگی کارکنان خود را میتوانند از فروش اموال مازاد خود پرداخت کنند تا از این طریق اعتبارات لازم را در اختیار داشته باشند.
نوبخت گفت: در این بحث با دو مشکل مواجه شدیم دستگاهها نتوانستند به میزانی که باید پاداش دهند، اموال مازاد پیدا کنند وبخشی دیگر مربوط میشود به اینکه هزینه شرکتهای دولت تقلیل پیدا کند و خزانه آن را برای این کار اختصاص دهد، اما خزانه تا الآن موفق نشده که از بودجه شرکتها پول برداشت و به بودجه عمومی واریز کند.
وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه برای دستگاهها هماهنگ کرد که از سرجمع اعتبارات خودشان این کار را انجام دهند مانند آنچه که راجع به پاداش بازنشستگان فرهنگیان و وزارت علوم انجام دادیم یعنی از ردیف خودشان برداشته شد، زیرا قانونگذار دو ردیف را تعیین کرده بود که پولی ندارد.
نوبخت افزود: سازمان برنامه و بودجه ۱۰ درصد به صد درصد دستگاهها میتواند اضافه کند، که وزارت آموزش و پرورش میتواند ۱۱۰ درصد از ما تخصیص گیرد این امر برای دانشگاه علوم پزشکی قابل انجام نبود، چون این وزارتخانه بدهکار است و ما نمیتوانیم از ردیفی که برای وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم برداشت کرده ایم به این وزارتخانه بپردازیم.
وی ادامه داد: اکنون اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت سایر بدهی هاست، همواره به داروخانهها و شرکتهای دارویی بدهکار است.
نوبخت گفت: ۳ هزار میلیارد تومان از بند پ تبصره ۵ اسناد خزانه در اختیاز وزارت بهداشت قرار داده شد تا بدهیهای خود را بپردازد این پول پرداخت شد، اما این وزارتخانه با این ردیف اعتبار آن قدر بدهکار است که مجبور شدیم از رهبری درخواست کنیم تا ۵۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به این وزارتخانه پرداخت کنیم تا بدهی هایش بابت شرکتهای دارویی پرداخت شود.
وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مانند وزارت آموزش و پرورش نیست که از اعتباراتش برداریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: وزارت بهداشت ۳ هزار میلیارد تومان برای پرداخت شرکتهای دارویی از ما علی الحساب گرفت، زیرا هنوز مجوز برای این کار نبود.
وی گفت: طرح مهمی که در وزارت بهداشت مردم از آن راضی هستند طرح تحول سلامت است برای اینکه برای وزیر استرسی ایجاد نشود اقدام ویژهای انجام میدهیم در آغاز هر سال با وزیر مینشینیم و متعهد میشویم که تا پایان سال منابع را پرداخت کنیم.
نوبخت با بیان اینکه کشور با مشکل مالی روبروست، افزود: افتتاحهای بیمارستانها و درمانگاهها که در روزهای پنجشنبه روبان آنها پاره میشد پول آنها از کجا میآید، این نشان میدهد که ما در عرصه جاری به تعهدات خود عمل کردیم.
وی ادامه داد: میشود با همین پول به گونهای عمل کرد که بدهی بالا نیاوریم هزینهها باید کاسته شود اینجوری نیست که یک عدهای بگویند به ما بیشتر داده شود قطعا ً ما نمیتوانیم همه خواستهها را به انجام برسانیم به طوری که بخشی از تخصیصها روی میز خزانه است و خزانه نمیتواند تخصیص دهد، چطور است مشکلات بازنشستگان سایر ارگانها حل شده، اما مشکل بازنشستگان وزارت بهداشت حل نشده است.
نوبخت درباره بودجه دفاعی گفت: امسال در تبصره ۴ قانون بودجه دو و نیم میلیارد دلار از طرف رهبری اجازه داده شد تا در امور دفاعی استفاده شود و تاکنون این دو و نیم میلیارد دلار را وارد بودجه نکرده ایم، البته بندی گذاشته شد مبنی بر اینکه ۲۰ هزار میلیارد تومان اگر منابعی حاصل شود هر زمان که رهبری اجازه دهند اضافه کنیم.
وی ادامه داد: ما موظف بودیم تا ۵ درصد بودجه عمومی را در ردیفی برای نیروهای مسلح که امنیت ما به عهده آنان است اختصاص دهیم، بعد از بودجه بر اساس ۴۳۳ هزار میلیارد تومان تعیین کردیم که به جای شرایط تحریمی ۲۰ درصد به صندوق باید واریز کنیم.