پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان برنامه و بودجه: برای ایجاد ۲۷۰ هزار فرصت شغلی با وزارت صنعت تفاهم نامهای امضا شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمدباقر نوبخت افزود: تولید و اشتغال یکی از اهداف برنامه ششم توسعه است که با توجه به تحریمها این سوال مطرح میشود که آیا اهداف برنامه ششم را باید کنار بگذاریم یا ادامه دهیم؟
وی گفت: خواست بدخواهان این است که برنامههای توسعه و رشد کنار گذاشته شود، اما طبیعتا باید در این فرصت تلاش کنیم و از آن بخوبی عبور کنیم چنان که پس از سالهای انقلاب چنین کردیم و همواره تحریمها را پشت سر گذاشتیم امروز هم باید آن را تکرار کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: اقتصاد در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات تعریف میشود و ما در عرصههای مختلف مشخص کردیم هدف تولید و اشتغال را که مقام معظم رهبری نیز در چند سال اخیر بعنوان شعار سال بر تولید متمرکز شدند.
وی گفت: تولید و اشتغال با توصیه انجام نمیشود باید برنامه ریزی و سرمایه گذاری کنیم و نتیجه این شیوه را میتوانیم در آمارهای بدست آمده مشاهده کنیم.
نوبخت گفت: درسال گذشته آمار خوبی از ایجاد اشتغال داشتیم که شاید تعجب کنید، اما این آمارها حاصل برنامه ریزی بود که باید ادامه یابد.
وی افزود: براساس قرارداد امروز با وزارت صمت که چقدر تولید افزایش مییابد ساکت هستیم، چون براساس تبصره ۱۸ مسیر اشتغال را از تولید تعریف میکنیم و هدف تبصره ۱۸ نیز اشتغال است، ولی اشتغال بدون تولید امکان ندارد بنابراین باید سرمایه گذاری کنیم و کار تولیدی انجام دهیم تا تعدادی مشغول به کار شوند.
نوبخت درباره مفاد تفاهم نامه امروز با وزارت صمت گفت: این برنامه برای ایجاد ۲۷۰ هزار فرصت شغلی با استفاده از منابع بانکی، صندوق توسعه ملی و خزانه دولت کمک میشود و بخش خصوصی آن را اجرا میکند.
وی افزود: از ۲۱ هزار میلیارد تومانی که اجرای این تفاهم نامه نیاز دارد ده هزار میلیارد تومان آن را صندوق توسعه ملی و ده هزار میلیارد تومان دیگر را نظام بانکی تسهیلات میدهد و هزار میلیارد تومان نیز از خزانه دولت پرداخت میشود.
نوبخت گفت: تلاش ما این است که نرخ سود تسهیلات را در مناطق محروم ۱۲ درصد و مناطق غیرمحروم ۱۴ درصد محاسبه کنیم در واقع باقیمانده سود را دولت بصورت یارانه کمک میکند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: برای اینکه بتوانیم به ۲۷۰ هزار فرصت شغلی برسیم در ۴ برنامه رسیدن به این اهداف را متمرکز کردیم در برنامه اول که وزارت صمت آن را اجرا خواهد کرد ۲ هزار و ۶۶ واحد نیمه صنعتی و معدنی که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد کمک میشود تا تکمیل شود، با این اقدام ۱۳۰ هزار فرصت شغلی ایجاد میشود.
وی گفت: براساس برنامه دوم وزارت صمت، ۲ هزار و ۱۶۵ واحد صنعتی و معدنی تسهیلات دریافت خواهد کرد تا واحدهای صنعتی و معدنی را بازسازی و نوسازی کند و ۵۲ هزار فرصت شغلی جدید با این اقدام ایجاد شود.
نوبخت افزود: برنامه دیگر وزارت صمت تامین سرمایه در گردش واحدهای فعال صنعتی و معدنی است که ۷۸ هزار نفر دیگر از این طریق مشغول به کار میشوند.
وی گفت: براساس برنامه چهارمی که وزارت صمت در نظر دارد کمکهای فنی و اعتباری است که برای توسعه خوشههای صنعتی و خدمات کلینیکی انجام میدهد که اعتبار این بخش ۴۶ میلیارد تومان است و پیش بینی میشود هزار فرصت شغلی ایجاد شود، براین اساس با تحقق همه این برنامه ۲۷۰ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.