پخش زنده
امروز: -
نخستین امام جمعه آبادان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان اسطوره مقاومت این خطه از میهن اسلامی شناخته میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آبادان، آیت الله جمی نخستین امام جمعه آبادان بود که توسط امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی به این سمت منصوب شده بود و تا پایان جنگ تحمیلی نیز این شهر را ترک نکرد و تکیه گاه همیشگی رزمندگان در طول جنگ بود.
رزمندگان منطقه جنوب خصوصا اهالی خونگرم آبادان همواره از شنیدن لحن شیرین و امیدوارکننده آیت الله جمی از رادیو در سالهای جنگ تحمیلی به عنوان قوت قلب خود یاد میکردند.
مرحوم آیت الله «غلامحسین جمی» در سال ۱۳۰۴ خورشیدی در قریه «اهرم» مرکز تنگستان از توابع بوشهر در خانوادهای مذهبی دیده به جهان گشود.
"نوشتم تا بمانم" نام زندگینامه خود نوشته آیت الله غلامحسین جمی در قالب کتاب خاطرات آن مرحوم در مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
«در یک خانواده فقیر و مذهبی به دنیا آمدم. پدرم شخصی مذهبی و مورد اعتماد مردم محله بود.
او با قرآن و دعا مأنوس بود. با این که تحصیلات حوزوی نداشت، اما با همان سواد مکتبخانهای اغلب سورههای قرآن را حفظ بود.
آیتالله جمی با ایراد سخنرانیهای افشاگرانه علیه رژیم، مردم را به مبارزه تشویق میکرد. این فعالیتها باعث شد تا مأموران رژیم به وی اخطار دهند و او را از سخنرانی منع کنند، ولی وی نه تنها از ادامه فعالیت دست نکشید بلکه با حضور در مساجد شهر آبادان و ایراد سخنرانیها، به تهییج و تشویق مردم برای مقابله با رژیم میپرداخت.
فعالیتهای انقلابی اش را در سال ۱۳۴۱ با تحصیل در نجف آغاز کرد، پس از پیروزی انقلاب از سوی امام خمینی (ره) به عنوان نماینده امام خمینی (ره) و نخستین امام جمعه آبادان منصوب شد و ۲۴ سال در این سنگر خدمت کرد.
نخستین امام جمعه آبادان در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان اسطوره مقاومت این خطه از میهن اسلامی شناخته میشود.
نماز جمعههای وی در دوران جنگ بسیار نافذ و باشکوه برگزار میشد؛ به طوری که امام خمینی همواره از انعکاس این نماز جمعهها صحبت میکردند.
مرحوم آیت الله «غلامحسین جمی» پس از تحمل سالها رنج بیماری، سرانجام در سن ۸۳ سالگی در بیمارستان امام آبادان به دعوت حق لبیک گفت.