کشور ما نهمین کشوری است که به زنجیره کامل فضایی دست پیدا کرده است. در حال حاضر در دنیا 12 کشور صاحب چرخه کامل فناوری فضایی است.
چکیده نشست پژوهشی:
ـ در حوزه برنامه های فضایی ما چهار دهه داشتیم:
دهه 60: دهه فعالیت های آموزشی و دانشگاهی،
دهه 70: پژوهش و تحقیقات فضایی،
دهه 80: دهه برنامه توسعه فضایی،
دهه 90، تثبیت فناوری و ارائه خدمات فضایی به جامعه.
- به لحاظ اقتدار علمی و پژوهشی در عرصه فضایی: رتبه اول منطقه و رتبه یازدهم جهان را داریم.
- کشور ما نهمین کشوری است که به زنجیره کامل فضایی دست پیدا کرده است. در حال حاضر در دنیا 12 کشور صاحب چرخه کامل فناوری فضایی است.
پژوهش خبری صدا وسیما: امروزه گرچه داده های فضایی و ماهواره ای در عرصه کشاورزی، صیادی، توریسم، گردشگری و ... کاربردهای فراوانی دارد. اما مردم با ظرفیت ها و کاربردهای بخش فضایی آشنایی کمی دارند. امروزه فضا ابزار توسعه و رفاه جامعه است و کشور ما در عرضه فضا رشد چشمگیری داشته و صاحب فناوری «چرخه کامل فناوری فضایی» شده است. سازمان فضایی کشور نقش مهمی در پیشرفت-های فضایی کشور داشته است. در این چارچوب در نشست پژوهشی با حضور دکتر مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران «دستاوردهای چهل ساله فضایی کشور» را با طرح سوالات زیر مورد بررسی قرار دادیم.
1- سازمان فضایی ایران چگونه شکل گرفت؟
دکتر مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران: قبل از انقلاب دفتری بنام «طرح جمع آوری داده های ماهواره ای» در سازمان مدیریت، برنامه و بودجه ایجاد شد. این طرح پس از مدتی به سازمان صدا و سیما و مجددا به سازمان برنامه و بودجه برگشت؛ پس از انقلاب این دفتر از سازمان برنامه و بودجه به وزارت پست و تلگراف و تلفن منتقل شد. در سال 1382 ، طبق مصوبه مجلس، سازمان فضایی ایران، از ادغام سه بخش شکل گرفت. سال 1383 اساسنامه سازمان فضایی ایران، تصویب و شورای عالی فضایی به ریاست رئیس جمهور ایجاد گردید.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // مهدی ناجی