جهاد دانشگاهی طی ادوار گوناگون فعالیت خودِ توجهش را معطوف به مهم ترین نیازهای بر زمین مانده انقلاب کرد. هم اکنون 3 پژوهشگاه، 24 پژوهشکده، 145 گروه پژوهشی و 127 مرکز خدمات تخصصی ذیل جهاد دانشگاهی مشغول به فعالیتند.
چکیده مطلب:
- جهاد دانشگاهی با هدف ایجاد پلی ارتباطی میان فعالیت های نظری دانشگاه و نیازهای عملی صنعت و جامعه تاسیس شد.
- جهاد دانشگاهی طی ادوار گوناگون فعالیت خودِ توجهش را معطوف به مهم ترین نیازهای بر زمین مانده انقلاب کرد.
- هم اکنون 3 پژوهشگاه، 24 پژوهشکده، 145 گروه پژوهشی و 127 مرکز خدمات تخصصی ذیل جهاد دانشگاهی مشغول به فعالیتند.
- جهاد دانشگاهی آمار بالایی از طرح های برگزیده جشنواره های ملی و بین المللی در حوزه پژوهش و فناوری را به خود اختصاص داده است.
- در حال حاضر 95 درصد صدایِ جمهوری اسلامی از فرستنده هایی پخش می شود که جهاد دانشگاهی ساخته و در اختیار صدا و سیما قرار داده است.
- ساخت UPS های صنعتی از دستاوردهای مهم جهاد دانشگاهی در حوزه الکترونیکِ قدرت بوده است.
- جهاد دانشگاهی در حوزه پزشکی به مطالعات دانشگاهی بسنده نکرده و نتیجه مطالعات را در قالب خدمات کلینیکی به مردم ارائه می دهد.
پژوهش خبری صدا و سیما:جهاد دانشگاهی که به تعبیر مقام معظم رهبری مولود مبارک انقلاب اسلامی است نهادی عمومی و غیردولتی است که با هدف کاربردی سازیِ دانش در سال 1359 تأسیس شد. با تجربه رفع نیازهای توسعه ای و فرهنگی ادوار انقلاب اسلامی، امروز جهاد دانشگاهی درختی تنومند با شاخه هایی در هم تنیده و پربار است. طیف وسیعی از خدمات نظیر مطالعات پایه، امکان سنجی و تدوین استراتژی، تحقیق و توسعه، خدمات تولید، خدمات مدیریت، آموزش، همایش ها، فرهنگسازی و اطلاعرسانی در جهاد دانشگاهی دنبال می شود. دستاوردهای پژوهشی و فناورانه جهاد دانشگاهی در چهار حوزه پزشکی و سلامت، علوم انسانی و اجتماعی و هنر، فنی و مهندسی و در آخر علوم پایه و کشاورزی و منابع طبیعی به دلیل پاسخگویی به نیاز واقعی کشور همواره تاثیرگذار بوده و حائز رتبه های برتر جشنواره های داخلی و بین المللی شده است. گروه اجتماعی و فرهنگی اداره پژوهشهای خبری به منظور آگاهی بخشی درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی با دعوت از دکتر محمدرضا پورعابدی معاون محترم پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، دستاوردهای این حوزه را از ایشان جویا شد.
پیشینهای از جهاد دانشگاهی و حوزه وظایف و فعالیتهای آن
جهاد دانشگاهی پس از فرمان رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در مرداد سال 1359 تاسیس شد. میتوان گفت محوریترین رسالت و مأموریت جهاد دانشگاهی ایجاد پلی ارتباطی میان دانشگاه و نیازهای جامعه بوده است؛ جهاد دانشگاهی تاسیس شد تا بتواند از آنچه که در دانشگاهها به صورت تئوری در جریان است، در حل مسائل و مشکلات و چالشهای موجود در سطح جامعه استفاده کند. البته جهاد دانشگاهی در نزدیک به چهل سال فعالیت خود مسئولیتهای گوناگون را عهد دار بوده است:
متن کامل این مطلب به همراه پیوست در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // حمید زارع