شب یلدا ، لذت استفاده از خوراکیهای متنوع را تبدیل به مشکلات حاصل از پرخوری نکنید.
وی با تاکید بر لزوم محدود کردن مصرف آجیل، افزود: در میان آجیلها خوردن پسته، انواع بادام، قندق و گردو بر انواع تخمهها ارجحیت دارد.
بصیرت در خصوص نکات بهداشتی که در تهیه آجیل باید رعایت شود، ادامه داد: کیفیت بهداشتی آجیل از دیگر نکات مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد و از مکانهای مطمعن تهیه شود.
این کارشناس تغذیه گفت: بهتر است آجیل هایی، چون پسته، بادام، گردو و فندق بصورت پوست نشده ؛ خرید و سپس در شرایط بهداشتی پوسته آنها جدا و مصرف شوند.
او افزود : انواع آجیل به علت دارا بودن چربیهای مفید نه تنها تامین کننده انرژی کافی برای فعالیت در آب و هوای سرد زمستان است، بلکه به علت سرشار بودن از آنتی اکسیدانها و مواد مغذی مختلف از تخریب سلولها جلوگیری میکند.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد : حتی الامکان از مصرف باسلوق بدلیل کالری فراوانی خودداری شود، ولی در صورت تمایل به مصرف آن باید بسته بندی بهداشتی ؛ تاریخ تولید و انقضا داشته باشد و باسلوقهای فلهای که با روشهای قدیمی تهیه شده اند و نخ یا گردو داخل آن است، بدلیل بهداشتی نبودن توصیه نمیشود.
او اظهار کرد: میوههای خاص شب یلدا نظیر هندوانه، انار و برگهای خشک میوه (توت خشک، انجیر و کشمش) همگی سمبلی از تغذیه صحیح در فصل زمستان است و موجب افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
بصیرت ادامه داد: این میوهها سرشار از مواد مغذی همچون ویتامین A.، C. و لیکوپن است که در پیشگیری از بیماریها سودمند هستند.
او همچنین در مورد چغندر (لبو) افزود: چغندر که سفره شب یلدا را رنگینتر میکند، دارای بتائین و بتاسیانین است که به ترتیب در سلامت عروق خونی و پیشگیری از سرطان نقش دارند.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی توصیه کرد: با خوردن شام سبک در این شب، لذت استفاده از خوراکیهای متنوع را تبدیل به مشکلات حاصل از پرخوری نکنید.
وی تصریح کرد: از آنجایی که در شب یلدا انواع تنقلات حجیم و پرکالری استفاده میشود، توصیه میشود که شام سبک مصرف شود تا از مشکلات گوارشی و سوء هاضمه پیشگیری گردد.
بصیرت در پایان با اشاره بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در شست و شوی دقیق میوه ها، بر خوردن سیب با پوست تاکید کرد و یادآور شد: سیب بدلیل داشتن پکتین فراوان در پوست خود به تنظیم فعالیت دستگاه گوارش و تنظیم قند و چربیهای خون کمک میکند. پرتغال هم مقدار زیادی پکتین بوده و منبع غنی ویتامین ث. و فیبر دارد و در تنظیم قند و چربی خون و کاهش کلسترول بد خون موثر است.