کار مهم او ارتباط با فرماندهان عملیات و حضور در اتاق جنگ و گاهی ارسال گزارش از وضعیت شهر، برای امام بود.
زاده تنگستان بود سرزمین مردانی چون باقرخان، تنگستانی، رئیس علی دلواری ،
از همان دوران نوجوانی و جوانی ذهن کنجکاوی داشت فقر و بیسوادی مردم، ظلم حاکمان محلی، توهین به اعتقادات و سنت های مذهبی سوالات بسیاری را در ذهنش پدید آورده بود .
دوران دبستان را به دلیل فقر اقتصادی خانواده به سختی گذراند و به علت نبود مدارس سطح بالاتر از ادامه تحصیل باز ماند.
مراوده خانوادگی روحانی نجف رفته ای که در همسایگی آنها سکنی داشت و نیز علاقه پدر او را به سوی درس حوزه و دین سوق داد، بخشی از مقدمات را در زادگاهش اهرم فرا گرفت تا در برازجان بوشهر دنبال افزایش سطح آگاهی ها علاقه مندی، مسائل سیاسی اجتماعی برود.
اشتیاق به ادامه تحصیل حوزوی او را راهی نجف کرد تا به فراگیری علوم در این شهر بپردازد.
آغاز حرکت اعتراضآمیز امام خمینی و به دنبال آن قیام ۱۵ خرداد پس از آن تبعید ایشان از کشور مرحله نوین در زندگی سیاسی آیت الله جمی بود.
جمی در سال ۴۹ برای اولین بار آخرین بار به سفر حج مشرف شد در همین سفر نیز به توزیع پیام امام (ره) در خصوص صهیونیسم و خطر نفوذ اسرائیل در کشورهای اسلامی مبادرت ورزید.
آیت الله جمی با پیروزی انقلاب خود را به آبادان رسانده این بار برای سامان دادن به اوضاع آشفته ناشی از سقوط رژیم، بی تجربگی های نیروهای انقلاب در مدیریت اوضاع همت گمارد.
به همراه تنی چند از یاران روحانی که از قم و تهران به یاری او شتافت بودند ستادی برای هماهنگی امور مدیریت ادارات و سازمانها به ویژه وضعیت امنیتی شهر تشکیل داد.
با شروع جنگ تحمیلی و تجاوز نیروهای ارتش بعثی به میهن مرحله دیگری از تاریخ پر فراز و نشیب ملت آغاز شد، زمانی که فضای سنگینی از آتش و خون برپا شد و مردم شهر گروه گروه ناگزیر از ترک خانه و کاشانه خود راهی دیار غربت شدند . میتوانست در این اوضاع بحرانی پرخطر شهر را ترک کند گرچه بهانه برای هجرت کم نبود.
اما ماند و نمازهای جمعه را در تمام ایام محاصره شهر برپا شد.
پخش خطبه ها از رادیو آبادان و دیگر پیام های رادیویی او نه تنها عامل تقویت روحیه مسئولان نیروهای دفاعی بود که دل های بسیاری او را پناهگاه خود می دانستند.
جمی به طور مستمر به ستادهای مدیریتی شهر می رفت و برای حل مشکلات آنها تلاش می کرد و با حضور در جمع کارکنان ادارات و سازمانها انگیزه مقاومت را درمیان آنها تقویت میکرد. به بیمارستان ها می رفت و ضمن دیدار با پزشکان و پرستاران که عموما داوطلبان خدمت بودند از مجروحان عیادت کرد .
پیکر شهیدان مظلوم شهر را تشریح میکرد از مردم باقی ماند در شهر خبر می گرفت و سعی داشت نماز های روزانه را جماعت برگزار کنند.
جمی خطبه عقد جوانان را جاری می کرد و بدین سان حس زندگی را به آنها ایجاد می کرد.
کار مهم او ارتباط با فرماندهان عملیات و حضور در اتاق جنگ و اطلاع از آخرین وضعیت جبهه ها بود. گاهی نیز گزارشی از وضعیت شهر و شرایط جنگی از توسط تلفن برای امام ارسال می کرد.
سرانجام این مجاهد شیخ غلامحسین جمی، نماینده امام و امام جمعه آبادان و نماینده مردم خوزستان در اولین دوره مجلس خبرگان در شامگاه شنبه هفتم دی ماه سال 87 از دنیای فانی پر کشید تا در ملکوت اعلی همنشین شهدا و صالحان باشد.
وی نماد دین داری اخلاق و مسئولیت شناسی بود در سالهای زندگی ساده زیست و مردمی باقی ماند و دل در گرو دنیا ننهاد.
کتاب "نوشتم تا بماند" بیست و چهارمین کتاب از مجموعه "یادداشتهای جنگ" تهیه و منتشر شده توسط دفتر ادبیات و هنر مقاومت، به اهتمام محسن کاظمی، تازهترین و مهمترین کتاب در باره آیتالله جمی است.
فصل نخست این کتاب یادداشتهای روزانه آیتالله غلامحسین جمی در جنگ را از تاریخ 24 مهر 1359 تا 19 مهر 1360 دربرمیگیرد.